pytasz serio?
Printable View
pytasz serio?
tak pytam serio
Po zastanowieniach, zakupiłem pierwszy raz krete, do tego gainer/witaminy. Zapomniałem w zamówieniu o BCAA, napisałem do sklepu jednak było zapóźno i paczka została już wysłana. Tak więc, mje pytanie dotyczy konieczności zażywania BCAA, jeśli jest to mój pierwszy cykl? Dokupić czy dać sobie spokój i jechać tylko na krecie + gainer w przypadku braków w diecie i oczywiście takie pierdołki jak witaminy/Omega 3
Na razie mozesz sobie darowac bcaa kreta bedzie dzialac jako antykatabolik jesli bedziesz bral gainera po treningu to powinno byc ok:P ewentualnie pozniej jak bedziesz czul slaba regeneracje dokupisz sobie bcaa.
Zapomniałem dodać, że nawet na masie całkiem często robię aero po 20/30 min dlatego właśnie myślałem o BCAA.
Od razu po treningu jem banana, czyli dorzucać do tego też gainer? Myslałem, że tylko jako uzupełnienie diety
Jesli cwiczysz w ten sposob to bcaa zawsze bedzie pomocne aby zapobiec spadkom masy. Jesli spozywasz juz wegle po treningu to gainer jako uzupelnienie fakt i tutaj mozesz stosowac go naprzemiennie chyba ze caly czas masz tego banana chocby sie walilo i palilo jak brakuje banana po treningu to dajesz gainera ja bym tak to zrobil.
Banana mam zawsze ;) Jednak będę robił na zmiane tzn. raz banan/raz gainer. Chyba, że któryś posiłek przed treningiem nie poszedł to wtedy banan+gainer. Czyli jednak BCAA lepiej domówić?
Bedzie to korzystne rozwiazanie i regeneracja szybsza:D chciaz napewno znajda sie i tacy ktorzy nie uzywaja Bcaa i tez sa zadowoleni kwestia czysto indywidualna. (jak jest to dobrze jak nie ma tragedii nie bedzie:P) tym bardziej przy cyklu masowym gdzie spozywasz spore ilosci wegli.
wtf ma ten banan zrobc oorucz tego ze wypelni flaki?! he??uczepiliscie sie tego banana jak zmartwychwstania. i jedno i drugie mozna wsadzic miedzy bajki.
Sa ludzie ktorzy lubia bananki po treningu.... (odrazu mowie ze ja pije karbo i bialeczko:P)
fallen to co polecasz? Nie jestem zwolennikiem tego aby do jadłospisu dodać odżywki typu carbo, powinno się jej używać tylko w celu uzupełnienia diety, gdy coś w ciągy dnia nie wypali.
gainer + białko po treningu 40g białka + 80g ww i co po 30 minutach mam ssanie ale na szczęście porcja kuraka i dobra sałątka w pojemniku, prysznic po treningu i dalej z dobrym posiłkiem
a ja po trenignu wale krete + amino eaa, a chwile pozniej białko serwatkowe, a za poł godz posiłek potreningowy
też dobra opcja ja mam EAA ale biore to z rana,przed treningiem, i przed snem z activlab kwasna pomarancza hehehe ale daje rade
rano i wieczorem to ja jem mieszanke bcaa + eaa
same bcaa biore przed tren
a same eaa kupilem puszke jakis czas temu i biore tylko po tren, gdzies tam wyczytałem ze najlepiej eaa brac po treningu to biore :) nie wiem czy dziala czy nie. pewnie 1 chu
to sa suplementy ktore mozna poczuć po kilku miesiacach no po 2-3 ze dzialają hehe tak samo kreatyna okolo 6 tyg
ale chodziło mi o różnicę w działniu eaa i bcaa. tego raczej sie nie da zauwazyc
no raczej nie.. ale ludziska mieszają
Bcaa,Leucyna,Eaa znajomy miesza rano bcaa +glutamina przed treningiem leucyna + Eaa po treningu to samo + glutamina przed snem bcaa i leucyna
1 porcja 15g+10g + 5g kreatyna
2. 15g +10g +5g kreatyna + beta alanina 4g +aakg 5g
3. 15g + 10g +10g + 10g kreatyna + beta alanina 2g
4. 15g +15g + 6 kap gh night
takie badziewie testuje białko norma 3x dziennie po 40g
fanatyk 0 alko ok 3 lat trening 5x w tyg suplementacja dieta ustawiona na 400g białka i 600g węgli ale co sie dziwić jak kolo ma sklep
mięsny hehehe
i powiem że ładnie gość wygląda duży progres i ma zaledwie 20 lat +22 kg przez 3 lata przyszło 0 koksu a tu gnoje wypisują ze w wieku 16 lat chce mete wpier*****ć
hehe co nie. ja jak mialem 16 lat to nawet o krecie nie myślałem :)
n a no tak wtedy w sumie jeszcze 2 lata wstecz pojawił sie w sklepach Megabol i to białko jajeczne i kreatyna szok z dypy każdy szamał te małe puchy białka jajecznego w sumie u mnie łebki wcinają to białko i jakos im idzie nawet nawet tylko ze ochydne to jest
A mi sie wydaje, że BCAA to nabijanie ludzi w butelke... że niby mięśnie mi się zmniejszą po 30 min na rowerze pojeżdze albo pobiegam. Wiadomo, kulturyści reklamują, ale też mają za to płacone. I jak już to BCAA jeśli w ogóle jest potrzebne to chyba tylko bardzo dużym bykom, które mają co stracić, a nie takim co mają w bicu 40cm... a jak sie już jest dużym bykiem to sie bierze "mocniejsze" preparaty tak więc BCAA nawet wtedy niepotrzebne. A glutamina to już w ogóle strata kasy
witam witam.
