-
[QUOTE=Dawid29;514650]Mam mieszane uczucia gdyż jestem zielony w temacie.Zawsze myślałem, że problem leży w głowie a tu w sumie niedawno się okazało, że niekoniecznie. Teść wahał się różnie od 234 do nawet 498 tak czy siak potencja zero. Pobiorę ten Clomid dwa miechy zgłoszę się pod koniec roku do Rabiego i zobacz co mi przypisze.Pewni zawitam, też do kliniki bo muszę coś robić ze sobą nie dość, że fizycznie się czuję jak gówno to i powoli psychika mi siada:( Jeszcze jedno pytanie co się dzieje jak się przerwie HTZ ? powrót do stanu przed ?[/QUOTE]
zycze milych wrazen na clomidzie. :rockon:
a tym czasem czego mozesz sie spodziewac w przyszlosci
[URL]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12096601_10153081616090825_7599018942746643045_n.jpg?oh=8b9c0ea6aec1fde9de648c2c2f5dd936&oe=5686208F[/URL]
[URL]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12004865_10153051757360825_6914481406569088363_n.jpg?oh=ec2e4951982c197d5781975d36ecc53e&oe=56C79309[/URL]
-
Czy clomid może mi w jakiś sposób zaszkodzić ??? Wytrzymałem tyle lat na niskim teściu wytrzymam i dwa miesiące. Potem jeśli będzie hujnia zgłoszę się do kliniki. Czy są jeszcze jakieś badania, które powinienem zrobić poza tymi , które wymieniłem na początku ???
-
Aaaa to dlatego fallen zniknąłeś:D a ja już się 'obraziłem' na forum, bo myślałem że robili jakieś problemy w związku z promowaniem tej kliniki. Co jakiś czas tylko wchodziłem zerknąć czy jest coś nowego i szukałem w necie czy są jakieś wiadomości nt. Hormezy. Na pewno się tam wybiorę chociażby na jakieś konsultacje. Ursusie:D Będziesz tam przyjmował we własnej osobie, czy wyłącznie zatrudnieni doktorzy?
Dawid słuchaj bo fallen zna się na rzeczy:D Temat pod Twoim masz mój o zaburzeniach hormonów. Też zmagałem się z kiepskim wynikiem testa 350~ tylko miałem wyższe estro. Co prawda robiłem 1cykl w wieku 21~lat i może zły odblok nie mam pojęcia. Aaaale.. Tragiczne samopoczucie wdzierało się we wszystkie sfery mojego życia, przytyłem przestałem trenować kiepsko spałem łapałem dołki psychiczne. Zobaczyłem że gość zna się na rzeczy i nie stosuje jak inni 'niby pomagający lekarze' wykutych na pamięć schematów sprzed 30lat, gdy opuszczali szkołę. Dość szybko podjąłem decyzję o przejściu na htz i daję jakieś 3miechy. Nie kolorując ani trochę zmiany są kolosalne. Rypanko na plus bardzo. Wróciłem na treningi po prostu mam na nich ochotę wypruć sobie żyły i zostawić je na macie, a gdy kończy się już trening jestem po prostu wkurwiony, że to już koniec.
Ten tydzień mam trochę gorszy bo od jakichś 3tyg dodatkowo stosuje inhibitor aromatazy i chyba jednak ta dawka jest za duża, myślę że mam zbyt mocno zbite estro. Po kolejnej dawce pod koniec tyg sprawdzę do jakich wartości mi zbija estro i najwyżej zmniejszę dawkę AI.
PS Co wy straszycie kosztami HTZ 2pudełka testa prolo i 1pudło hcg starczają na 2 miesiące. Mając receptę to wydatek rzędu 100zł~ czyli 50zł miesięcznie. No chyba, że będziecie kupować sprzęt na siłowni to trochę drożej. Wiadomo, że początkowa diagnoza i dojście do właściwych dawek trochę kosztuje, ale jak ktoś już wie jaka jest jakość życia przed/na htz, ten wie że to nie są pieniądze wyrzucone w błoto. Kwestia raczej jest tego typu czy na własne życzenie będziecie cieniem samego siebie czy weźmiecie sprawy w swoje ręce.
