-
Ma być podobno skuteczny tak mówi Smuda. Jeleń trochę zwalił w tym meczu, mógł odegrać piłkę czasami a nie cisnąć samemu do końca. Mamy słabą skuteczność napastników, do tej pory mieliśmy problemy ze stworzeniem jakichkolwiek sytuacji podbramkowych. W tym meczu udało się to i musimy to wykorzystywać.
-
Przeczytałem, że faworytem meczu Polska Australia jest Australia;] Ale nie wynika to z głosowania tylko komentarzy zagranicznych ekspertów
Jednak chyba Polska jest lepsza... jak przegrają to dla mnie są ... zerem
-
Jak dla mnie wczoraj zagralismy dobry mecz stwarzalismy sytuacje i w kolejnym meczu strzelismy gola a powinnismy wbic wiecej bo nie wykorzystany karny i kilka innych sytuacji.Fakt przegralismy ale nie ma co narzekac w porownaniu z meczami z Hiszpanami i Kamerunem o niebo lepiej.Cieszy postawa Blaszczykowskiego,Boenischa(duze wzmocnienie),Lewandowski(choc nie trafil karnego,karny to nie zawsze gol).Wedlug mnie plus Jelen to sa najwazniejsi gracze w kadrze jeszcze kiedy Smolarek wroci do formy to nanich powinnismy opierac swoja gre.Chcialbym jednak zeby Koscielny zagral dla nas mam nadzieje,ze zrobimy wszystko by zalozyl nasza koszulke,chlopak gra w Arsenalu a naprzykladzie Boenischa widac,ze bylby duzym wzmocnieniem a jak wiadomo obroncow nie mamy wielu za dobrych.
-
Oby do Euro 2012 coś ogarnęli...
-
Ja bym tak dużej wagi do tych sparingów nie przykładał. Bo moim zdaniem te drużyny z którymi graliśmy nie dawały z siebie wszystkiego, widać było to po postawie Szewczenki. Mam wątpliwości czy na dużym turnieju dalibyśmy radę z nimi wygrać kiedy grali by na 100%, a z Australią i tak przegraliśmy. Dla nas te sparingi są bardzo ważne, a dla Smudy to walka o wszystko bo nie może przegrywać wszystkich meczy pod rząd bo zostanie zniszczony, presja jest duża. Hiszpania nas rozjechała bo to był ich sprawdzian przed MS. Kamerun nas rozniósł bo byli bardzo zmotywowani żeby pokazać się z dobrej strony po słabym występie na mistrzostwach, poza tym wielka różnica w jakości zawodników, grają w dobrych zagranicznych klubach... Jak dla mnie nie ma się co podniecać dobrym występem przeciwko Australii bo to nic nie znaczy tym bardziej że przegraliśmy.
Widać jaka przepaść dzieli polską piłkę od zagranicznych. Taki Boenisch z miejsca wszedł do 1 składu i jest jednym z lepszych obrońców jakich teraz mamy. Nie wiem ile jeszcze lat będziemy dziadować na takich graczach których ściągniemy do reprezentacji a zostali wyszkoleni w innych krajach. Kiedy wreszcie PZPN zrobi coś z tym szkoleniem młodzieży... Bo narazie to tylko potrafią zmieniać trenerów czyli zaczynają od samego końca. Ostatnio Lato mówił że gramy tym co jest i trzeba poczekać aż się urodzą zdolniejsi ludzie, ja się pytam co on robi dla młodzieży żeby mogła się rozwijać, nauczyć się samemu grać na pastwisku czasami ciężko.
-
-
Polska Reprezentacja narodowa spadła w rankingu FIFA o 10 miejsc i zajmuje teraz 66 miejsce :) to najniższe miejsce od 1993 roku kiedy to powstał tenże ranking :)
-
[QUOTE=tm7;375425]Polska Reprezentacja narodowa spadła w rankingu FIFA o 10 miejsc i zajmuje teraz 66 miejsce :) to najniższe miejsce od 1993 roku kiedy to powstał tenże ranking :)[/QUOTE]
Ten ranking to kicz. Czemu Włochy spadły tylko o kilka miejsc? Jak nawet nie wyszli z grupy w RPA...
-
Smuda podobno powołał Niedzielana na mecze z Ekwadorem i USA.
-
Dziadków więcej ta reprezentacja nie mogła mieć.. I tak na EURO się nie przyda to lepiej go nie brać . :>
-
Polska zremisowała 2 kolejne mecze z USA i Ekwadorem, może ktoś skomentuje występ naszego dream teamu
śmiech na sali te mecze towarzyskie i ta cała otoczka
-
[B]Piłkarska reprezentacja Polski zajmuje w najnowszym rankingu FIFA 69. miejsce. To w porównaniu do poprzedniego notowania spadek o trzy lokaty. Tak źle w historii tego rankingu jeszcze nie było. To najgorsze miejsce Biało-Czerwonych.
Jesteśmy przed [/B][I]Burkina Faso a więc orły jak chuuu. ..
