Ładuj codziennie czosnek przed snem zapobiegawczo
Printable View
Ładuj codziennie czosnek przed snem zapobiegawczo
obeszlo sie bez antybiotykow,jedynie jakies sinuprety itp..
no czosnek od wczoraj jem codziennie cala glowke,pol z chlebem i pomidorem na sniadanie i drogie pol przed snem
i do tego 1g wit c,chociaz z tylu pisze ze max 2 tabsy dziennie (jeden 200mg),ja wziolem 5 zeby ten 1g chociaz byl,niektozi to laduja nawet po 4-5g i nic im nie jest,nadwyzke sie poprostu wysika,oczywiscie po zdjeciu koszulki standardowo nie obeszlo sie bez tematu supli prochow i silowni,i głoszenia kazań ,ale to jak zawsze..
[QUOTE=.rocky;405125]czosnek od wczoraj jem codziennie cala glowke,pol z chlebem i pomidorem na sniadanie i drogie pol przed snem[/QUOTE]
Na śniadanie czosnku nie polecam, później nikt nie będzie chciał z Tobą gadać :)
Swoją drogą całą główkę opędzlować.... Szacun
siemano
prawie juz jestem zdrowy,po tygodniu przerwy chcialbym od jutra polecec takim planem (w calosci wziete z animal.paka):
PON: Pull
Martwy ciąg
Wiosłowanie sztang (mało powtórzeń, duży ciężar - ciężko)
Podciąganie na drążku podchwytem
Szrugsy
Uginanie sztanga
Uginanie hantlom o kolano
ŚR: Push
Ławka Płaska sztangą
Ławka Skośna sztangą
Rozpiętki na skośnej
Pompki na poręczach (ciężko)
Militarne stojąc
Wznosy hantli bokiem siedząc
PT: Legs
Przysiady (ciężko)
Suwnica
Martwy na prostych
Uginania na maszynie
Wspięcia na palce stojąc
Wspięcia na palce siedząc
teraz ile dac serii na kazde cwiczenie i ile powt,jak z progresja,ile kg tygodniowo dorzucac,tylko w zlozonych,czy izolowanych tez?
kilka cwiczen oczywiscie bym zamienil ze wzgl na brak np suwnicy albo czegos innego
cel to czywiscie sila i masa,wiec jak panowie moge z takim czyms pojechac??
czemu w tym p/p sa nogi osobno?
takie założenie,w kazdym tak jest
chyba ze podsunie ktos jakis fajny fbw,5x5,15-10-5 jaki kolwiek dobry na mase/sile
bo niewiem czym jutro leciec a malo czasu mam a od splitu zygac mi sie chce juz
rocky p/p/l super plany pomiędzy splitami. serie, powtórzenia, rodzaje progresji.. to jak kto woli, weź sobie klasycznie na jedno ćwiczenie 5 serii 5 powtórzeń (lub 4x6, też dobra opcja.) Wypierdol wszystkie izolowane - to nie jest split. jak masz cały dzień na witke to sobie możesz na koniec uginać o kolano, ale w tym planie chodzi o to żeby był ogień na najbardziej rozwijających ćwiczeniach.
Progresje ustal z góry: weź sobie od swojego maxa (np 100kgx6powt) oblicz 80%cm i ruszaj z takimi ciężarami, dokładając co tydzień 2,5% - w tygodni dojdziesz do swoich maksów.
PON: Pull
Martwy ciąg 4x6
Wiosłowanie sztangi 4x6
Podciąganie na drążku podchwytem z obciążeniem 4x6
Uginanie sztanga 2x8
ŚR: Push
Ławka Płaska/skos sztangą 4x6
Militarne stojąc 4x6
Pompki na poręczach z obciążeniem 4x6
Rozpiętki na skośnej 2x8
PT: Legs
Przysiady 4x6
Martwy na prostych 4x6
suwnica/jak nie masz cokolwiek innego 4x6
łydki do bólu.
wydaje się mało, ale chodzi o to, żeby było boleśnie i krótko, jak Ci za mało, to dodaj serii np. do mc, podciagania, ale nie dodawaj ćwiczeń.
a przedramiona albo szrugsy moglbym gdzies wrzucic? akurat na nich mi tez zalezy bo male sa
tam gdzies u Ciebie widzialem ze jechales tym ppl,generalnie daje on troche tez masy czy tylko sila zapierdala,tak jak pisalo wielu?
[QUOTE=.rocky;405659]takie założenie,w kazdym tak jest
[/QUOTE]
serio nie mam pojecia kto te bzdure wymyslil ale push/pull to trening gdzie tylko uzywasz sztangi i laweczki. nogi robisz w dniu pchania-siady i lydki.
chyba ze jakis wymyslony wariant. ale org. push/pull robi sie kopyta w puszu
no to jest wariant i chyba nie bzdurny, bo bardzo to to popularne na apaku.
szrugsy nie potrzebne, przy mc kaptury tak dostają że można spokojnie na nich mieć zakwasy,
przedramiona też nie rób - skup się na nich podczas splitów, ale w tym tren chodzi o masakre tylko na złożonych ćwiczeniach - przecież podczas choćby wiosła też ćwiczysz przedramie. więc daj serii do wiosła, a nie jakiegoś tam uginania hantli numer 7.
aha jeszcze przerwy, daj ok 90s jak stawiasz mase na pierwszy miejscu, jeśli masa/siła to 120s. co do przyrostów, to różne rzeczy ludzie sobie na forach piszą, ja się nie wypowiadam o tym tren bo przerwałem w 6 tygodniu - źle ułożyłem progresje i miałem problemy ze zdrowiem.