-
Ponawiam swoje pytania. czy clomid może mi w jakiś sposób zaszkodzić(50mg dziennie przez 2 miesiące) ? Pytanie dwa c[COLOR=#333333]zy są jeszcze jakieś badania, które powinienem zrobić poza tymi , które wymieniłem na początku ???[/COLOR]
Ursus napisałeś, że polscy lekarze to niedouczone cymbały, więc kto będzie przyjmował u Ciebie w klinice ???
-
Ta, będziesz chodził jak szmata z wynikiem testo ponad norme na papierze, jeśli się nie powiesisz przez następne dwa miesiące brania tego gówna to raczej nic ci się nie stanie :D
-
1 załącznik(i)
[ATTACH=CONFIG]9529[/ATTACH]
O kuźwa... przesadziłem z dawką zamiast 50mg/week poszło 60 i ot co się dzieje. Jednak htz do dupy :D
-
Ursus czy znasz już może datę otwarcia kliniki ???
-
-
Ok w takim razie jednego klienta już masz.
[COLOR=#333333]PS Ponawiam pytanie napisałeś, że polscy lekarze to niedouczone cymbały, więc kto będzie przyjmował u Ciebie w klinice ???[/COLOR]
-
urolog po szkole w belgi ze znajomoscia jezyka angielskiego i nowymi metodami hormonoterapii
-
OK. Mam nadzieje, że na bieżąco będziesz informował co i jak. Jeszcze jedno pytanie mam. Czy ktokolwiek się orientuję czy może być związek między poziomem hormonów a zbyt częstym oddawaniem moczu ?
-
Ursus coś wiadomo na temat klinki ??? jestem po Cloimidzie i wizycie jestem załamany jak się ogarnę to opiszę
-
[QUOTE=Dawid29;515516]Ursus coś wiadomo na temat klinki ??? jestem po Cloimidzie i wizycie jestem załamany jak się ogarnę to opiszę[/QUOTE]
Pisałem już wcześniej.
A ty po swojemu i betonowemu(lakarze)
Konsultacje200zl z rozpiska terapi i udokumentowaniem czemu tak a nie inaczej.
Lub czekasz do marca.
-
Więc tak. Po dwumiesięcznym wpieprzaniu Clomidu udałem się do Rabiego na konsultacje. Wyniki po dwóch miesiącach Testosteron 1074(262-1593) LH 10.40(0.8 -7.8)Pierwsze zdanie doktora brzmiało" teraz to ten testosteron ma pan nawet za wysoki" byłem tak zszokowany , że nie wspomniałem że Clomid z tego co wyczytałem podwyższa teścia tylko na papierze. Doktor uznał, że to bardzo dobry wynik i "jak przy takim poziomie ma Pan problem to ja już nic nie pomogę, proszę się udać do seksuologa" Kurwa Nie ogarniam tego jak taki lekarz(niby mega ogarnięty) może nie wiedzieć tego, że Clomid podwyższa teścia tylko na papierze. Niestety racjonalne myślenie mi wróciło dopiero w drodze do domu. Na odchodne lekarz zainteresował się z kolei moim wolnym teściem i uznał że jest on za niski 13.18 pg/ml (4.50-42) przed clomidem po nie robiłem Przypisał mi anastrazol na podwyższenie poziomu wolnego teścia. Czy ktoś ogarnięty może napisać czy w mojej sytuacji jest sens jakiegokolwiek brania tego leku ? Czy jest chociaż cień szansy, że ten lek coś zmieni czy nie ma sensu w ogóle się w to bawić ?
