-
a na temat wprowadzania myślenia innego..tak bardzo sie staram nawet 2 książki kupiłam o tym jak pozbyć się depresji, nauczyć się siebie kochać bla bla bla :smile: w zasadzie są bardziej naukowe, opisane jak pracuje mózg itd itp, bo ostatnio już też miałam długąąąąąą lekcję od mamy na temat tego wszystkiego, że czas najwyższy się pozbyć dziecięcych kompleksów bo już dawno nie jestem dzieckiem i nie wyglądam tak by mieć te kompleksy, żeby to takie łatwe było :smile:
-
hehe takich skarg to teraz lepiej nie pisz bo Dominik bedzie teraz ganial Twoich kolegow ;p
osobiscie w takie ksiazki nie wierze bo ich tresc to oczywista oczywista z totalnymi bzdurami zmieszane ale taka moja opinia tylko :D
zdecydowanie lepsze wlasnie takie naukowe jak Ty piszesz jak dziala mozg itp.
hehe mama jak to mama chce zeby corka byla szczesliwa i juz i stad taka bezlitosna lekcja ;p
-
1 załącznik(i)
Ok w końcu się zabrałam za to by zrobić post heh, coś ciężko wrócić do normalnego codziennego trybu bycia po urlopie :smile:
Tak na początek to sweet focia z dziś z nowej zabaweczki HTC E-8 heh, zdradziłam Samsungowi od kąd siebie pamiętam zawsze miałam samsungi, ale HTC Dominika mega się spodobał, więc postanowiłam spróbować i zdradzić samsungowi z nową wersją HTC :smile:
[ATTACH=CONFIG]9165[/ATTACH]
A więc zmiany, trochę ich jest:
1. Zdrowie
- hormony od dłuższego czasu już ok, natomiast wątroba coś ostatnio szalała z niewiadomych przyczyn nagły skok AST i ALT z 41 i 33 do 100 i 400, po czym taki sam nagły spadek, wylatałam się USG...rozszerzone badania watrobowe GGTP, białko C reaktywne, Bilirubina, hepatyt B i C itd, wszystko wyszlo idealnie oprócz tych dziwnych skoków enzymów wątrobowych. W każdym bądz razie coś zadziałało toksycznie, ale juz lepiej się czuje, bo wtedy miałam jeszcze gorączkę.
- zainwestowałam w badania imunoPro 300, 300 składników pokarmowych (tak tak wiem że niestety nie da się wykryć każdy rodzaj przeciwciał wytwarzanych przez system imunologiczny na konretny produkt bo w Polsce jeszcze tego niema, ale to już dobry start by zobaczyć co wykryje ten test, mam nadzieje że nie wyrzuciłam 1700 zl w powietrze :smile: ) + zrobiłam badania po zawartości metali ciezkich we krwi (zaraz wyjaśnie czemu) + alergeny domowe. Teraz bede czekać na wynniki od 2-3 tygodni. Czyli planowanie w 1 tyg. stycznia będę mieć wyniki
- Metale cięzkie..Niedawno z mamą wpadliśmy na to że nosze w buzie metalowy retejner 2 lata.. najpierw przez rok aparat na zęby + retejner, a po zdjęciu aparatu po wewnętrznej stronie ząbków metalowe retejnery.. jak sięgnęliśmy na 2 lata wstecz wspomnieniami to wychodzi że niektóre objawy które mam teraz już się zaczynały za długo do zawodów 2-3 m. od założenia aparatu nie na tyle nasilone ale były juz - zle wynniki watrobowe, nocne pocenie się, problemy z oczami -ropa. Wtedy zaczełam do okulistów latać myśląc że mam na soczewki alergie lub wode do soczewek bo non stop miałam to co mam teraz jak zjadam coś co mi szkodzi. W każdym bądz razie się sprawdzi jaki poziom metali mam we krwi..bo w retejnerze w chuj niklu, chromu , cobaltu..a metale się długo gromadzą i wchłaniają do krwiobiegu , czyli w ciągu 2 lat z buzi metale non stop trawiały mi w tą limfę w której nie wiadomo skąd non stop stan zapalny... Kiedyś też nie miałam alergii na żadną biżuterię, teraz nic oprócz złota i srebra nie mogę założyć nawet na 1-2 godziny, natychmiast zaczynaja uszy puchnać i ropa się wydziela, i dziwny zbieg okoliczności..ale to się zaczeło też jakieś 2 lata temu.. Jeszcze trafiłam na dużo artyl. profesorów i naukowców że metale cięzkie z ortodoncji , kosmetyków, itd itp mogą się jak najbardziej sprzyczynić do ruszenia Autoagresji, po odpowiednim skomulowaniu toksynów z nich w organiźmie, rusza system imunologiczny w walce z obcym..w potem przestaje rozpoznawać gdzie obce a gdzie swoje..Mało tego trafiłam na opisane sytuację jak ludzie po wyciągnieciu starych metalowych plomb z żebów zaczynali odczuwać mocne polepszenia z chorobami autoagresyjnymi.. Nie wiem co w moim wypadku jest, ale w każdym bądź razie to warto było zbadania, nie wiem czemu tylko tak długo o tym nie myśleliśmy.. pewnie dlatego że nawet już zapomniałam że te retejnery mam...
