Yyyy ok. Czyli kazeina przed snem może pomóc w utrzymaniu odpowiedniego poziomu azotu, a to przełoży się na szybszą przemianę materii?
Printable View
Yyyy ok. Czyli kazeina przed snem może pomóc w utrzymaniu odpowiedniego poziomu azotu, a to przełoży się na szybszą przemianę materii?
Yup...pamiętaj tylko ze kazeina kazeinie nie.równa:)
Bardzo tajemnicze te Twoje posty :) Myślę o Optimum Nutrition Casein.
Moim zdaniem lepiej by było wrąbać ze 2 wiejskie serki (lub ten jeden biedronkowy 500g) lub chudy/półtłusty twaróg przed snem.
pol kilo sera przed snem to trochę duzo :P poza tym nie kazdy lubi. ja jesli jem twaróg (wiejskiego nie jem) przed snem, to jest to zazwyczaj ok 150g i tyle mi wystarczy.
nieraz dorzucam do niego rybę.
ale mysle ze mimo wszystko kazeina w prochu jest tu najlepszym rozwiązaniem. często mieszam z mlekiem i mam spoko posiłek na noc :)
Tez wybieram jakis normalny posilek z odzywka o zroznicowanym stopniu wchlaniania. Dla mnie lepsze niz ser bialy.
Ten półkilowy wiejski wchodzi w sam raz zaś samego twarogu mysle ze 200-250g max ;P
Ten półkilowy wiejski wchodzi w sam raz zaś samego twarogu mysle ze 200-250g max ;P
Ja bylbym za jakas fajna rybka na noc -losos tilapia, troche prochu dodac i spoko posilek.
Sery z biedry są spoko, ale skuszę się na kazeinę bo nie mam teraz żadnej odżywki białkowej więc czemu nie.