Jaki staż?
Printable View
Jaki staż?
od poczatku 2009
falen innego niemiaem pod reka a na szybko mnie wzielo na foty w windzie
rocky a Ty który rocznik jestes jesli mozna wiedziec?
[QUOTE=.rocky;445963]
na szybko mnie wzielo na foty w windzie[/QUOTE]
taki fetysz? :P
Forma dobra, ale wiadomo jeszcze dużo pracy. Musisz dać też inne foty bo np. klaty czy pleców nie widać
winda ]:->
wzioem dzisx pierwsy raz do rak hantle 46kg i zrobilen nimi wl na pierwsza serie 7powt co nawet mnie zadowala bo mimo narazie zadnych zmian w planie kg sie zwiekszaja moze nie tak szybko ale jednak,potem regres przez 5serii do 30kilowych ktorymi se juz machalem lajtowo
na trica francuz Podchwytem wchodzi zayebiscie pierwszy raz tez tak chwycilem ale mniejszym ciezarem wiadomo trudniej ale tak fajnie sie spompowala ta plaska częsc, bez podkowy tylko ten plaski obszar w srodku tego trujkonta,
geranium 80mg brane u mnie ptzed trenin po treningu brane daje potreningowa odczuwalna euforie tzn niewiem czy tak to mozna nazwac ale zejscie jest samo w sobie bardzo przyjemne,
dziwna mi sie wydaje troche ta klata niby ta przerwa miedzy dwoma piersiami jest coraz mniejsza fajnie sie tak zrasta tylko ze ciagle jest taka plaska chyba ze za mao masy na niej ale chcialbym zey juz w standardzie byla bardziej poduchowata
[IMG]http://oi50.tinypic.com/ab33ex.jpg[/IMG]
a to potreningowe nagetsy z sosem barbakju,uwieczniony tylko jeden kartonik ale wszamalem ladnie 2,bo drugi mialem za free z kuponu niby na porcje te 17g biala jest czyli wchlonolem 34g ale te mieso dziwne choby z 59razy zmielone wymoczone w litrze tluszczu i dopiero smazone ta paniera juz jak skorupa jakas ostatni raz
[IMG]http://oi49.tinypic.com/2rc7plc.jpg[/IMG]
Po fotce widać,że klata jest proporcjonalna do reszty.
Nagetsy proporcjonalne o opakowania ;p
takie cos na nogi bedzie dobre ??
prostowanie siedzac 5x
polowiczne fronty 5x
uginanie lezac 5x
lydkownica 4x (tylko 4 bo lydy robie jeszcze po klacie na suwnicy)
chodzi mi oto zeby jaknajbardziej wylaczyc z pracy poslady poprostu niechce zeby rosly
a mimo to jakiim sposobem bym nog nie robil zawsze na 2gi dzien je czuje moze jakos wysokie przyczepy mam ze zawsze glutensy przejmuja prace
chyba ze macie jakis pomysl jak minimalnie angazowac dupe a najlepiej wogole , ale i zeby czworka na bodzcu nie tracila duzo
Jak teraz popatrzyłem na Twoje foto, to progres nawet fajny... Mamy podobną budowę
Pośladów nigdy nie wyizolujesz w pełni, zawsze przy nogach będą pracować. Swoją drogą rozrost tych mięśni jest spoko - tak mówią kobiety :)
Plan wydaje się OK, możesz spróbować też suwnicy.
Na rozrost tyłka najlepsze: Wykroki, MC na prostych, Przysiady, więc tego musisz unikać
spróbuj przysiadów do skrzyni.
[QUOTE=Micek185;449524]spróbuj przysiadów do skrzyni.[/QUOTE]
a jak to wygląda?
a weź se Pan wpisz w jutuba "box sqat"
najlepiej jest robić na maszynie shmota doskonale separuje czwórki.