- CZekam na wszystkie badania i wtedy będzie łatwiej z ogarnięciem dietki w 100% i dalszych działań, by nie narażać się na produkty które szkodza jak w eliminacyjnej - pod czas urlopu okazało się że cebula czerwona mega mocno mnie uczula , to już jest wkurzające heh :smile:
- Koncząć okres treningów na siłe zaczełam współpracę z Craigiem i Kathryn Preisendorf ([url]http://i.instagram.com/superheromakr/[/url] ; [url]https://www.facebook.com/pages/The-Superhero-Maker/668007926608055[/url] ) czas na zmiany, rozwijać się dalej i trochę podwyższyć półkę :smile: Będę jechać systemem treningowym MI40 Pakulskiego, Craig i Kathryn zajmują się mną kompleksowo od dietki aż do psychiki tzw Competitors Mindset :smile: Kath szmiga w chorobach autoimunnologicznych więc działamy i będziemy działać w tym też by jak najbardziej wyciszyć autoagresję u mnie. Jak narazie jestem nimi mega zachwycona , poziom współpracy mega wysoki wręcz zaskakujący- jeszcze nie spotkałam się z na tyle rozpisanym obszernie wywiadem przez rozpoczęciem współpracy - zajeło mi cały dzień by wszystkie formy wypełnić..., juz nie mówię o protokolach suplementacyjnych, dietetycznych, programie treningowym, protokole od "naprawy głowy" itd itp którymi mam teraz żyć :smile: Ogólnie jest od kogo się uczyć i z kogo brać przykład, już widzę jak dużo nowej wiedzy da mi nasza współpraca. Dopiero od tygodnia z nimi pracuje a już dużo dla mnie zrobiła Kath. jeśli chodzi o psychikę.
[h=5][/h]
-
Dalej po kolei zmiany w diecie:
1. Przed rozpoczęciem wspówpracy z Kath i Craigiem musiałam się żważyc zmierzyć itd itp - BTW 1 raz w ciągu całego roku! :smile: Boże jak mi było ciężko do tego się zmusić...Ale jak pozytywnie byłam zaskoczona! Od końca grudnia 2013 do tego czasu przybyło tylko +2.5-3kg (jutro zweryfikuję czy nie mniej, bo ważyłam się opuchnięta przed okresem :smile: ) Więc to jak najbardziej oznacza że mój metabolizm w dobrym miejscu jest, w grudniu 2013 jadłam nie całe 1000 kcal kręciłam 12 godzin aerobów tygodniowo i robiłam 6 siłowych, a przez ostatnie 2 tygodnie już jadłam 2500 kcal, 3 razy 15 minutowe interwałki + 4 siłowe THATS IT, różnica w żarciu a objętosci wysiłku niesamowicie się różni. Tarczycowe badania ostatnio też są bardzo dobre - zresztą czuje to po sobie. A więc jak i z moją lekarką, tak i z Kath i Craigiem, tak i ja sama doszliśmy do wniosku że większa ilość trzymanej wody u mnie jest nie z powodów hormonalnych a tylko z powodów WATROBY i ALERGII (reakcji autoimmunologicznej).
2. A więc plan taki - dopóki nie dostane wynników badań bardzo rygorystycznie uważam na wszystko, jem tylko to na co wiem że napewno nie mam uczulenia, czyli mięsko, bataty z węgli i z warzyw : pekinska kapusta, salata lodowa, ogóki, rzodkiewka + oleje i tłuste mięsko. Po badaniach już będzie wiadomo co dalej i co można włączyć a co może nawet jednak wywalić.. Klinika od badan sama też daje 3 książeczki z protokolami gdzie napisane co jak i do czego, każdy produkt stopien nasilenia alergii opis itd itp.. ogólnie tez kosztuje tych 1700zl. (koleżanka z Hashimoto w pracy robiła - stąd ja się zdecydowałam że warto kiedy zobaczyłam jej wynniki i jak to wszystko organizowane).
3. Próbujemy z trenerami zredukować mi trochę fatu, będziemy robić cycling i rzadnych wiekszych rygorów, nadal jazda carb backloading bo zajefajnie u mnie się sprawdza. Minimum na najbliższe 2 miesiące który będę jęść w dni LOW to 1900-1950 kcal.
[B]HIGH[/B] (w dni nóg 2 x):[B] 2225 kcal [/B]– 170 g białko/80 g węgle/133 g tłuszczu (w tym dniu daje węgle nie tylko w 6 posiłku a w 5 daje 20 gr i w 6 przed snem 60 gr)
[B]MEDIUM[/B] (w 3 inne dni treningowe) – [B]2027 kcal[/B] – 170 g bialko/60 g wegle/123 g tluszcz
[B]LOW[/B] (w 2 dni wolne od treningów)– [B]1932 kcal [/B]– 145 g białko/60 g wegle/123 g tluszcz
W dni high i medium - rozbite na 6 posiłków w ciągu dnia + 7 "posiłek" ale jako 1 przedtreningowo 15 gr MCT oleju z mieszkanków supli na mózg nootropikami :smile:
W dni low tylko się wywala 5 posiłek, i rozbija się 14 gr tluszczy po 7 gr do 3 i 4 posiłku.
W zasadzie najważniejsze jest rozłożenie tłuszczy i ich rodzai w ciągu dnia + loading weglami. Inaczej tylko będzie w dzień HIGH o 10 gr tłuszczu i o 20 gr wegłi więcej. A low i Medium nie wiele się różnią.
