w niektorych cwiczeniach tzn jakich? to ze sciaganie wasko juz wiem,bede robic
Printable View
w niektorych cwiczeniach tzn jakich? to ze sciaganie wasko juz wiem,bede robic
a wiosłowanie sztang± i mc to gdzie?
no sztange zastapilem hantlem,a mc robie w osobny dzien,akurat jutro 6-7 serii wale po ok 5powt,ze wzgl na bardzo slabi silowo i masowo dol i srodek
pisalem wczesniej
wyci±g w±sko poziomo
dobrym cwiczeniem na dolny odcinek pleców jest T-bar sztang± wiesz pewnie jak zrobić,tak jak na pechowym filmiku Flutebox'a.
taki zestaw który ci podałem wczesniej jest najbardziej optymalny
i nie rób nigdy kurwa pleców dwa razy w tyg!!! jak masz robic mc na osobnym n treningu to w ogóle go nie rób!plecy raz w tyg nie kombinuj.
ale odstep pomeidzy nimi to kilka dni jak niewiecej,wiec mysle ze jest ok,a nawet zanotowalem juz lekki wzrost sily w mc,w ostatnich seriach przekraczam stówe :))
t-bar wiem,spox zaczne robic,czyli sciaganie szeroko wywalic?bo beda juz 4cwiczenia a to nie zaduzo?
no raczej takiego T-bara nie próbuj jak ja bo może to się zakończyć uszkodzeniem krocza...
Rocky chociaż ty mnie nie rozwalaj zerknij na poprzedni± strone...
mozesz dać t-bar w zamianke za wiosło jak chcesz
wiosłowanie hantlem to nie to samo co sztang±..
ale w moim przypadku lepiej wyczuwam najszerszego hantlem,rolley winklar pisal w ostatnim md o zaletach tej wersji,ale oczywiscie bede co jakis czas zmieniac hantla na sztange
micek,ten mc osobno polecil mi falen,mowil ze sam tak robil gdy chcial znaczoca zwiekszys osiagi prostownikow
acha panowie,jest awaria drobna,przez najblizszy miesiac-moze dwa,bede sie musial ograniczyc do 0.5kg miesa dziennie,ze wzgledow finansowych,czyli mysle tak 2 posilki z miesem,reszta beda musialy byc jakies jajka i twarogi,dobuduje cos na takiej diecie czy nici?
ale jesli chodzi o siłe a nie o rozbudowe masy,nie wiem dlaczego fallen sie tym kierował pewnie miał jakies powody,hantla inaczej działa niz stanga,do tego bedziesz miał szok dla pleców i bedziesz mógł zastosowac większy ciężar.chodzi o zmiany.i musisz wybrac co cie bardziej interesuje ciła czy masa.
to i to
i jeszcze chcialbym posluchac opini co do duzych ilosci miecha przy masie,jest tak bardzo konieczne?
ja bede miec do dyspozucji marne 0,5kg przez miesac
dupsko wielkie nie znaczy zalana,jak pospinam to jest twardoo
redukcja gdzies mysle za 2-3 miesiace jak zrobi sie cieplo
[QUOTE=.rocky;397264]dupsko wielkie nie znaczy zalana,jak pospinam to jest twardoo
redukcja gdzies mysle za 2-3 miesiace jak zrobi sie cieplo[/QUOTE]
słońce ci fatu nie wypali:D
dzis napierdalalismy MC i... szyje :)
90kgx7x7x6 nie liczac rozgrzewkowych
100kgx5x4
i na szyje,"wyciskanie"lezac na lawce glowa w ruchu specyficznym przy sluchaniu techna,tylko ruch dluzszy i wolnijszy,z ciezarkiem 4kg na czole,oczywiscie pod ciezarkiem recznik,4 serie po 13-15powt,powiem nawet lekko spompowalo,przy obracaniu glowy byly lekkie opory,zalezy mi na zwiekszeniu obwodu szyji gdyz mam szczupla dosyc,wkoncu to tez miesien,tylko teraz poprosze specow od treningu jak tu ja trenowac,ile razy w tyg jakie cwiczenia,ile powt,i czy sa jakies przyrzady typu ekspander tylko ze zaklada sie na szyje i "ciagnie w gore albo dol bo slyszalem ze tak,burneika mowil ze w amerycje maja specjalne maszyny na ta partie
[img]http://forum.intruderpolska.pl/files/ja_pierdole_952_171.jpg[/img]
to nie czasy kurwa starożytne.
