Mam resztke BCAA Xtra z Activlaba, 2,5g leucyny/10g + 1,25g izo i waliny + jakaś zbędna glutamina. Chce rozcieńczań z 0,5l wody i pić w trakcie treningu.
Wystarczy 10g czy brać więcej?
Printable View
Mam resztke BCAA Xtra z Activlaba, 2,5g leucyny/10g + 1,25g izo i waliny + jakaś zbędna glutamina. Chce rozcieńczań z 0,5l wody i pić w trakcie treningu.
Wystarczy 10g czy brać więcej?
daj 20 g.
Bcaa sie daje tak 1 g na 10 kg masy ciala
[QUOTE=USgorn;479641]daj 20 g.
Bcaa sie daje tak 1 g na 10 kg masy ciala[/QUOTE]
j/w - z poprawką ,że w Xtra jest 50% aminokwasów BCAA a na glutę bym nie patrzył
Ok, dzięki.
prozdrowotnie gluta może być :)
Jakiego Gainera polecicie dla ektomorfika?
[B]nie[/B]istotne: smak, rozpuszczalność
istotne: jak najmniej substancji słodzących, jaknajwolniej wchłanialne węgle, białko zwierzęce, bez kreatyny i najlepiej bez tauryny (depresje mam na taurynie)
coś takiego jak to:
tylko ze chce bez kretayny
Gainer to syf zrob lepiej wlasnej roboty gainera bialko i ryz lub owiane lub banan miksujesz i gotowe
już nie daje rady wiecej ryzu jesc... czemu syf? myslalem glownie o tym, zeby na sniadanie po przebudzeniu wypijac sobie gainera, bo nie lubie sniadan
Bo to worki cukru z jakims tam bialkiem. Jak wymiksujess to latwo wleci i nie koniecznie ryz musisz miksowac
a więc kłamią, jak jest napisane że np. odżywka posiada 70 gram węgli i z tego tylko 8 gram cukrów ? w opisie zaznaczaja ze jest np. ze skrobii kukurydzianej... Jak wiec te opisy maja sie do tego co mowisz?