[B]Przedtreningowo 14 gr MCT + mieszanka nootropików, TRENING, 1 i 2 posiłek po 30 gr tłuszczy, 3/4/5 po 14 gr tłuszczy, 6posilek - 7 gr + 60 gr wegli z batatów
Nootropiki: [/B]2x dziennie - przed treningiem i w środku dnia 2 raz
[LIST][*]Picamilon 50 mg – 2x/day[*]Sulbutiamin 600 mg/day[*]Noopept 10mg – 3x/day[*]L theanine 100 mg – 2x/day[*]Pramiracetam 500 mg – 2x/day (if you notice headaches or side effects half dose)[*]Alpha GPC or Cholin – 150 mg -2x/day otherwise omit[*][B]MCT oil – 1 Tbs[/B][/LIST]
[B]Pod czas treningu:[/B]
- BCAA w tabsach żeby bez domieszek zagęszczaczy i słodzików i barwników
- 20 gr glutaminy
[B]Po treningu:[/B]
- 20 gr glutaminy
- 1 gr glicyna
- 3 gr lecuyna
- 400 mg Magnesium (mieszanka glicynianu magnezu + cytrynianu + jabłczanu)
- 500 mg Calcium D-Gluractate
- 2000 mg taurine
[B]
INNE suplementy w ciągu dnia (nie będę już rospisywać co ile i kiedy bo do każdego posiłku co innego, na noc jeszcze co innego jest tego dosyć sporo)[/B]
- Phopshytidyl serine -600-800 gr
- kolejne 800 mg mieszaneka glicynianu magnezu + cytrynianu + jabłczanu
- Calcium D-Gluractate - kolejne 1000 mg
- Mieszanka jonów magnezu - kolejne 400 mg
- Gaba 0.5 gr
- 3 gr glicyna
- tauryna
- magnez w oleju
- płatki magnezu do kąpieli
- Probiotyk
- Enzymy
- Silimaryn
- Witamina K2, D, A, E, C, B complex
- Curcumin
- Cynk
- Selen
- Kwas filiowy
- EPA 1400 mg dziennie minumum/DHA 1000 mg dziennie minimum (omega 3/tran )
- DHEA
- Astaxanthin
- Maca - 1.5 gr
- Essentiale Forte
- Aloe – 100 ml
- Tranquinol
- RenaVen
- BiliVen
- AdrenalVen
- Glutathion 650mg
- t3 25mcg
Miałam 6 dni przerwy od treningów, tylko 3 razy zrobiłam marsze dodomu i to było na tyle z mojej aktywności. Jutro z naładowanymi bateriami wracam do zapierdalania systemem MI40 rozpisanym tak że każdy dzien treningowy inny przez 6 tygodni. Hell yeah! Czekam jeszcze na dostawę wszystkich potrzebnych supli i narkotyków dla mózgu :smile:
Watch me :P
-
I US dlaczego byłam taka agresywna... :smile:
Coś czego bardzo się wstydziłam i za co sama siebie nienawidziałam, o czym w zasadzie nie wiedział nikt oprócz Dominika - rok temu jak zaczeło się wszystko sypać jedyny w sposób w który psychicznie nie wytrzymałam - zaczełam palić ZNOWU (papierosy nie trawkę hehe) tym samym siebie odstresowując.. oczywiście działało z pierwsze 2 tygodnie a potem wróciło stare ulażenienie, bo 3 lata temu już rzucałam, nalogoło paliłam przed rzuceniem z 4 lata, potem udało mi się rzucić w zasadzie z dnia na dzień po prostu postanowiłam że mam tego dosyć i muszę rzucić, no i 2 lata nie paliłam aż rok temu nie poddałam parę razy myślać że do nałogu nie wrócę bo przecież pamiętałam jak ciężko się rzucało i jakie 1 tydzień jest koszmarny...
No a więc rzucam po raz kolejny hahaha :smile: Juz 4 dni bez palenia, pierwsze 3 były okropne, dziś już lepiej chociaż głód nikotynowy nadal jest, z doświadczenia wiem całkowicie po tygodniu mija uzależnienie od nikotyny dalej już tylko psychika - pamięć odruchu, ale to już pikuś. Ten 1 tydzien się nazywa HELL WEEK... Do tego wypadło z obniejszeniem kalorii npo i jasna sprawa że nie mam prawa podjeść, więc zalewam wszystko wodą, kawą, herbatą, głeboko oddycham za każdym razem jak wykręca.. pierwsze 2 dni chodziłam na tyle wkurzona że aż płakać się chciało, szczerze to nie wiem jak wytrzymałam... Potrzebowałam kopa..motywację... coś większego od stanu zdrowia nawet..a czymś takim dla mnie jest obiecać coś np dla trenera.
Kath postawiła mnie przed faktem że mam rzucić i tyle, nawet jeśli powoli ale rzucić, bo inaczej wszystko co robimy - DETOKS niema sensu, bo się mija z celem w czym ma absolutną rację :smile: To w zasadzie była 1 rzecz o której mi napisała :smile:
"For this week I'm going to give you some habits to start working on which will be ongoing. We want to tackle the BIG rocks and not just a lot of little pebbles - in other words, the things that will help you body heal fastest because they have the biggest effects. The first thing is - physical habit, to quit smoking.Here's a post to get you started, I recommend [B]writing down [/B]your response to each part:[B][URL]http://zenhabits.net/10-tips-for-quitting-smoking/[/URL][/B]"
heh :smile:
Takie to, jestem z siebie dumna bo po 1 - pierwsze 3 dni naprawdę były przyokropne aż do stanu bólu w kościach i ciale, a po 2 - w zasadzie po prostu lubiłam palić i nie czułam by to wpływało na moją wydolność jakoś mocno..Szukałam wymówki że to nie wpływa na zdrowie.. AHA TAK OCZYWIŚCIE..jak i 12 godzin aerobów tygodniowo z 1000 kcal... :( Na początku paliłam nie dużo maks 3-5 fajek dziennie, ale jak to się zdarza w ciągu roku doszlo już do prawie paczki dziennie, paliłam już chciałam czy nawet jak nie chciałam , a nadal paliłam po prostu z nudów np jak byłam na urlopie.