-
A wynik estradiolu? Poruszalem temat tego leku na szkoleniu. Jak ktoś lubi nawrót estrogenu wzmożony to jasne polecam :p
To jest lek który się dodaje do Pełnej hormonoterapii jeśli zachodzi taka potrzeba .Wynik nie jest za wysoki całkowitego, taki powinien być! Jak widzisz sam pisałem już wcześniej ze rabi to kloc.
-
I miałeś racje. Kurwa rozpacz. Tak sobie teraz myślę, że zgodnie z jego logiką wstrzykiwanie sobie testosteronu z zewnątrz nie powinno istnieć bo przecież wystarczy pobrać Clomid i teść wędruje pod niebiosy :) ale to sobie teraz mogę pogadać :( Jakie jeszcze wyniki zrobić w poniedziałek estradiol i wolny testosteron ? Tylko te dwa czy jeszcze coś ?? i czy jest sens brania samego anastrazolu bez pełnej hormonoterapii ? Ursus możesz wrzucić jakiś link do tego szkolenia ?
-
niema sensu.
sledz akadamia kfd na fb i [url]www.mauricz.com[/url] co do szkolen.
estradiol wolny T, calkowity, prolaktyna, shgb, lh,fsh siedz i zaluj 200zl dalej. nie moje zycie :)
-
Fallen nie rozumiemy się. To nie jest kwestia 200 zł. Wydałem znacznie więcej na wizyty w Wawie uu Rabiego. Pisałem wielokrotnie o co chodzi nie będę się powtarzał. Chociaż przyznaje, że im dłużej trwa ten hujowy stan tym bardziej się skłaniam do Twojej pomocy. Znając życie to kwestia czasu, ale na razie się pomorduję i spróbuje po swojemu. Czy te badania które opisałeś robić po raz kolejny bo już raz je robiłem tu zebrany komplet moich badań. Wyżej wyniki teśćia i Lh po Clomidzie
- TESTOSTERON - [B]401ng/dl[/B](czerwiec2011); [B]498ng/dl[/B](lipiec2011); [B]416ng/dl[/B](kwiecień2013); [B]234ng/dl[/B](marzec2015); [B]348ng/dl[/B](kwiecień2015); [B]313 ng/dl[/B](wrzesień2015); norma (262-1593)
- Wolny testosteron [B]13,18 pg/ml[/B](wrzesień2015) norma (4.50 -42.00)
- Prolaktyna [B]7.1 ng/ml[/B](marzec2015); [B]5.1 ng/ml[/B](wrzesień2015) norma(2.5-17)
- Estradiol [B]<20 pg/ml[/B](październik2015) norma(0-56)
- SHBG [B]29.82 nmol/l[/B](październik2015) norma(18.30-54.10)
- LH [B]5.16 mIU/ml[/B](marzec2015); [B]2.46mIU/ml[/B](kwiecień2015); [B]2.04mIU/ml[/B](kwiecień2015) norma (0.80-7.80)
- TSH 3 [B]0.837 [/B]norma(0.400-4)
- FSH [B]6.69mIU/ml[/B] (marzec2015) norma(0.70-11.10)
- Progesteron [B]0.24 ng/ml[/B](marzec2015) norma(0.27-0.90)
- ALT [B]19U/l[/B] (październik2015) norma(5-41)
- AST [B]22U/l[/B] (październik2015) norma(5-40)
- Bilirubina całkowita [B]0.70mg/dl[/B] (październik2015) norma(<1)
- Bilirubina bezp. [B]0.3 mg/dl[/B] (październik2015) norma(0-0.2)
- FT 4 [B]1.21 ng/dl[/B](październik2015) norma(0.89-1.76)
- FT 3 [B]3.34pg/ml[/B](październik2015) norma(1.80-4.20)
- Kortyzol [B]356nmol/l[/B] (październik2015) norma(138-690)
- Kreatynina [B]1.10 mg/dl[/B](marzec2015) norma(0.70-1.20)
- Glukoza [B]95 mg/dl[/B](marzec2015) norma(70-110) - APTT [B]28.8 sek[/B](październik2015) norma(25-36) - Cholesterol [B]185mg/dl[/B](wrzesień2015) norma (115-190)
- Cholesterol HDL [B]66mg/dl[/B](wrzesień2015) norma (>40)
- Cholesterol LDL [B]110 mg/dl[/B](wrzesień2015) norma (50-135)
- Trójglicerydy [B]47mg/dl[/B](wrzesień2015) norma (50-150 --VITD3(25OH) [B]48.52 ng/ml[/B](wrzesień2015) norma(30-80)
GGTP [B]29U/l[/B](październik2015) norma(8-61)
-
Na jakiej podstawie ta durna pała ci przepisał adex ja się pytam???? Co za durny pffoffessor...
