pytasz serio?
Printable View
pytasz serio?
tak pytam serio
Po zastanowieniach, zakupiłem pierwszy raz krete, do tego gainer/witaminy. Zapomniałem w zamówieniu o BCAA, napisałem do sklepu jednak było zapóźno i paczka została już wysłana. Tak więc, mje pytanie dotyczy konieczności zażywania BCAA, jeśli jest to mój pierwszy cykl? Dokupić czy dać sobie spokój i jechać tylko na krecie + gainer w przypadku braków w diecie i oczywiście takie pierdołki jak witaminy/Omega 3
Na razie mozesz sobie darowac bcaa kreta bedzie dzialac jako antykatabolik jesli bedziesz bral gainera po treningu to powinno byc ok:P ewentualnie pozniej jak bedziesz czul slaba regeneracje dokupisz sobie bcaa.
Zapomniałem dodać, że nawet na masie całkiem często robię aero po 20/30 min dlatego właśnie myślałem o BCAA.
Od razu po treningu jem banana, czyli dorzucać do tego też gainer? Myslałem, że tylko jako uzupełnienie diety
Jesli cwiczysz w ten sposob to bcaa zawsze bedzie pomocne aby zapobiec spadkom masy. Jesli spozywasz juz wegle po treningu to gainer jako uzupelnienie fakt i tutaj mozesz stosowac go naprzemiennie chyba ze caly czas masz tego banana chocby sie walilo i palilo jak brakuje banana po treningu to dajesz gainera ja bym tak to zrobil.
Banana mam zawsze ;) Jednak będę robił na zmiane tzn. raz banan/raz gainer. Chyba, że któryś posiłek przed treningiem nie poszedł to wtedy banan+gainer. Czyli jednak BCAA lepiej domówić?
Bedzie to korzystne rozwiazanie i regeneracja szybsza:D chciaz napewno znajda sie i tacy ktorzy nie uzywaja Bcaa i tez sa zadowoleni kwestia czysto indywidualna. (jak jest to dobrze jak nie ma tragedii nie bedzie:P) tym bardziej przy cyklu masowym gdzie spozywasz spore ilosci wegli.
wtf ma ten banan zrobc oorucz tego ze wypelni flaki?! he??uczepiliscie sie tego banana jak zmartwychwstania. i jedno i drugie mozna wsadzic miedzy bajki.
Sa ludzie ktorzy lubia bananki po treningu.... (odrazu mowie ze ja pije karbo i bialeczko:P)