Możecie mnie pogratulwać bo wygryłam nierówną walkę :smile:
-
-
Lista supli i nootropiki robią wrażenie, ale coś mi tu nie pasuję. A wiem, nic nie napisałaś właściwie o treningach które planujesz robić :p
(chyba ze nie doczytałem bo tak miejscami skanowałem :D)
-
[QUOTE=Pumbas;505553]Lista supli i nootropiki robią wrażenie, ale coś mi tu nie pasuję. A wiem, nic nie napisałaś właściwie o treningach które planujesz robić :p
(chyba ze nie doczytałem bo tak miejscami skanowałem :D)[/QUOTE]
Bo jeszcze nie opisywałam treningu, bez sensu bo w ciągu 6 tygodni 5 dni treningowych i każdy trening w zasadzie jest inny, czymś się różni, więc będę na bierząco opisywać :P
-
[QUOTE=Pumbas;505553]Lista supli i nootropiki robią wrażenie, ale coś mi tu nie pasuję. A wiem, nic nie napisałaś właściwie o treningach które planujesz robić :p
(chyba ze nie doczytałem bo tak miejscami skanowałem :D)[/QUOTE]
Suple się dzielą w zasadzie na
1. Nootropiki dla mojej głowy by uzupełnić niedobory/podnieść pooziom GABY, Seretoniny, Dopaminy i Acetylcholiny, co swoją drogą pozwoli lepiej się czuć psychicznie i energetycznie
2. Pro- zdrowotne kompleksowo po całym organiźmie od nerek, wątroby do jelit nadnerczy itd żeby wyciszyć moją autoagresję. Plus wszystkie niedobory witamin i mineralów które mam.
3. Regeneracja dla mięska :smile:
-
Ale sie rozpisalas jest co czytac.
Zdrowie - wiem skad ta watroba to pamiatka bo Waszych baletach, Tobie watroba a Dominikowy czerwony nos zostal na pamiatke ;p
Retejner musialby byc uszkodzony zeby Cie podtruwac no ale moze tak byc ;)
No taka ilosc wegla spokojnie mozna w jednym ostatnim posilku upchac ;)
"[B]Nootropiki: 2x dziennie - przed treningiem i w środku dnia 2 raz
[LIST][*]Noopept 10mg – 3x/day[/LIST]
[/B]"
Zamieszlas tu tak ze nie rozumiem po ile bierzesz ;p
Nie ma czego sie wstydzic z tymi fajkami zwalilo Ci sie wtedy sporo na glowe i nie wytrzymalas, poprostu widocznie rok temu jeszcze nie rozumialas ze palenie nic nie pomoze jak teraz uda Ci sie rzucic bedziesz bardziej swiadoma ;)
-
[QUOTE=USgorn;505557]Ale sie rozpisalas jest co czytac.
Zdrowie - wiem skad ta watroba to pamiatka bo Waszych baletach, Tobie watroba a Dominikowy czerwony nos zostal na pamiatke ;p
Retejner musialby byc uszkodzony zeby Cie podtruwac no ale moze tak byc ;)
No taka ilosc wegla spokojnie mozna w jednym ostatnim posilku upchac ;)
"[B]Nootropiki: 2x dziennie - przed treningiem i w środku dnia 2 raz
[LIST][*]Noopept 10mg – 3x/day [/LIST]
[/B]"
Zamieszlas tu tak ze nie rozumiem po ile bierzesz ;p
Nie ma czego sie wstydzic z tymi fajkami zwalilo Ci sie wtedy sporo na glowe i nie wytrzymalas, poprostu widocznie rok temu jeszcze nie rozumialas ze palenie nic nie pomoze jak teraz uda Ci sie rzucic bedziesz bardziej swiadoma ;)[/QUOTE]
bez przesady 1 lampka wina i 2-3 razy zapalenie pare buszków trawy spowodowało skok ALT i AST o 10x razy? ludzię latami chelja by do takich wynników dożyć :smile:
czemu niby miał być uszkodzony żeby podtruwać? kolczyki które zakładam do ucha nie są uszkodzone, a retejner założyłam (po zdjęciu i umyciu bo zdjęłam - to są takie paski metalowe) i włożyłam do ucha - reakcja się zaczeła po 20 minutach.. więc jeśli w uchu to powoduje reakcje, to czemu będąc w buzi tyle czasu nie mogło szkodzić?