[video=youtube;NYwce2B_2zk]https://www.youtube.com/watch?v=NYwce2B_2zk&feature=youtube_gdata_player[/video]
fajne i to sie calkiem siada na tej lawce czy tylko dotknąc dupa i odbitka w gore ??
ja siadam. jem bigmaka i wstaje.
nie wiem co gruby wstawił bo nie widzę filmiku ale siadasz ale z wyczuciem, chodzi o to by dupą dotknąć ławki usiąść lekko ale tak by nie stracić napiecia w mieśniach, tylko nie zdziw się jesli normalnie przysiadasz ze 100kg a tu będziesz musiał założyć 50kg.
Te przysiady do lawki/skrzyni sa bardzo dobrym pomyslem. Mocno izoluja tylek, co mozesz sprawdzic nawet na sucho. Zrob sobie kilka normalnych przysiadow powoli i rece trzymaj na posladkach, zauwazysz, ze napinaja sie dopiero jak schodzisz glebiej niz powiedzmy 100stopni(pomiedzy lydka a udem)..wczesniej w zasadzie same czworki pracuja..
[IMG]http://s17.postimage.org/jh57e79u5/843759376.jpg[/IMG]
wiem ze nogi ale zaczalem je wlasnie od niedawna robic taksamo ciezko jak reszte wiec nadgonią wkrotce
myslalem zeby raz tak zlamac te treningowe dogmaty i sobie urozmaicic wkoncu cos, co byscioe powiedzieli zebym np typowy trening plecow czyli np 4 serie wiosla 4tbara 4podciagania 4mc zrobil w ten sposob 1 seria wiosla po niej 1 seria tbar za minute 1 seria podciagania i 1seria mc i tak jak by taki jeden obieg, i zrobic takie 4, czyli prosciej zamiast standardowo 4 serie pod rzad jednego cwiczenia robic po 1 serii z kazdego po koleji 4 razy i z kazdego wyjdzie po 4serie nigdy tak nie robilem i niewiedzialem zeby ktos tak inny robil ma to jakis sens czy do dupy ? taki lekko krosfitowy smaczek
Jak Ty mi to powiedziałeś jak zaczynałem crossfit:
"Kto Ci tak chłopie do baniaka nasrał?"
przecież nikt Ci nie każe trenować danym systemem, rób tak zeby Tobie to leżało. Z drugiej strony spójrz na dobrych crossfitowcó lub sprinterów, obie dyscypliny mają podobne podejście i w obui zawodnicy wyglądaja zajebiście.
wcale tak nie mowilem tylko bylem troche zdziwiony co jest grane
bo powoli zaczynam puszczac wiare w te wieloletnie przekonania z tych for ze 6powt to masa a 12+ to rzezba 16serii na duze partie 8 na male itp..
a mysle co by bylo gdy bym zaczal trenowac po swojemu niekonwencjonalnie i pewnie dla tych specow z neta dziwacznie ale boje sie troche zeby nie bylo to bezefektowane calkiem
to może spróboj 5-10-20 radka: (ew. 5-10-15)
wybierasz 3 ćw, i robisz je w podanych zakresie po kolei, bez przerw np:
płaska 5powt,
skos + 10powt
dipsy 20powt
przerwa i powtarzasz obieg ze 3 razy.
albo z plecami sobie coś takiego wykombinuj mc/wioslo/przenoszenie
Pumbas, a Ty w ogóle ćwiczysz coś teraz? Czy się opierdalasz ;)? Kiedy Twoją relacje będzie można znowu zobaczyć "wyżej"? :)
Ćwiczę, ale DT ogranicza się do samych ciężarów w zeszycie, srry ale na studiach szkoda mi czasu rozpisywać się o tym że na śniadanie dałem jednak 5 jajek a nie 3 , a na treningu całkiem się spociłem :D
Pumbas to nadal są schematy których trzeba się trzymać bo jakiś Guru tak radzi ;)
w tego typu treningach nie chodzi o to by mieć ustalony tylko jeden cel: np masa. ok ale nastawiajac się na budowanie masy musimy wyeliminować większość aero, lub w ogole zmniejszyć objętosć treningów, lub dopakowac bardzo diete.
gdy nastawimy się na maksymalną wytrzymałość musimy pożegnać sięz konkretną masą.
