AAKG łykałem z 20-30 minut przed treningiem i było ok
Printable View
AAKG łykałem z 20-30 minut przed treningiem i było ok
a jeszcze powiedz ktore brales? te z olimpu? i jak dawkowanie?
z Olimpu brałem to w plastrach to z 5 kaps na porcje potem nawet i wiecej na porcje, ale w Trecu masz od razu z cytrulina więc ciekawa opcja, tylko nie brałem więc niech ktoś inny się wypowie na temat tego produktu
dostałem w prezencie BCCA z Olimpu: BCAA mega caps 1100.
Zalecane dawkowanie 15 kaps dziennie, czyli wystarczyłoby na 8 dni, a kosztowało ponad 50 zł (kupowanie w zwykłym sklepie).
Nie brałem tego "cuda" pod uwagę, ale jak mam to spróbuje. Planuje brać 4/5 kapsułek, gdyż
- jestem na masie
- w białku z Olimpu aminokwasy też jakieś są
[B]
Brać całą porcję po treningu czy przed, czy inaczej? [/B]Po interwałach nie zamierzam brać ( po pije tylko sok i dodaje trochę carbo). Lub właśnie po/przed treningiem nie dawać, a dawać tyko przed interwałami jakieś 5 gram.
[B]2 pytanie, już się miałem kiedyś pytać: przy wadze 94 kg ile białka powinienem brać po treningu? 50 gram?
[/B]
brałbym z 10g BCAA przed treningiem (+ ew. w trakcie, ale kapsy pewnie by się odbijaly), a po już nie z powodu przyjmowania białka (z 35g powinno wystarczyć) :)
OK.
bo jeszcze myślałem, aby robić tak:
przed treningiem ok. 40/50 gram gainera ( mam carbo i obecnie przed tr. daje 50 gram carbo, ale wydaje mi sie, że dobrze by było tak chociaż trochę szybko przyswajalnego białka), i po treningu 35 gram białka.
Jeśli po treningu robił bym interwały, to gdzieś w połowie treningu walnął bym 6 gram amino, od razu po treningu białko i wsiadam na rower (amino w połowie bo troszkę czasu potrzeba aby się wchłonęły)
a w DNT gdybym robił interwały to 6 gram ok. 20/30 min przed
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
i prosiłbym też napisać czy przed treningiem lepiej samo carbo czy gainer
po treningu nie robiłbym interwałów tylko właśnie w dzień wolny i na pewno nie na czczo
Po co ten gainer przed treningiem ? jadłbym normalnie 10 g przed i 10 g po treningu, ewentualnie w trakcie, po treningu to carbo co masz i potem białeczko
ok. to po treningu nie będę robił interwałów, najwyżej 5/10 min aero.
20 gram nie chce brać, bo jak już mam to BCAA, którego i tak jest mało to postaram się aby mi trochę posłużyło.
Będę robił tak:
- przed treningiem gainer/carbo i 6,6 grama amino
- po treningu od razu białeczko i 5/10 min aerobów
- kreatyna
- po 30 min szklanka soku, wyjdzie tak samo jak carbo
A w DNT, kiedy będę robił interwały będę brał tylko przed jakieś 20/30 min carbo/gainer a po szklanka soku. Interwały robię obecnie jakieś 15 minut i to wystarcza, więc amino zbędne (chociaż, ogólnie uważam że amino zbędne na masie, ale jak już mam to wykorzystam)
ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?
[QUOTE=Gangsta Latino;459787]ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?[/QUOTE]
w przeliczeniu juz na jony?? bez przeliczenia biorę koło 300/400 mg o ile "pobieżnie" dobrze przeliczyłem