Zup powinno sie unikac... tak jak przetworow mlecznych - dlaczego ? Mleko 2% zawiera ok. 3.4g bialka/100ml i az 4.9 grama WW(laktoza-dwucukier mleczny - dlatego powinno sie unikac).
Printable View
Zup powinno sie unikac... tak jak przetworow mlecznych - dlaczego ? Mleko 2% zawiera ok. 3.4g bialka/100ml i az 4.9 grama WW(laktoza-dwucukier mleczny - dlatego powinno sie unikac).
[quote=inf]unikac... tak jak przetworow mlecznych[/quote]
heh, inf co ty mowisz w ogole?
przetwory mleczne to
ser bialy,zolty,kefir jogurt,maslanka, itp
[quote=inf]dlaczego ? Mleko 2% zawiera ok. 3.4g bialka/100ml i az 4.9 grama WW(laktoza-dwucukier mleczny - dlatego powinno sie unikac).[/quote]
taaa, a tutaj podajesz wartosc odzywcza melka :]
pozatym u mnie w sklepie jest tez mleko 0,5 nawet 0,0% tluszczu : ))
Ta spoko, tylko co ma tluszcz do zawartosci laktozy ? nikt nie pisze, ze to przez tluszcz nie poleca sie produktow mlecznych, a wlasnie przez to, ze zawiera spora dawke laktozy... i te produkty, ktore wymieniles nie powinny byc podstawa w diecie (czyli ze nalezy ich unikac). Jogurt nie ma mega-ilosci bialka zeby go szamac, lepiej zastosowac rybke, lub kurczaczka. Rozumiesz juz ?
[quote=inf]Ta spoko, tylko co ma tluszcz do zawartosci laktozy ?[/quote]
no nic, tylko napisalem CI ze jest mleko tez 0,5 i 0% ktore maja wiecej bialka od 2% :]
[quote=inf] ze to przez tluszcz nie poleca sie produktow mlecznych,[/quote]
nie porduktow tylko mleka gluptasie :]
[quote=inf]i te produkty, ktore wymieniles nie powinny byc podstawa w diecie (czyli ze nalezy ich unikac). [/quote]
:mrgreen:
[quote=inf]Jogurt nie ma mega-ilosci bialka zeby go szamac, lepiej zastosowac rybke, lub kurczaczka. Rozumiesz juz ?[/quote]
hehe ja Ci tylko powiedzialem co to sa produkty mleczne dzieciak :)
[quote=inf]Jogurt nie ma mega-ilosci bialka zeby go szamac,[/quote]
no moze i nie ma ale jest swietnym dodatkiem do diety.bogaty w wapn,witamine D,flote bakteryjna,i wiele innych zalet YO :D
pozdro
Dobra... nie bede sie klocil, Moderator wie lepiej, pozdro dzieciak i pocwicz...
Oczywiście takich rzeczy jak alkohol kawa cola pepsi fanta sprite czy inne napoje tego typu powinno się ich unikac bo a słyszałem ze tak.
Mój kolega np nie je wogóle batoników ani wafli zadnych przeciez czekolada oprócz zbędnego tłuszczu zawiera dużo weli potrzebnych do energi no chyba ze się myle :)
Czekolada przede wszystkim ma w sobie w UJ wegli prostych - zjesz - pobudzi, zamuli, odlozy sie w tluszcz.
[quote=inf]Dobra... nie bede sie klocil, Moderator wie lepiej, pozdro dzieciak i pocwicz...[/quote]
to dlaczego w kazdej diecie na mase czy tam na rzezbie jest ser bialy? :]
poprostu nie masz argumnetow zeby sie ze mna klucic
ok pocwicze a ty poczytaj
pozdro :]
[size=2][ [i][b]Dodano[/b]: 2006-03-30, 16:28[/i] ][/size]
[quote=Geryon]Oczywiście takich rzeczy jak alkohol kawa cola pepsi fanta sprite czy inne napoje tego typu powinno się ich unikac bo a słyszałem ze tak.[/quote]
czemu kawy? :oops:
ojej, mod diety nie wie dlaczego ma unikac kawy ;p ? ser twarogowy jest pewnego rodzaju wyjatkiem ze wzgledu na duza zawartosc bialka w stosunku do ww... co nie wyklucza tezy, ze produktow mlecznych powinno sie unikac ;/
"pozdro'n'pocwicz" - nie chodzilo mi raczej o trening fizyczny dzieciak ;]
słysząłem ze kasy się powinno unikać bo kofeina "zabija" kreatyne wydzielaną przez organizm no i przy braniu kreatyny dodatkowo po wypiciu szklanki kasy dzienna porcja kreatyny zostaje zneutralizowana ;/ niewiem czy to prawda.
Wiec doszliśmy do tego ze moim problem jest dieta tak ?
A czy ktoś wie jak brać Xpanda ? bo ja wiem ale nie z dokładnych źródeł ze jakies 40minu przed treningiem 4kap i jakies 30min po treningu tez 4 kap.
Aha jeszcze bardzo ważne pytanie:
Jak po treningu biore Gainerka GainBolic no to mnie tak zamuli żołądek ze ja juz do końca dnai ni jestem głody a jak wmusze w siebie jedzienie to robi mi się niedobrze czy moze po treningu nie brać a moze brać na noc w tym wypadku ? jak uwazacie?