a ja niewiem co sie w moim przypadku dobrze sprawdzi bo to moja 1sza redukcja a chce to dobrze zrobic
coraz wiecej slysze ze na redukcji dobrze sprawdzaja sie treningi silowe,a moglbym porobic jakis FBW,np 5x5 ?
Printable View
a ja niewiem co sie w moim przypadku dobrze sprawdzi bo to moja 1sza redukcja a chce to dobrze zrobic
coraz wiecej slysze ze na redukcji dobrze sprawdzaja sie treningi silowe,a moglbym porobic jakis FBW,np 5x5 ?
zapoznaj sie z rotacja ww, low carb, czy nawet keto- wybierz sobie cos co bedziesz w stanie utrzmac przez caly czas redukcji.
potem wybierz sobie jakies aeroby ktore stoponiowo niekoniecznie musisz zwieksza(zalezne od diety i efektow)
trening ma byc taki zeby zapobiegal zanikowi miesni a czy to bedzie silowy czy trening ''na mase'' to juz twoja broszka.
nie wyjdzie ci jedna czy druga wycinka, to wyjdzie ci 3ecia. na tym polega ten caly bajzel zeby poznac swoj organizm
jak ci sie gdzies spieszy to powiedz, wtedy sie pomysli co w takim wypadku.
Hehe mi wyszła za 2 razem :) Rocky ja robiłem obwodówkę na redukcji i spoko wyszło.
no czytam teraz o tej low carb niskoweglowodanowej ale podstawowe założenia jakie zaklada znalazlem tylko na stronach typowych dla kobiet vitalia.pl itp a z koleji tam raczej nie brali pod uwage gosci trenujacych silowo chciacych stracic kilka kg bez utraty miesnia,i nic nie pisza o stoponiowej adaptacji tylko odrazu nie wiecej niz 100g wegli na dobe nie wiecej niz 200kcal na posilek.. na diety ketogeniczne narazie nie bede patrzec,z tego co widzialem to goscie pod zawody sie nimi wycinali wiec mi wystarczy lzejsza opcja czyli poprostu low carb
bieganie jako stały aerob z rana moze byc? wielu pisze ze przy nadwadze sie odradza biegac ze wzgl na stawy,no fakt mam te ponad 100 ale mam kolo domu blisko maly las i fajnie by mi sie po nim biegalo
low carb nie jest wcale tak lekko;]
przyjzyj sie blizej carb cycling czyli rotacja ww.
no wyglada to fajnie mimo redukcji zapewnia pompe na treningu,
falen stosowales to?
Ja robiłem typowe cwiczenia siłowe i się sprawdziło. Mniej powtorzen większe cięzary.
wiec od przyszlego tygodnia zastosuje najprawdopodobniej rotacje wegli
beda trzy dni, dzien z duza iloscia ww, ze srednia iloscia ww, i zero ww
czyli przykladowo tydzien bedzie wygladac tak:
Dzień 1: Dużo
Dzień 2: Średnio
Dzień 3: Zero
Dzień 4: Dużo
Dzień 5: Średnio
Dzień 6: Zero
Dzień 7: Średnio
Nie mam wagi wiec u mnie np dzien z duzo ww bedzie oznaczac wegle w 4 posilkach, dni srednie w 2 posilkach a zero to zero
podobno ten sposob moze byc ukierunkowany na budowe masy miesniowej przy jednoczesnej minimalnej utracie tluszczu i moze byc tez pod typowa redukcje
ja chce oczywiscie ta 2 opcje wiec powiedzcie w ktore dni najlepiej dac trening silowy a kiedy aeroby i jaka ilosc,zeby to mialo rece i nogi
i napisze moze jeszcze ze nie chcialbym tracic mniej niz 1kg na tydz,pisali o tym tez ze w pierwszych 1-2 tygodniach mozna zgubic nawet Kilka kg a potem juz coraz mniej
Widziałęm ze spułfalasz sie z rafimocem :P
na TEMAT