-
[QUOTE=mtm;408185]drążek bez obrazy ale gadasz głupoty , jeden rps max ma 150 , drugi 80 . Ostatnia seria z sparing partnerem do załamana + faza excentryczna+ wolne opuszczanie , bez sęsu jest w ostatniej serii znów mieć zapas powtózeń .[/QUOTE]
Nie ma mieć zapasu,ale robić sam na maksa i ciekawe co Mu napiszesz jakimi metodami ma ćwiczyć dalej aby przełamać kolejne granice jak już teraz doradzasz hardcorowe metody?
-
marek , zrobi tak jak ty (sam bez sp) i znów zostanie mu 2rps których sam nie weźmie , bo nie za fajnie jest sturlać sztange po klacie .
W tym co ja zaproponowałem dochodzi do załamania ( sygnał do mięśni , (napisze najprościej jak umiem) mięśnie nie wyrabiają , nie dają rady , wiec powstaje bodziec do rozrostu by podałać temu ciężarowi któremu nie podołają w fazie pozytywnej ) O TO W TYM CHODZI !
myślę że fallen sie ze mną zgodzi .
-
[QUOTE=mtm;408192]marek , zrobi tak jak ty (sam bez sp) i znów zostanie mu 2rps których sam nie weźmie , bo nie za fajnie jest sturlać sztange po klacie .
W tym co ja zaproponowałem dochodzi do załamania ( sygnał do mięśni , (napisze najprościej jak umiem) mięśnie nie wyrabiają , nie dają rady , wiec powstaje bodziec do rozrostu by podałać temu ciężarowi któremu nie podołają w fazie pozytywnej ) O TO W TYM CHODZI ![/QUOTE]
Ależ ja to rozumiem tylko że takie metody są dla zaawansowanych i stosuje się je raz na jakiś czas a nie dla początkujących.bo jak Ktoś jedzie w seriach 78 to jest początkujący i praktycznie bez wydziwiania powinna iść mu siła z co tydzień.
-
Ale on nie trenuje od pół roku . Po za tym skoro słaba partia to trzeba podkręcić bodziec .
-
samemu maxow sie nie robi.
/end topic.
-
drazek to co pisze mtm to nie jest zadna metoda,po to sie robi serie zlozone z np 10 powt zeby tymi 3 ostatnimi niszczyc miesien a jezeli mialby byc zapas 2-3 to stracilo by to caly sens,no chyba rozgrzewka
-
Wiadomo że samemu sie maxów nie robi , ale on przecież ma sp . Czy drążek juz rozumiesz że twoim sposobem wyciskając samemu będzie dalej lipa ?
-
[QUOTE=.rocky;408200]drazek to co pisze mtm to nie jest zadna metoda,po to sie robi serie zlozone z np 10 powt zeby tymi 3 ostatnimi niszczyc miesien a jezeli mialby byc zapas 2-3 to stracilo by to caly sens,no chyba rozgrzewka[/QUOTE]
A gdzie ja pisałem o zapasie?,rób z asekuracją ale sam i nie zaczynaj od 6 powt. bo prawdopodobnie masz za duży ciężar i jesteś przetrenowany dlatego nie możesz przełamać dalej.
-
2 załącznik(i)
Nogi
-prostowanie siedzac 4x12-10
-przysiad 4x10 60kg
-uginanie na dwojki 4x10-9
-wspiecia 3x19-14
w przerwie miedzy 2 a 3 seria siadow zaczelo mi cos pulsowac w udzie,jak bym mial 2 serca jedno w klacie drugie w udzie,ale to moze od takiego zadkiego treningu,i nistad nizowad trening
wrzuce swoja tlusta noge,wiem ze slaba bo to jasna sprawa przy trenowaniu ich 3 razy w roku,ale teraz od kwietnia biore juz je normalnie pod uwage i co tydzien wiec powinny ruszyc
[ATTACH=CONFIG]4587[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]4586[/ATTACH]
-
Nogi są bardzo ważne ponieważ ćwicząc nogi pobudzasz wytwarzanie testosteronu więc jak chcesz być wielki rób nogi :P