także takie systemy jak crossfit, obiegówki, treningi pod SW nastawione są na OGÓLNĄ SPRAWNOSĆ nie ma co się spodziewać że po takim treningu od razu obwody ruszą czy siła maksymalnie wzrośnie, pojedyńcze treningi układane są tak by w jednym obwodzie dopasować takie ćwiczenie które pozwolą wykorzystać każdą z naszych możliwości w extremalnej sytuacji. w której musicie wykorzystać siłe do podniesienia czegoś dużego, w krótkim czasie i na wysokim tempie , a nie da się tego zrobić trenując tylko i wyłącznie siłowo.
przykąłdowy obwód dla mnie przy moich wynikach siłowych to np:
5obwodów po 10powtórzeń:
MC 100kg 10powt następnie sprint 40metrów następnie podrzut 50kg powtórzeń
między cwiczeniami nie robimy przerwy jedynie na dojście do stanowiska także między obwodami nie robimy przerwy.
teraz spójrzcie na to ze storny kulturystyki ( sposób np radka 5 10 20) i tradycyjnej CF.
mamy tu podstawowe boje na naswiększe partie mieśniowe(MC-siłowo) dynamikę(podrzut) oraz szybkość(sprint) oczywiscie wytrzyamałość ogólna organizmu (wydolność, vO2max, granica tolerancji mięśni na ból) spójrzcie ile czynników zawiera jeden taki obwód teraz metoda Radak czynniki: siła i tolerancja mieśńi na ból. ???
to różni te systemy dlatego mówię da się na tym zbudować masę ale nie tak szybko jak tradycyjnie kulturystycznie ale takze mamy bonusy takie jak szybkość , zwinność, wytrzymałość i ten o który chodzi i mi i Rockemu czyli w końcu robimy coś innego co daje dużo więcej satysfakcji od tradycyjnych 5serii po 10powt...
zależy jakie masz cele , ja też się bałem tego że jak zaczne tak trenować to wszystko spadnie i bede, słaby kruchy i po jakimś czasie zrezygnuje ale powiem Ci że obecenie czuej sie o wiele lepiej i bynajmniej mam ochote do treningów, diete też zluzowałem i jest ok, ale tak naprawde na pełną satysfakcję poczekam jeszcze z pół roku wtedy okaże sie czy naprawde się tym zajaram na maxa, a tu masz fote z wczoraj nadal jestem chory więc i płaski i nie w pełni sił ale zaraz lece na trening CF i zrobie ten obwód który Ci pokazałęm wyżej
[img]http://images37.fotosik.pl/1842/bb42d23fca381da0.jpg[/img]
sylweta taka typowo sportowo atletyczna a ja wlasnie chce dalej rosnanc bez zadnych bonusow typu kondycja tylko wzrost wagi, wiec ku krosfitowi narazie nie bede skłaniac, chodzilo mi tylko czy moge sie poniesc swojej wyobrazni i tylko i wylacznie swojemu widzimisie w treningu silowym czy jednak sa pewne zalozenia ktorych obowiazek jest przestrzegac zeby isc do przodu
Wiesz jaka jest najważniejsza zasada treningowa? Masz się nie opierdalać, na danym treningu dać z siebie 100%, tak dopasować ciężar i ilość powtórzeń, abyś mógł po treningu spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie, że więcej byś nie dał rady. Jeśli do tego trzymasz jako taką dietę tzn. nawet nie typowo kulturystyczną, ale sporo żarcia z zachowaniem w miarę dużych ilości węgli i białka ( tak się wszyscy plują że dieta musi być na 100%, a popatrz sobie np. na Priesta, wpierdalał kubełki z KFC a jak wyglądał... wiadomo że to i tak w większości koks, ale jednak) plus do tego odpowiednia suplementacja i sen chociaż po 6h i będziesz rósł!! Aż dojdziesz do punktu gdzie trzeba zrobić z dupy sito :P
a jesli wszystko z tego co piszesz jest ogarniete a nic nie idzie to co bys mi poradzil
skad wiadomo ze np 16serii na klate jest ok a jak sie zrobi 20 albo 22 to juz mozna ja przetrenowac i to za duzo i nie optymalnie,jak oni to wybadali