olimp t-100 wycofali z produkcji, ale czy ta firma wprowadziła jakiś środek o podobnym składzie i działaniu, właśnie zamiast tego t-100?
w ogóle wyszło coś nowego z olimpa?
Jak narazie nie ma zadnego info odnosnie nowego boostera Olimpa pytalem ostatnio i nikt nic na ten temat nie mowi moze cos szykuja ale to jak zawsze czas pokaze.
yhyy ok :) a co do takich supli podnoszących poziom tescia too....
teraz mam co jeść, ale gdzieś styczen / luty wjedzie:
to [B][url]http://www.bcaa.pl/pharma_freak/anabolic_freak_96_kaps_2207.html[/url][/B]
i
to [B][url]http://www.bcaa.pl/pharma_freak/test_freak_120_kaps_2204.html[/url][/B]
także maniek szykuj tam rabaty ;)
btw jadł ktoś? jak wrażenia?
chyba ze macie lepsze pomysły? na przyklad: [B]bsn axis ht[/B]
Ogolnie te 2 z Pharma Freak to ludzie chwala kompleksowy zestaw podczas dnia i wieczorem. Kumpel bral Axis HT i mowil ze sila poszla do gory i ogolnie mowil ze na + ale z tym jest tak ze kazdy organizm inaczej reaguje wiec musisz sie zastanowic ja na twoim miejscu bral bym ten pierwszy zestaw.
i chyba tak zrobie. ale tego bsn i tak pozniej spróbuję, bo ciekawi mnie sposób działania
a słuchaj a jak wypada te białko? biorą ludzie? bo mam zamiar kupic, ale mało opinii na necie
[url]http://www.bcaa.pl/pharma_freak/protein_freak_2270g_2208.html[/url]
zrb badania na poziom testo jak bedziesz bral te badziewia.
no zrobie zrobie, przed i po stosowaniu. ciekawi mnie czy to w ogole dziala. ale jak nie sprobuje to sie nie dowiem :)
[QUOTE=yaro09;450150]a słuchaj a jak wypada te białko? biorą ludzie? bo mam zamiar kupic, ale mało opinii na necie
[url]http://www.bcaa.pl/pharma_freak/protein_freak_2270g_2208.html[/url][/QUOTE]
Daje rade ale w tej cenie znajdziesz moim zdaniem produkty bardziej popularne.
[QUOTE=yaro09;450150]a słuchaj a jak wypada te białko? biorą ludzie? bo mam zamiar kupic, ale mało opinii na necie
[url]http://www.bcaa.pl/pharma_freak/protein_freak_2270g_2208.html[/url][/QUOTE]
Daje rade ale w tej cenie znajdziesz moim zdaniem produkty bardziej popularne.
Do diety na masę. co brać? białko gainera czy możne kreatynę kupić?
gainer do uzupełnienia braków w diecie jak i białko
kreatyna + bcaa mile widziane :)
[QUOTE=piuras86;450218]1kg mięsa wieprzowego/drobiowego
0,5 kg sera białego
0,5 kg makaronu/ryżu
100ml oliwy z oliwek
warzywa,owoce)[/QUOTE]
aaa widzialem :P
Panowie podajcie jakies dobre stacki kreatynowe.
pare dni temu zacząłem man clout, ale na mnie działa tak, że ciągle na kiblu siedze i brzuch boli. gdyby to było jednorazowo to luz, ale to za kazdym razem, nawet przy połowie dawki. wiec to nie ma sensu.
także czegoś dobrego szukam. ale nie mono. bo mono też zawsze biore na czczo i po treningu.
a stacka bede ładował przed tren i parę godzin pozniej drugą porcje
[QUOTE=yaro09;450267] bo mono też zawsze biore na czczo i po treningu.
a stacka bede ładował przed tren i parę godzin pozniej drugą porcje[/QUOTE]
Czyli teraz lecisz samo mono i do tego stack chcesz dodac?
Dokładnie tak :)
No ok tylko czemu dwie dawki tego stacka jak masz mono? Daj sobie jakas typowa przedtreningowke a mono rano i po treningu jak juz.
zjedz posilek i wez clout'a.
kazdy supl z wysokimi dawkami nac'u, fosfatow i mineralow bedzie gonil do kibla. zryj cos przed tym pomoze.
Właśnie biorę go razem z posiłkiem i też nie pomaga. A chce łączyć ze stackiem bo mono jakos niezbyt3 konkretnie na mnie działa więc muszę jeszcze jeść jakiegoś konkretnego staka. Tak robiłem z green magnitude i było git