Noopept albo 2 razy po 15, albo 3 po 10 , sorki sama się zgubiłam w tym, będę 2x po 15
A i jeszcze 5-HTP 300 mg dziennie
Na temat palenia od początku wiedziałam że nie pomoże ... ale ale , w każdym bądz razie dziś juz 5 dzień bez i czuje się świetnie że się powoli uwalniam od tego cholernego złęgo nawyku
-
ja to w ta jedna lampe wina nie wierze ;p
Tak jak to w przypadku hydrargyrum (sorry brak polskiej edukacji ;p) ktory znajduje sie bodajrze w plabie, ale nie jestem pewien bo slabo pamietam ale na pewno to bylo cos z dentystyka xD ktory jest uwieziony, bo wiadomo ze nie zbyt odpowiednie byloby trucie ludzi, tak pozwolilem sobie stwierdzic ze zapewne tu nie truja ludzi. Aczkolwiek to tylko moje przypuszczenia bo przyznaje sie ze nawet nie wiedzialem co to rejtejner musialem w obrazkach zobaczyc.
No to noopa wystarczy. A o htp bym napisal cos ale mi sie wulgaryzm tylko nasuwa bo mialem kiedys ;p
No ale jednak to ale bylo nastepnym razem moze nie bedzie ;)
-
[QUOTE=USgorn;505562]ja to w ta jedna lampe wina nie wierze ;p
Tak jak to w przypadku hydrargyrum (sorry brak polskiej edukacji ;p) ktory znajduje sie bodajrze w plabie, ale nie jestem pewien bo slabo pamietam ale na pewno to bylo cos z dentystyka xD ktory jest uwieziony, bo wiadomo ze nie zbyt odpowiednie byloby trucie ludzi, tak pozwolilem sobie stwierdzic ze zapewne tu nie truja ludzi. Aczkolwiek to tylko moje przypuszczenia bo przyznaje sie ze nawet nie wiedzialem co to rejtejner musialem w obrazkach zobaczyc.
No to noopa wystarczy. A o htp bym napisal cos ale mi sie wulgaryzm tylko nasuwa bo mialem kiedys ;p
No ale jednak to ale bylo nastepnym razem moze nie bedzie ;)[/QUOTE]
5-HTP sobie sama wcześniej kupiłam - w proszku nie tabsach, więc to jest tak oby nie leżało.
na temat retejnera - kiedy się zagłebiłam w temat to się okazało że wiele klinik ALERGIKÓW uprzedza że nawet dozwolone male dawki tych metalów u osób uczulonych na nię może spwodwać wiele nie fajnych reakcji, co zresztą się dzieje :smile: To jest imunnologia US.. a na NIKIEL i CHROM u wielu osób jest reakcja alergiczna, a taka reakcja (system imunnologiczny rusza i zaczyna wydzielać przeciwciała) następuje przez nagromadzenie dużej ilości danego składnika w organiźmie w którymś momencie, po czym już dużo tego nie trzeba mieć by organizm reagował, bo jak 1 raz ruszył mechanizm obronny już się tego nie pozbędzie. To jest w sumie całkiem logiczne, jak i przy każdych alergiach pokarmowych i innych, prawie nic się nie zaczyna od urodzenia. A jeszcze taka sprawa.. im bardziej rozwinięty kraj i gospodarka - większa miasta, żarcie chemiczne itd - tym wieksza ilość osób % ma wykrywane alergie - to na temat nagromadzenia wszystkiego w organiźmie.
A wina naprawdę była lampka :smile:
-
[QUOTE=N3ver_quit;505563]
A wina naprawdę była lampka :smile:[/QUOTE]
Prezentuje dowód nr.1
[IMG]http://i59.tinypic.com/34i060n.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=fallenursus;505564]Prezentuje dowód nr.1
[IMG]http://i59.tinypic.com/34i060n.jpg[/IMG][/QUOTE]
ciekawie jaka LAMPA to byla ;p
-
Taka lampa ze mtm że wstydu się schował i wiecej z nami nie chce się zadawać, spodnie mu sciagala na dyskotece pijana
Dowód nr 2.
[IMG]http://i60.tinypic.com/34dlnqu.jpg[/IMG]
Pprownywali se kto ma bardziej wypukłe dupska...
-
Nie bede udawac zaskoczenia. Diabel z oczu tej dziewczynie patrzy ;p
-
EEEEEEE nie trzeba tuuuuuuu pozowałam do zdjęcia tylko :smile:
A TABOR i GABOR sobie fajnie się bawili i mają zajebiste dupci :P
-
A wieć tak, 1 tydzień treningów wprowadzających przygotowaczych do większej intensywności w kolejnych tygodniach. 4 siłowe, brak aerobów w ogóle... cięzko bardzo psychicznie do tego się zmusić, histerycznie się boje braku aerobów ale ok, słucham się w 100% tak jak należy, trzeba mieć zaufanie do trenerów inaczej niema co nawet zaczynać współprace. Tak samo histerycznie się bałam zwiększać kalorię a wyszło na lepsze :smile:
Kath też mnie zmusza bardziej się skupiać nad pracą z mobilnością stawów szczególnie z biodrach, więcej uwagi poświęcać masazom i rozciąganiu, w czym ma świętą rację, bo ja już w pośladach mam przykurcz przez co przy robieniu mostków mam mega ograniczony ruch. Mam w program treningowy włączony "Warm up flexebility routine" z elementami uzycia wałków i piłeczek do masażu. Już sobie zamawiam roller i piłeczke malutką do masażu by mieć w domu też i codziennie w domu tym się zajmować, już dawno chciałam poszerzyć wiedze w tym temacie więc kolejny plan w trakcie realizowania.
Dziś po flexibility warm up routine zupełnie inaczej się ćwiczyło - o wiele lepiej - większy zakres ruchów bardziej dokrwione mięśnie.
