-
Pamiętam, że Akop Szostak pisał coś o wadach rotacji węgli przez cały okres redukcji, jak znajdę link to podeślę
Trening siłowy oczywiście w dniach z większą ilością ww. Większa partia, cięższy trening=więcej węgli, przy mniejszych partiach jak np ręce czy barki możesz zjeść trochę mniej. Zresztą pewnie Ci ktoś rozpisze to dokładniej.
Cardio najlepiej zacząć 3x w dnt z rana i sukcesywnie wydłużać do jakichś 50 minut.
Nie myślałeś o interwałach w dnt? szybciej podkręciłbyś metabolizm
Niektóre warzywa musisz wyrzucić (m.in marchew, kukurydza, strączkowe i inne mające więcej niż 10g/100 ww). Zostaje pomidor, ogórek, brokuły, szpinak, kalafior, fasolka szparagowa, por, seler. Ładuj więcej chrzanu, czosnku, pietruszki, imbiru, cynamonu, kurkumy-fajnie działają na podniesienie hormonów i chronią przed kontuzjami.
BTW. zainwestowałbym na Twoim miejscu w wagę kuchenną, najtańsze masz za 30zł z przesyłką, więc koszt niewielki a naprawdę się przydaje
-
wage mam ale popsuta,gdzies ja zaniose do naprawy
wiec mowisz ze sa tez wady tej rotacji
co to w sumie sa te interwaly
ale ogolnie dobry pomysl z tym rozkladem dni wyzej napisanym?
-
Rocky nie wiedziałem ze wazysz 102kg czy tam wazyłes. widziałęm dzis na tym forum rafimoca i czytałem jak mu cisnołes z tym cwiczeniem na filmiku a on sie głupio tłumaczył
-
niewazne co bylo musze zbic z 10kg
-
no jak chcesz. ale nie za szybko zeby skura nie została. w sumie i tak nabijesz kg potem na tym co pisałes na gg: )
-
no potem bede chciec wrocic do tej stuwki ale juz na dobrym bfie
to jak moze byc ta rotacja ww ??
-
chyba ze cos innego,coraz wiecej czyatm o tej rotacji ww i ze jest ona polecana ludzia bardzo wrazliwym na kazde dolozenie ww i masuja ale z dobra jakoscia a mnie by interesowala typowa dieta pod redukcje,tylko niewiem jak to ulozyc i zaplanowac wogole jeszcze nawet niewiem co wybiore,pomocy od poniedzialku chce zaczynac
-
Nie mogę znaleźć tego postu.
Nie zrozum mnie źle, rotacja ww jest b.dobra tylko nie wiem czy jest sens od samego początku kombinować z węglami, tym bardziej, że jest to Twoja pierwsza redukcja i nie wiesz jak szybko będzie z ciebie schodzić. Rotacje zawsze możesz zrobić w ostatnich kilku tygodniach i dołożyć jakiś termogenik. Na wyższych ww i nie za bardzo obciętych kcal też można wycinać, przykład? Kamil Kluszczyński. Jak to mówią "tłuszcz pali się w ogniu węglowodanów"
Może narazie obetnij tylko ww do 3,5-4g, B 2,5 i T(zdrowych) 0,5-0,8, po 2-3tyg będziesz korygował
-
4g nie za duzo? tyle to ja nawet wczesniej nie jadlem, dotychczas mialem tylko dziennie 3 worki ryzu i owsianka a i to wygladam jak wygladam
czyli co, mowisz zejsc z weglami tylko,ale tak nagle,nie schodzic powoli?
-
Ja bym przede wszystkim obciął z tłuszczy, i zostawił koło 0,6g zdrowych z oliwy, pestek, orzechów. Dużo ww? ale weż też pod uwagę, że ważna jest przede wszystkim ogólna kaloryczność diety. Zresztą jak będzie źle to przecież możesz obciąć po 2-3 tyg, skąd masz teraz wiedzieć jak będą wyglądały treningi, samopoczucie, schodził fat skoro to pierwsza redukcja? Nie da się wszystkiego przewidzieć. Węgli za bardzo bym na Twoim miejscu nie obcinał bo nakręcają one metabolizm