ok, ktoś jeszcze sie wypowie na ten temat? :)
Printable View
ok, ktoś jeszcze sie wypowie na ten temat? :)
[QUOTE=luzakkk;464031]jasne ze tak wszystko zalezy od intensywnosci treningu czyli wychodzi okolo 0,6 - 1 g/kg mc, na redukcji nie omija sie wegli po treningu, tylko zmniejsza sie bilans kcl w ciagu dnia.[/QUOTE]
A co ci te ww po tren dadza? Tylko nie pisz ze uzupelnisz tym glkogen...
Teraz jem ww po tren nigdy nie jadlem nawet na masie i zero roznicy. A jem je tylko poto zeby kiec czym wygrzebsc olej kkosowy z pudelka. Juz on zostaje szybciej przetransportowany do komorek niz ww i zuzyty jako energetyk.
Jak wciagniesz porcje bialka lub aminokwasow po treningu a pozniej normalny posilek to tez bedzie dobrze obojetnie czy na redu czy na masie.
w takim razie po treningu bedzie brany taki mix:
- 30g bialko izolat
- 20g carbo
- 10g bcaa
powinno się łączyć kreatyną z białkiem. chodzi mi o te pierdołki z wchłanianiem itp. że niby łącząc kreatyna wchłania się wolniej i przez to nie jest wykorzystywana w 100%.
Ja po tren biorę białko + kreatyna i za 20/30 min węgle.
Gdyby wchłaniała się wolniej to nie dodawano by jej do np: gainerów.
Zrezstą dużo osób łączy krete z białkiem i carbo. Gorsze wchłanianie w tym przypadku to mit który już dawno odszedł do lamusa.
a btw znacie jakiś taki stack typowo po treningu, który ma w sobie wegle, białko, amino i ewentualnie krete? Ale w jakichś normalnych (czyli dobrze dobranych) ilosciach, żeby nie trzeba było mieszać ciągle samemu tego wszystkiego ;/
Reanimator z Olimpu ale nigdy tego nie miałem a jedynie widziałem. Drogie
Anabolic window zielone jablko mialem
Lepszesiego supla w smaku nie pilem.
Golden gains
Nie chcce mi sie dalej myslec:)
[QUOTE=yaro09;464053]w takim razie po treningu bedzie brany taki mix:
- 30g bialko izolat
- 20g carbo
- 10g bcaa[/QUOTE]
A spróbuj przez jakiś czas jeść samo białko + bcaa, a po 20/30 min carbo. Ja efekt zauważyłem.