[/I]
-
zaczarowana liczba 69 im przypadła
-
czy kogoś jeszcze dziwi tak niska pozycja? nasza reprezentacja to jak zlot emerytów i rencistów, prawie w ogóle nie ma świeżej krwi, a ci starzy wyjadacze gwiazdorzą tylko i nie mają czasu na treningi..nie ma co się dziwić, że idzie tak słabo, a za sukces uznajemy zremisowanie z jakąkolwiek drużyną
-
Mamy młodych piłkarzy, tylko duża część naszych nie bierze gry na serio i dlatego za granic na ławie siedza , tam trzeba 110 % dawać na treningu a nie sie opierdalać
-
Panowie ja mam do tego swoja teorie. Mianowicie w latach 90 piłka w Polsce stała na dosc cienkim poziomie. Było tak prawie przez dekade, az ktos majacy jaja wziol sie za reprezentacje. Zdarzenia typu wybuch talentu kilku pilkarzy plus poprawa nieco infrastruktury pilkarskiej wplynely juz w XXI wieku na dogonienie czolowki (miejsce w pierwszej bodajze 20 lub 30 rankingu fifa). Wg. mnie jak sie przypatrzycie to zauwazycie ze kadra gra cały czas ten sam futbol. A cały swiat piłkarski poszedł o 3 kroki do przodu. i stad ten spadek w rankingach i wynikach. Pilka stala sie duzo szybsza, zawodnicy silniesi odeszlo sie od systemu 4 4 2. Nie podoba mi sie tez postawa pilkarzy ktorzy doscmocno gwiazdorza a pozatym brak jest mocnych punktowvw druzynie i naturalnych liderow typu najlepszy zmiennik w kadrze franek lowca bramek, dudek na bramce, zuraw itd. do puki nie trafi sie lider plus utalentowani pilkarze, plus infrastruktura to nie mamy oczym marzyc...
-
obrona jest tragiczna, nie ma ludzi na nią, bramka pomoc i atak to się kogoś znajdzie, ale w defensywie to nie ma kogo wystawiać
jeszcze Smuda dobrych grajków chce wywalić z kadry za kilka piwek :( nie stać na takie akcje naszej kadry, poza tym jak zawieszać no to wszystkich co pili czy tylko tych co dali się złapać...? w ogóle pogubił się Smuda trochę z tymi zasadami w tej reprezentacji, najpierw coś mówi później się wycofuje, porażka...
-
"Polacy znów spadli i po raz kolejny trzeba pisać o tym, że nasza reprezentacja sklasyfikowana jest na najgorszym miejscu w historii. W najnowszym rankingu FIFA biało-czerwoni plasują się na 73 miejscu"
ciekawe czy dojdą do 100 :D
-
No ale z meczu na mecz idze coraz lepiej
Przynajmniej atak jest mocny jelen+lewandowwski
-
Skautingu nie ma w Polsce, mamy dobrych młodych tylko im się głowie przewraca jak kasę poczują, znam kilku takich co na prawdę robili już karierę w Holandii w reprezentacji, a wybryki alkoholowe im zakmnęły kariere
-
w Anglii też piją, tylko że tam mają charakter żeby tyrać na treningach i jaja żeby walczyć na boisku
-
ale tez niby sportowcy a niekturzy z reprezentracji pala papieroski
-
Bo w Polsce jeszcze żyją po komunie i jak mają kase to dostają gorączki, może kiedyś to się skończy
-
a dudka nie wzieli na mundial?
-
nie wzieli
wygrali wczoraj z Norwegią ?
-
tak 1:0 po bramce Lewandowskiego
-
ale w czoraj dali dupy :(
-
Przegraliśmy na boisku, ale podobno na trybunach wygraliśmy... ;/
-
no moze w meczu z niemcami pierwszy raz ich pokonamy
-
W meczu z Niemcami dostaniemy gładko 3-0
-
-
Wiara wiara nasza jest zachwiana ! Bo jest w Tobie zakochana! ;) ) Hej Zawiszo ma ;P
-
Polska przegra po dobrym meczu :)
-
my nie mamy piłki nożnej tylko jedno wielkie gówno, chociaz mogli by sobie odpuścić i nie kompromitować Polski łachudry.
-
Kiedy gramy z Niemcami ?
Peszko: Wyjdziemy na Niemców z pianą!
a później 3-0 w plecy heheh
-
niedowiarku tak niewiele do szczesica :(
-
juz myslalem ze rozje...iemy ich a tu znowu sie skonczylo jak zawsze, ale pomimo 2iego skladu niemcow podobala mi sie walka Polakow
-
wielki szacun dla Szczęsnego, mimo kilku kilo szczęscia to brawurowo bronił..
-
no no nie przegraliśmy 3-0 tym razem, chociaż na Euro to nie byłoby co zbierać, ale trzeba pochwalić chłopaków że są w stanie coś strzelić i wynik już inaczej wygląda, szkoda tylko że na koniec meczu zamiast grać to machali do publiczności rękami ze szczęścia.
[IMG]http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201109/1315344365_by_Outsider93_500.jpg[/IMG]
-
przykro mi było po meczu :( !