1. zamiast tego gainera to kup sobie białko, a węgle ładuj z diety
2. mono to mono, chociaz na activlaba duzo osób narzeka. nie lubisz bawic sie z proszkami to kup se w tabsach. bez róznicy w sumie. i to i to się szybko rozpuszcza.
Printable View
1. zamiast tego gainera to kup sobie białko, a węgle ładuj z diety
2. mono to mono, chociaz na activlaba duzo osób narzeka. nie lubisz bawic sie z proszkami to kup se w tabsach. bez róznicy w sumie. i to i to się szybko rozpuszcza.
[QUOTE=Miskowiec;460820]Witam, 2 pytanka :P
1. Czy możecie mi polecić Gainer (i czy wogóle taki istnieje :D) do 200 zł aby przy przyjmowaniu zalecanych dawek starczył na miesiąc? Jeśli się nie uda poradzcie coś wydajnego i przyzwoitego w dobrej cenie. Moja studencka kieszeń nie może sobie pozwolić na gainery z wyższej półki które kosztują 200 zła starczają na 10~ dni
2. Kreatyna - planuje kupić monohydrant i powiedzcie mi proszę czy ACTIVLAB Creatine 120k lub StiTec pure creatine monohydrant to dobry wybór , którą wybrać i czy poza różnicą wynikającą z wygody stosowania istnieje jakaś różnica (np przyswajalność) pomiędzy kreatyną w proszku a tabletkach?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i uzasadnienie wyboru :)[/QUOTE]
1. IMO zbędne, ale lepsza opcja to białko WPC + dobre węgle
2. kreatyna jak kreatyna, ale brałbym coś w prochu - ze 120 kapsów nie zrobisz cyklu :)
proch i tablety - to samo działanie, kwestia wygody i ceny
Sprawa wygląda tak : Chudy (75 kg orzy 190 cm) , bardzo aktywny tryb życia , biegi , treningi SW , sporo ćwiczę , często nie mam czasu przyżądzić 5x dziennie posiłku chociaż staram się jeść zdrowe i wartościowe amku ( odstawiłem % i słodycze) . Zależy mi aby trochę przytyć (będę bardziej restrykcyjnie przestrzegał diety) Więc bardziej przyda mi się białko czy gainer?
Możesz kupić gainer, ale ja kupił bym tylko i wyłącznie białko. Dużo sie ruszasz, nie zawsze masz czas, więc nie zawsze zjesz. Dlatego białko obowiązkowo!
Co do węgli, możesz kupić carbo ( nie jest drogie, spokojnie możesz kupić 3/4 kg w rozsądnej cenie), jednak równie dobrze możesz pić sok:P Jedynym plusem carbo jest to, że wzbogaca się je witaminami/minerałami/aminokwasami.
Napisz do mańka (admina), to ci jeszcze coś poradzi.
Jak masz kaskę, to kupuj białko i carbo. Dzięki temu będziesz sobie robił pełnowartościowe szejki, gdy np. nie zjesz. A jak nie to tylko białko. Co do gainera, opinie są podzielone. Jedni są za, jedni nie. Ja miałem gainera z UNS i nie żałuje, ale obecnie wolał bym mieć białko + carbo a nie gainer.
wole zmielic platki niz carbo to raz jesli ma to byc zamiennik posilku .
nawet jesli bedzie to potreningowy to po zl ww bedzie taki sam lub baaardzo podobny wyrzut insy.
panowie co myslicie o takim cyklonie:
- muscle pharm creatine - stosowany rano, przed oraz po treningu
- muscle pharm assault - stosowany tylko przed treningiem (albo zamiast tego aakg? )
- muscle pharm re-con - stosowany tylko po treningu
- pharma freak test freak - przed snem 4 caps.
tych produktów MP nie stosowałem, daltego chcialem je sprawdzić. krete kupię na pewno, te dwa przed i po jeszcze nie wiem. moze lepiej je zastąpić dobrymi amino?
chociaż te dwa produkty juz mają w sobie dobrane dawki amino.
mialem kupic osobna zma, ale widze ze test freak ma juz w sobie zma.
[QUOTE=yaro09;461103]panowie co myslicie o takim cyklonie:
- muscle pharm creatine - stosowany rano, przed oraz po treningu [COLOR=#ff0000]tu dal bym rano i po treningu [/COLOR]
- muscle pharm assault - stosowany tylko przed treningiem (albo zamiast tego aakg? ) [COLOR=#ff0000]fajny produkt tylko ze juz ma kreatyne wiec tamtej nie musisz dawac[/COLOR]
- muscle pharm re-con - stosowany tylko po treningu [COLOR=#ff0000]to jest ok ale lepiej dac bcaa osobno z eaa np. i do tego albo bialko albo cos pol na pol jak uwazasz [/COLOR]
- pharma freak test freak - przed snem 4 caps. [COLOR=#ff0000]tutaj kwestia organizmu sporo ludzi chwali sobie ten produkt[/COLOR]
tych produktów MP nie stosowałem, daltego chcialem je sprawdzić. krete kupię na pewno, te dwa przed i po jeszcze nie wiem. moze lepiej je zastąpić dobrymi amino?
chociaż te dwa produkty juz mają w sobie dobrane dawki amino.
mialem kupic osobna zma, ale widze ze test freak ma juz w sobie zma.[/QUOTE]
To tyle co mam do powiedzenia....
ok dzieki za odp, po treningu tez zawsze biore białko wiec jest ok.
dobra jeszcze pomyślę co z tym recon, moze będę stosował go po tren + dodatkowo bcaa i powinno byc git :)
do test freak juz od dawna sie przymierzam, wiec go tez raczej kupie :)
a inne pytanie, są aminokwasy albo inne suplementy, które stosuje się podczas posiłku, aby jak najlepiej go przyswoić i wyciągnąć z niego jak najwęcej?
po prostu stosowane w takim celu, aby jak najlepiej wykorzystać posiłek.
ostatnio dwóch gości o tym gadało na siłce, chociaż ja nigdy nie słyszałem o tego typu suplach.
enzymy trawienne ?
hmm moze.. być może o cos takiego chodziło
[h=1][SIZE=4]PEAK AK ENZYMES 120 tab -ENZYMY TRAWIENNE [/SIZE][/h]