Do każdego ćwiczenia nadane tempo z którym się robi faza eksentryczna/ przerwa/ koncentryczna/przerwa jako przykład 5/1/5/0. Czy tam np przerwa po wykonaniu 1.5 ruchu. Takie sztuczki z wiadomowych przycyn zostawiam dla siebie :P
dzisiejszy trening /tworzenie dysbalansu i praca nad utrzymaniem równowagi:
1. superseria z : Unoszenia na ławeczcę rzymskiej 1 -nóż + Mostek z podłogi 1-nóż z hantla na biodrach po 2 superserię/6 ruchów 60 sek przerwy pomiedzy superseriami
2. superseria z : Uginanie ud lężać 1 -nóż 12 ruchów + Martwy ciąg z hantlą na 1 nodzie tzw. Żuraw 20 powtorzeń 3 superserię / po 60 sek przerwy między superseriami
3. Martwy ciąg "Deficite" stojąc na podstawkach (zwiekszenie zakresu ruchu) 3 serię na 8 ruchów 60 sek przerwy
Moje odczucia:
1. Mimo tego że niby nie jest tego dużo pierwsze 2 superserię robionę 1-nóż mega wyczerpały mięśnie długłowe uda i pośladkowe, a więc ostatnie ciągi były męczącym dobiciem, pupa płoneła.
2. Druga superseria mega męcząca, długłowe już w 1 serii płoneły.
3. Cały trening z warm up routine zajął nie całą godzinę. Ale rozgrzewka z pracą nad mobilnością już była męcząca -zrozumiałam dziś jaka jestem pospinana mimo tego że starałam się dosyć często rozciągać.
4. Jeszcze jestem ciągle głodna, okropnie głodna, mimo że dziś mam ten HIGH day gdzie mam 2200 kcal, ale jednak to jest 300 kcal mniej niż żarłam już ostatnio, więc głód jest dobrym znakiem w moim wypadku, wychodzi metabolizm jest na miejscu i zmiany które zostają wprowadzane organizm odczuwa, oby to jeszcze pomogło trochę zredukować heh
Jutro trening góry, nie mogę się doczekać <3
-
tam w tekscie uzylas slowa program i mi sie przypomnialo. Co z tym tv wystepem bylo juz ?
-
[QUOTE=USgorn;505612]tam w tekscie uzylas slowa program i mi sie przypomnialo. Co z tym tv wystepem bylo juz ?[/QUOTE]
było i sama nie oglądałam bo byłam w pracy hahaha. trza do nich napisac by wyslami mi na CD to
-
Dziś po 2 superserii na biceps przeklinałam cały ten system treningowy, jeszcze nigdy tak się nie spociłam robiąc biceps. Bardzo ważna jest koncentracja nad każdym ruchem, prawidłowa techniką , wolniejsza niegatywna faza i wyczucie miesniowe, a większość osób w zasadzie macha zamiast robić to co trza. Bardzo mądrze ułozona cała koncepcja treningu, to się rozumie i czuje kiedy dopiero się jest w trakcie treningu hehe.
Wpisują serię nie pisze o seriach rozgrzewkowych robię z 1-2 żeby wyczuć ruch i przygotować układ nerwowy.
Trening dziś:
[B]Biceps:
[/B]
[B]1 Superseria: [/B]
- Uginanie z hantlami młotkowym 15 reps + Uginanie podchwytem (systemem 21 - 7 polruchow do 90 stopni/7 polruchow powyzej 90 stopni/7 całych ruchów) 1 superseria robocza
[B]2 Superseria:
[/B]
- Uginanie podchytem leżać pod kątem brzuchem na ławeczce 12 reps (z izometrycznym zatrzymaniem w fazie niegatywnej ruchu na pół drodzę) + Uginanie siedząc pod kątem 8 reps - 2 superserię robocze
[B]Plecy:[/B]
[B]1 Trojset: [/B]
Wiosłowanie sztangą (system 21 reps) + Przyciąganie 1-rącz drążka z wyciągu dolnego siedząć 15 reps (bardzo wolna faza niegatywna ruchu) + Odwrotne butterfly 15 reps (z izometrycznym zatrzymaniem w pół drodzę) 2 supersię robocze
[B]2 Superseria:[/B]
Podciagadanie się podchwytem 6 reps + Przyciąganie linek z wyciągu górnego w bramie 12 reps (zaytrzymanie w fazie rozciągania) 2 superserię robocze
[B]3 Superseria:[/B]
Nie wiem jak to nazwać wrzucę filmik potem (Reverse Grip Pulldowns system 21 ) + Przyciąganie drązka do klaty szerokim nachwytem 15 reps 2 superserię robocze
Ja trup, rąk wyprostować już nie mogę, plecy czuć, jestem HAPPY
-
-
A więc popisze znowu ze sobą... Chyba niedługo przestane w ogóle jakiekolwiek wpisy robić bo w sumie czy komukolwiek tu jest to potrzebne. heh. Czuje się jak bym prowadzila dzienniczek tak po prostu dla siebie. No tak w sumie się przydaje bo się cofam i patrze jakie były zmiany i co kiedy robiłam :smile:
Dziś dzień OFF, mam ćwiczyć systemem cały czas 2 dni ONN i 2 dni OFF i tak ... nie wiem aż do kiedy się okazę.
Dziś cała połamana, nogi bolą z pupą jeszcze, plecy i biceps to w ogóle żywa rana, nie mogę rąk wyprostować w ogóle, cały dzień łaże ze zgiętymi hehe
Jutro znowu nogi. BOOM, can't wait.