w takiej sytacji co proponujesz bo wkleij jezusa tez bym potrafil
Nie ogarniam. Jedziesz większe ciężary na klate, a w MC mniej ode mnie.
no co¶ trochę się z tym martwym opierdalasz!
dlatego pisalem,ze mam masakrycznie slaby dol
mówię o tej szyi.po co ty j± trenujesz?może i kiedys tak robiło ise nie wiem w latach 1800... nabawisz sie tylko kontuzji i tyle widziałes jakiego¶ kulturyste z rozbudowanymi plecami a cienk± szyj±?cwicz normalnie pójda ci kaptury to i szyja się będzie wydawała grubsza.
wiele osob trenuje te miesnie,zapasnicy,rugbysci,zawodnicy sw..
na kaefde jest caly artykul o tym jak jest to najbardziej zapominany miesien w treningu i jak jest wazny
szalec z ciezarami nie bede poloze nacisk na duza technike to moze nic mi nie strzeli,zamowilem juz takie fitnes gumy co sie przyczepia do wyciagu i mozna ciagnanc np glowa w kazda mozliwa strone
dzisiaj mamt off,plecy ladnie zakwaszone,szyja hmm nie nazwe tego zakwasem ale czuc ze wczoraj ostro pracowala
1.30g izolatu
2.4 jaja 200g owsa
3,4.tu pojdzie 250g schabu z pary ryz warzywa i oliwa
5,6- tu juz miecha nie bedzie,ale mam jaja twarog,owies i tune wiec cos z tego pojdzie
ale nute wyczailem na jutrzejszy trening japierdziele[video=youtube;JS1w4fu5GkE]http://www.youtube.com/watch?v=JS1w4fu5GkE[/video]
Masz żeby nie było lipy :D
[video=youtube;eeWjzBHUdsI]http://www.youtube.com/watch?v=eeWjzBHUdsI[/video]
[video=youtube;5_LxyhCJpsM]http://www.youtube.com/watch?v=5_LxyhCJpsM&ob=av2em[/video]
mysle ze po jakis 2 tyg przestaniesz a cwiczycbo cos nadwyrezysz ale cwicz twoja wola:)
Ja też ćwicze kaptury ale ciężarem max +65. Ostatnio przezuciłem się na ciężary 35 kg i jade technicznie z duża liczb± powtórzeń bez wariacji, bo zauważyłem że kaptury id± przy barkach czy nawet przy plecach.
chcialbym klatke wrzucic na priorytet,myslalem zeby robic 2 treningi osobno,jeden na grubosc drugi szerokosc,dobre wyjscie?
odstep calkowity 12dni (pomiedzy kazda partia)
najbardziej chujowy jaki słyszałem.za duża partia żeby tak kombinowac.
w takim razie jak ja bardziej zmusic do wzrostu bo slaba jest
dobra dzis pociagne jeszcze tym nudnym treningiem co zawsze a od jutra moze bym polecial programem Rippetoe,sily mi sie troche przyda i masy przyokazji tez,co o tym sadzicie
Możesz nim polecieć przez jaki¶ czas, większymi ciężarami będziesz operował póĽniej na splicie
Rockyman jak tam waga stoi? Masz w planie jak±¶ redukcję?
z rana 98kg ale przy wzroscie 185 wiec jest ok
dzis naszla mnie ochota na nogi ktorych nie bralem na katusze juz z miesiac i to byl blad bo wczoraj byl mc ale jakos zrobilem
przysiady 10x60kg 8x70 7x70 6x75 po 4 serii juz plecy fajrant
prostowanie sztangi lamanej w siadzie 30kgx10 35x10 38x9 40x8
uginanie podudzi lezac na lawce skosnej z hantlem trzymanym na kostkach 12x15kg 10x20 10x20 7x24
lydki se strzele w inny dzien juz wystarczajaco bylem wykonczony i nie mowic ze lipa z ciezarami bo dobrze o tym wiem
masakra jakbym miał dzisiaj nogi robić po wczorajszych ci±gach to bym się chyba obsmarkał, jak dziadek z reumatyzmem dzisiaj chodzę.
