nie mów hop,jak jutro bedzie to samo to znów zaczne wklejać pedobeary.
Printable View
nie mów hop,jak jutro bedzie to samo to znów zaczne wklejać pedobeary.
wlasnie sobie siedze i kumuluje power na godzinę 16stą,jak nie bedzie spamu to moze i cos nagram..
zamiezam zrobic sobie szejka potreningowego,i maja byc tam banany,tylko jak to w koncu z nimi jest,uzupelniaja glikogen watrobowy czy miesniowy,wrzucic je po treningu??
Glikogen potrzebny jest każdej komórce do życia, nie tylko wątrobie i komórkom mięśniowym [glikoliza - wpisz sobie w google]. To jest jedna i ta sama substancja, w mięśniach jak i w wątrobie. Podczas treningu zużywasz glikogen z mięśni, więc jak zjesz banana po to uzupełni Ci on glikogen w komórkach w których masz jego braki.
Banany po treningu je sie dlatego, ze szybko się wchłaniają
glikogenu nie uzupełnisz jednym posiłkiem po treningu tylko przez cały dzień,banany tak jak wiki mówi maja dużo cikrów prostych więc sa dobrym śródłem węgli tak samo jak np sok owocowy.jeśli hcesz zrobic takiego shake'a to daj banany,mleko,możez całe jajko jeszcze wbić do środka z tym że wczoraj kupiłeś bialko więc możesz po prostu dac te banany,mleko i do tego odpowiednią ilość bialka i gotowe.
Mówi się że banan uzupełnia tylko glikogen wątrobowy, ale o ile się nie mylę to banany w dużej mierze składają się ze skrobi więc teoretycznie powinny też uzupełniać glikogen mięśniowy. Nie zapominajmy oczywiście że straty glikogenu są uzupełniane przez 24-48h także ważne są też inne posiłki.
Co do szejka, tak jak pisze micek banan+białko+mleko, ewentualnie carbo z białkiem
i masz racje.:)
[IMG]http://images34.fotosik.pl/316/8ca21ec1d9368cffmed.jpg[/IMG]
nie ma lipy, wrzuc ten flimik z treningu
powiedzialem kurwa,jeszcze jeden taki obrazek to nic nigdy juz nie nagram
a tu foty z lewej z przed 2 lat gdzies,prawe z dzisiaj
[ATTACH=CONFIG]4200[/ATTACH]
brzuch na plus: ) łapa tez: P :)
wiem wiem myslales ze bedzie gorzej,ale i tak nie moge patrzec na ten bemben