Wrzucam 2 filmiki których chyba Dominik nie wrzucał. Trening Plecków gigantserią moją ulubioną - system 100 reps w 1 gigantserii z Kaśką (ten moj 2 trening pleckow w ciagu 1 dnia) i trening nóg z Kaśka. Uczcie się GUYS jak trenować :P
[video=youtube;qDwIXyM4aGI]https://www.youtube.com/watch?v=qDwIXyM4aGI[/video]
[video=youtube;CGwFTA-DfyA]https://www.youtube.com/watch?v=CGwFTA-DfyA[/video]
-
dlatego ja przestalem pisac u siebie :P chociaz w sumie wczoraj coś mnie wzięło i napisałem jeden post, ale dzisiaj już mi przeszło :D
-
jak nikt nie zaglada a Twoi staly spamer ?
Jak Domink jeczy na tym plecow to widzialem ;p
Czemu fanow od gayow wyzywasz ? ;p
-
[QUOTE=USgorn;505712]jak nikt nie zaglada a Twoi staly spamer ?
Jak Domink jeczy na tym plecow to widzialem ;p
Czemu fanow od gayow wyzywasz ? ;p[/QUOTE]
no ty DAMIAN tak :P :P :P
Nie Dominik tam z tyłu gdzieś krzyczy jak by rodził hehehe, my z Kaską zapieprzamy
ze w sensie od kogo wyzywam bo cos nie rozumiem :P
-
Haha jak nie mialem to nie mialem wgl a jak teraz to z wielkich liter ;p
no wlasnie o to chodzilo ze gdzies go slychac tak charakterystycznie jeczy ze go poznalem
tam pisalas GUYS i gdyby nie fakt ze tak wielkimi tlo pewnie bym nie zwrocil uwage ale tak musialem przemienic na gejow i stad to wyzywanie ;p
-
[QUOTE=USgorn;505714]Haha jak nie mialem to nie mialem wgl a jak teraz to z wielkich liter ;p
no wlasnie o to chodzilo ze gdzies go slychac tak charakterystycznie jeczy ze go poznalem
tam pisalas GUYS i gdyby nie fakt ze tak wielkimi tlo pewnie bym nie zwrocil uwage ale tak musialem przemienic na gejow i stad to wyzywanie ;p[/QUOTE]
no jeczy charakterystycznie hahahahahaha :P ja w sumie jak ten filmik z siadow w suwnicy ogladam to tez jecze kurde jak by nie wiem co miala urodzic..pod czas siadow tego nie slyszalam... widziałam tylko gwiazdy haha :smile:
podejrzanie że w guys widzidzisz gejow hahaha :P
-
OK coś trochę brakowało czasu i chęci...na wpis.
A więc wpiszę 3 ostatnie treningi [B]NOGI, Barki/Klata/ Triceps i znowu NOGI[/B]. Powiem tak..nigdy nie zwymiotowałam przy dużych ciężarach.. a przy tym treningu pod czas nóg już 2 razy... Intensywność.. taka że stękam, jęcze i mam wszystkich dookoła w dupie i kto w ogóle co pomyśli bo nie widze nic oprócz gwiazdek lub ciemności w oczach po każdym trojsecie czy dwusecie. Jadę na maksa, daje z siebie 150%. Chodzę cały czaś głodna... przebudzam się wcześniej niż budzik dzwoni ito dużo wcześniej ze 2 godziny, z głodu. Nigdy bym nie pomyślała że przy nawet kaloryczność 2200 będę na tyle okropnie głodna...
[SIZE=3][B]Trening wtorkowy NOGI:[/B][/SIZE]
[B]Trojset[/B] [B]4 serie[/B] włąściwe
1. Wyciskania jedną nogą (noga wysoko by pracował długłowy uda bardziej niż czworoboczny) po 15 na każda + 2.Łydki na siedząco 20 reps + 3. Split squat bułgarski po 15 na każdą nogę
[B]Dwuset 3 serię[/B] włąściwe
1. Wykroki na miejscu do przodu po 8 na nogę + 2. Przysiad do niskiej ławeczki lub stepperu 1 nóź 12 reps
[B]Dwuset 2 serię[/B] włąściwe
1. Wchodzenie 1 nóź na ławeczkę po 10 na nogę + 2. Głębokie przysiady
[SIZE=3]
Trening w srodę [/SIZE][B][SIZE=3]Barki/Klata/ Triceps:[/SIZE]
Triceps - Dwuset 2 serie [/B]włąściwe[B]:
[/B]1. Sciagania drążka z gornego wyciagu w bramie podchwytem 15 reps + 2. Odwrócone prostowanie linek systemem 21 z linkami z wyciągu górnego w bramie
[B]
Barki - Trójset 2 serię [/B]włąściwe:
1. Unoszenia hantli do przodu na skośnej ławce 15 reps + 2. Unoszenia do boków siedząć z 3 sekundowych zatrzymaniem za każdym razem w górze 12 reps + 3. Wyciskania klasyczne siedząc 8 reps
[B]Klata - Trójset 3 serię [/B]włąściwe[B]:[/B]
1. Rozpiętki na skośnej 15 reps + 2. Wyciskania na skośnej 15 reps + 3. Wyciskania na płaskiej 12 reps
[B]Dziesiejsze NOGI (już w połowie treningu zrobiło się nie dobrze :smile:)[/B]: Przerwy między seriami ćwiczeniami/podejściami maks 40 sekund
