przed treningiem lepiej carbo czy gainer? niby prawie to samo, bo węgle podobnej jakości, tylko właśnie kwestia białka. Są jakieś plusy jak przed treningiem da się odrobinę czy nie?
Printable View
przed treningiem lepiej carbo czy gainer? niby prawie to samo, bo węgle podobnej jakości, tylko właśnie kwestia białka. Są jakieś plusy jak przed treningiem da się odrobinę czy nie?
ja zazwyczaj pół godz przed tren jem węgle, ale z posiłku, czyli ryż, warzywa, kawaleczek jakiegoś mięsa + jabłko lub banan.
i przed samym treningiem aminokwasy
ja teraz walnąłem miarkę carbo, aminokwasy i ripped freak. Za 10 minut na trening.
po co carbo przed ? ja jem normalnie posiłek, potem 30 minut przed bcaa i na trening, chyba że zależy Ci na pompie
[QUOTE=Gangsta Latino;459787]ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?[/QUOTE]
Ja tak jak pisałem, samego magnezu biorę 100 mg, do tego 1 albo 2x multiwitamina, ale łącznie wychodzi mniej niż 200. Mam jeszcze ZMA (chyba sprzed roku). Nie wiem teraz, czy dodać 1 tabletke magnezu (d0 200 mg) czy dodać 1 tablete ZMA (z olimpu).
Chyba, że teraz będę rano brał 1 tabletke magnezu, a wieczorem ZMA. Chyba tak zrobie bo ZMA mam do maja tego roku, musze to zjeść.
A minerały z Olimpu były do lutego :(
ja bym brał przed snem zma w dawce jak na opakowaniu, bo przecież te dawki są specjalnie dobierane. no i rano wrzuć coś i tyle
Panowie co myslicie o tych aminokwasach? Testował ktoś? Warto je kupić? Firma zbiera dobre opinie, ale cena wysoka.
[url]http://www.bcaa.pl/multipower/professional_bcaa_powder_400g_2240.html[/url]
[IMG]http://www.bcaa.pl/images/9/2240.jpg[/IMG]
firma bardzo popularna, samych amin nie miałem - ale do czego masz dostęp?? tj inne marki bo Bcaa jednak nie będzie silniejsze od innych o ile o "sile" można pisać
dostęp jest do tego co w sklepach :) firma popularna? nie wiem, na pewno nie tak jak olimp czy trec. następną kretę jaką kupie to chyba bedzie wlasnie mono z multipowera
jaki polecacie spalacz w przerwie miedzy clenem?