szacun :p
no ciezko bylo nawet po dwoch pierwszych seriach chcialem sobie przelozyc sztange na barki zeby odciazyc trpche plecy ale taki ucisk mialem na barkach i jakos sturlywala mi sie z ramion ze przeszedlem jednak na kark :x
pozyczylem od kolegi 3 dvd treningowe animala z frankiem mcgrathem,moze sie wreszcie czegos dobrego dowiem :>
[ATTACH=CONFIG]4259[/ATTACH]
dzis na ruszt poszly poszly bary z kapturami,tak jakos naszla mnie ochota :))
1.wyciskanie sztangi za glowa 50kgx13 55kgx10 57kgx9 62kgx6 i odrazu po 4 serii hantlami 18kgx7 chyba to byl dropset czy jakis tam inny triset :)
2.na boki hankle 18kgx9 18kgx8 dropset 9kgx6 15kgx10 15kgx10 i dropsecik 9kgx5 piecze az milo
tyl odpuscilem bo musialem wczesniej skonczyc
szrugsy sztanga w seri laczone tyl i przod 60-80kg x 15-8 x 4
powoli zaczynam przechodzic na diete jajeczna :y
1.4jaja 200owsa
2.tuna 200g makaronu warzywa oliwa
3 200g makaronu udko z kury pieczone oliwa
trenindzek
4.odrazu po szejk 2 banany 30g bialka
5.4 jaja 200g owsa i 15g bialka,tak na dobicie
6.twarog albo wiejski,oliwa
dziennie mam limit na 0.5kg miesa juz sie niezle z tata poprzepychalem ale juz jest ok wkoncu to ma byc przyjemnosc z rekreacja a mi juz leciutko zaczelo odjebywac
dzis na obiedzie bylem w jakiejs ekskluzywnej galanterii,urodziny kuzyna..
wiec jedzenie nieco inne niz codzien
1.4 jaja 200g owsa
2.zupa borowikowa z grzankami
3.kotlet dewolaj z zapiekanym serem,pieczone talarki 120g (to chyba ziemniaki byly pokrojone w trojkaty),pieczone brzoskwinie,grzyby i salata
4.panierowany kurczak 120g ziemniaki paryskie 150g,surowka
5.teraz leca 4 jaja 200g owsa
6.pojdzie twarog
porcje doslownie jak dla informatyków, wiec mysle ze praktycznie 2,3 i 4 dalbym rade lekko dac jako 1 posilek
pomiedzy posilkami poszlo tez 0.5l piwa,2-3 kieliszki wodki,2 lampki polwytrawnego,i duzo sokow
jutro cos nagram z treningu
na silownie wrzucili nowy sprzet,ta nowosc z keltona, 2 stojaki wkrecane do sciany "8stanowisk w jednym" i sa tam tez porecze elegancko ogompkowane cale wiec zaczal bym na klate robic dipsy,bo nigdy jeszcze nie mialem okazji
tylko teraz jak sie je robi bo z tego co probowalem to mi wychodzi jakas wersja na triceps,nie umie sie pochylic i wlaczyc w dzialanie klatke,macie moze jakies video gdzie dobrze pokazane jak to robic,najlepiej polskie ale nie koniecznie,lub w formie tekstu?
musze to zaczac robic,ponoc dobre cwiczenie na dol i srodek,warren je zachwalal ze u niego to cwiczenie zyskalo wiecej na potencjale niz samo wyciskanie plasko
[QUOTE=.rocky;399322]warren je zachwalal ze u niego to cwiczenie zyskalo wiecej na potencjale niz samo wyciskanie plasko[/QUOTE]
u mnie tez.
[video=youtube;TtRqMqXcQGI]http://www.youtube.com/watch?v=TtRqMqXcQGI[/video]
[video=youtube;FRoqfES9j9U]http://www.youtube.com/watch?v=FRoqfES9j9U[/video]
[video=youtube;VzNmNXqYUGU]http://www.youtube.com/watch?v=VzNmNXqYUGU[/video]
jak widac plecy i przedramiona
sciaganie drazka szeroko podchwyt 4s 6-12
sciaganie wasko do klatki 4s8-10
wioslo hantlem 4s 6-10
na dobitke 2s sciagania jednarocz pod ukosem wyciag
ps.tego ostatniego pewnie na forum nie da sie odtworzyc bo richana leci :p