1. Uginania leżąc / włąściwe 4 serię na 6 reps / ostatnia seria z 3 drop setami (zmniejzenie 10% obciążenia) aż do upadku
2. Głebokie siady/ włąściwe 4 serię na8 reps / ostatnia seria z 3 drop setami (zmniejzenie 10% obciążenia) aż do upadku
3. Przykucnięcia wykroczne na miejscu ze sztanga na barkach po 15 na nogę
4. Wyciskania platformy wąskie niskie ustawienie stóp 20 reps każda seria
5. Łydki siedząc 3 serię X 8 reps, ostatnia seria drop setami do upadku
6. Łydki stojąć 3 serię X 8 reps, ostatnia seria drop setami do upadku
Później wrzuce filmiki. Zaczełam bardzo dużo pracować nad elsatycznością mięśni i mobilnością stawów. Kupiłam foam roller i piłeczke i sie wałkuje, A DOminik małpuje hehe :*
-
Pani w ciemnym włosach wrrrrrrrrr mniam :P
-
[QUOTE=Wikidajło;505843]Pani w ciemnym włosach wrrrrrrrrr mniam :P[/QUOTE]
a do tego matka 2 dzieci ;)
-
Ok trochę filmików się uzbierało 2 z dziś:
Przysiad wykroczny, + głebokie siady + ćwiczenie na mobilność stawów biodrowych przed siadami jako rozgrzewka już po XXXXXX ilości innych ćwiczeń na elsatyczność i mobilność mięśni, zajmuje mi ok 20 minut taka rozgrzewka z rollerem podatwowe ćwiczenia + mobilność podstawowe.
[video=youtube;Jrbcyef1mqI]https://www.youtube.com/watch?v=Jrbcyef1mqI&list=UUTTBeezL3_3IEH5e1npZiKw[/video]
[video=youtube;5mrnLW78OtY]https://www.youtube.com/watch?v=5mrnLW78OtY&list=UUTTBeezL3_3IEH5e1npZiKw[/video]
Rolowanie :smile:
[video=youtube;l_loIDX0Otk]https://www.youtube.com/watch?v=l_loIDX0Otk&list=UUTTBeezL3_3IEH5e1npZiKw[/video]
I plegarki:
[video=youtube;6H_QXE_CfBo]https://www.youtube.com/watch?v=6H_QXE_CfBo&list=UUTTBeezL3_3IEH5e1npZiKw[/video]
-
2 załącznik(i)
Tu widze nadal nuda..
Ok dzis bary triceps i sie nie rospisuje..
[ATTACH=CONFIG]9196[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9197[/ATTACH]
-
1 załącznik(i)
nikt cyckow nie wrzuca to nuda. Tak wiec wrzucam ;p [ATTACH=CONFIG]9198[/ATTACH]
-
Nuda bo nie mają się do czego przypisrdolic prosta mentalność Polaka. Nie zauważyłaś dzisiaj po akcji na fb? :) każdy jest expertem trenerem jak odpiszesz tak że nie maja pola do popisu to ryj w kubeł :)
-
Tu Fallen masz rację, na tym FB burdel się straszny zrobił, kto machną pare razy sztangą z miejsca staje się expertem/motywatorem, tragedia się dzieje w państwie duńskim...
-
Ludzie szczególnie w PL mają duże klapki na oczach. Fajnie że są niektórzy co myślą otwarcie i nie boją się experymentowac, obojętnie w jakiej branży by to nie było. Imho jeszcze tak z pięć generacji i będzie dobrze w PL :)
-
Cycki ajs hehe :smile:
No na fb smiesznie wyszlo :smile:
-
Dziś zabójcze plegary z nogami... Jutro znowu w treningu będą plecy w 4 gigantseriach z klatą + drugie 4 giganserii biceps. System treningowy się nazywa jak zakatować każdą cześć ciała w maksymalny możliwy sposób :smile:
Dziś :
1. Podciągania się 4 serii maks ilość - ostatnia seria drop setami na maszynie do wyczerpania
2. Martwy ciąg 4 serię 8 reps
3. Przyciągania trapezu na wyciągu dolnym z koncentracją na górną część plecków 8 reps 4 serię - ostatnia drop setami do wyczerpania
4. Wiosłowanie sztangielkami leżąc na ławeczce 8 reps 4 serię -ostatnia drop setami do wyczerpania (na filmiku)
5. Długłowy uda stojąc w bramie 4 serię 8 reps
6. Wyciskanie na suwnicy z koncetracją na długłowy uda (nogi wyżej szerzej i wyciskać z pięt) 4 serię 10 reps - ostatnia drop setami do wyczerpania
7. Uginanie lężać 4 serię 8 reps - ostatnia drop setami do wyczerpania z różnymi ostawieniami stóp
Przez rozpoczęciem każdej wlaściwej serii robię próbną by wyczuć z jakim obciążeniem mam pracowąc i przygotować układ nerwowy + rozgrzewka na elastycznośc mięsni i mobilność stawów zajmuje ok 20 minut przez treningiem.
[video=youtube;aldHeSnYpYI]https://www.youtube.com/watch?v=aldHeSnYpYI&list=UUTTBeezL3_3IEH5e1npZiKw[/video]
-
Co to za prywatne fimiki wrzucasz. Nie ten co trzeba wrzucilas i lataliscie z Dominikiem nago na nim ? ;p