Dokaldnienoto mi chodzi. Twarogi maja tyle do miscelarnej kazeiny co koza do słonia.
Wolowinka rybka odzywka. Teraz przeważnie wola jem na koalxje przed spaniem. I to nie dwia h przed tylko tak z 30min. I treningi można odesłać naczczo
Printable View
Dokaldnienoto mi chodzi. Twarogi maja tyle do miscelarnej kazeiny co koza do słonia.
Wolowinka rybka odzywka. Teraz przeważnie wola jem na koalxje przed spaniem. I to nie dwia h przed tylko tak z 30min. I treningi można odesłać naczczo
Jest jakiś po treningowy suplement co by zapoczątkował dobrą regeneracje i ogarnął stawy?
Do posiłku poteeningowego daje dwa gr omegi 3, do lunchu i kolacji tak samo. Nie mam problemiw ze stawami
myślisz, że tran w tabsach po posiłku coś pomoże na stawy?
6-8gr dziennie omegi3+woda 4-5l jak najbardziej.
Panowie jako, że ostatnio trzymam diete i nie pije alko to postanowiłem pobawić się w suple. Mianowicie dodatkowym białkiem i jakimś carbo. Aktualnie czasami w dzień treningowy przed snem piję kazeinę. Nigdy nie brałem carbo i nie wiem czy jest sens brać ponieważ słyszałem od wielu osób, że wszystkie opisy dotyczące tej odżywki są wysoce naciągane i że przyjmowanie carbo ma sens tylko w dyscyplinach skrajnie wytrzymałościowych jak kolarstwo, wioślarstwo itp. Chciałbym brać carbo przed treningiem i może po z tego co piszą na etykietach taka suplementacja doda mi energii i pomoże zbudować masę mięśniową. Czy jest to prawda? Jeżeli chodzi o białko to chciałbym przyjmowac od razu po treningu i w takim wypadku rzeczywiście drogi izolat sprawdzi się lepiej niz zwykła mieszanka ze średniej pułki? Czy nie zauważę większej różnicy.
Szukałem także informacji na temat przyjmowaniem odżywek białkowych i węglowodanowych a pogorszeniem się cery (wyrzutem pryszczy). Nie znalazłem rzetelnych informacji, jedyne co udało mi się ustalić to to, że większość ekspertów uważa, że dieta nie ma wpływu na zmiany skórne dotyczące pryszczy, jednak równocześnie zaleca się ograniczenie słodyczy, niestety nie ma informacji z jakiego powodu czy też z węglowodanów, które zawierają czy z innych substancji? Znakiem tego carbo też może przyczynić się do powstania pryszczy? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
btw. dzięki Fallen za odpowiedzi kupiłem omega3 przyjmuje po posiłkach zobaczymy co z tego będzie.
na stawy to glukozamina. a po treningu dlaczego bialko, nie gainer? lepiej jest uzupelniac bialko od razu po tren, czy gainera?
zamiast carbo przed tren nie lepiej zjesc posilek z weglami?
przeanalizuj, poczytaj na necie co i jak.
[QUOTE=yaro09;470496]na stawy to glukozamina. a po treningu dlaczego bialko, nie gainer? lepiej jest uzupelniac bialko od razu po tren, czy gainera?
zamiast carbo przed tren nie lepiej zjesc posilek z weglami?
przeanalizuj, poczytaj na necie co i jak.[/QUOTE]
poszukałem troche na forum na temat pryszczy i zdania są podzielone, jednak większość uważa, że duża ilość węgli może przyczynić się do występowania pryszczy... :/
Lepiej zjeść posiłek z węglami niż carbo przed treningiem. Chce przyjmować carbo jako dodatek, np.w takiej sytuacji, że jak mam okienko na uczelni to wracam do domu i jem posiłek przed tren ide na wykład co trwa dajmy na to ok 3h i od razu z uczelni na siłke no bo tylko w taki sposób moge znaleźć czas na trening i przed siłką 15minut pije to carbo i ewentualnie zaraz po. Gainer drogo wychodzi raczej.
ja mam podobna sytuacje, po wyjsciu z uczelni jem posilek i za 15-20 min jestem na silce.
jesli juz bym mial cos pic przed tren to bylby to gainer, ktory bardziej przypomina posilek
stołujesz się na mieście czy nosisz jedzenie ze sobą? jak możesz to napisz jak wygląda Twój posiłek przed treningowy.