Kortyzol coś tu nie teges z rana powinienb być wysoki to raz. Dwa biodostepny testosteron cienko przez to się chujowo czujesz. Progesteron poniżej normy a to ważny hormon dla nas- przeciwnik estrogenu, który masz w normie. Hptac ci źle pracuje całkiem patrząc na wyniki. Prace masz na zmiany? Czy normalna? Imho kandydat na htz, badania wtórne trzy miesiące po zaczeciu horminoterapi POPRAWNEJ.
-
Co to jest Hpac, które źle pracuje ??? anastrazol przypisał mi po to żeby podwyższyć poziom wolnego teścia bo jak uznał " całkowity jest na bardzo dobrym poziomie więc podwyższymy wolny jak nie pomoże to do seksuologa lub psychiatry " Kurwa serio. Z tymi lekarzami to mieliście racje . Kurwa rozpacz Pracę od 3 lat mam na zmiany. 3 dni ranki i 3 dni nocki. E[COLOR=#333333]stradiol wolny T, calkowity, prolaktyna, shgb, lh,fsh te badania wypisałeś wyżej. Robić je kolejny raz ??? AAA i w ogóle nie dodałem że przez pare lat w miare regularnie paliłem zioło(od 2010-2014) a to też źle wpływa na teśćia. Czy to coś zmienia ?[/COLOR]
-
Praca na zmiany cię powoli zabija, masz rozwalony biorytm to raz. Hpta- os hormonalna- przysadka,jądra. Jednak nie jest to cała oś hormonalna bo do niej zaliczają się również nadnercza- które ty tu dobijasz praca na zmiany. Nadnercza odpowiadają za ważne hormony, które u cb jak zauważyłem są rozjebane w ciul. Kortyzol jest bardzo ważny dla zdrowia ,jego prawidłowy poziom. Można podnieść nadnercza suplementacja, ale jeśli nie zmienisz pracy nic.To nie da. Będziesz nadal miał połowę dobrze działająca jak nakręcimy poprawnie poziom testosteronu. Polecam poprawnie zbadać kortyzol w ciągu dnia, są specjalne sklepy co sprzedają domowe testery które potem wysyłają do niemiec na badania. Pobiearanie próbek śliny 5-6razy na dzień. Pierwsze co podnieść test, druga najważniejsza rzecz zająć się nadnerczami bo się kompletnie wypalisz . Chroniczne palenie THC ujemnie wpływa na układ hormonalny.
-
Ok. Zaufam Ci, że wiesz co robisz.Podaj numer konta. Jeszcze jeden zestaw pytań. Jechałem całą noc dumałem, że Ci zaufam i zrobiłem liste.
1. Czy zmiany po HTZ są odwracalne ? W sensie już jak raz zacznę to do końca życia muszę być na HTZ ?
2. Czy może istnieć inny powód moich problemów z potencją ? depresja ? czy właśnie wcześniejsze zażywania zioła? No i papierosy które palę od zawsze( od około 3lat e-pap)
3 Który z elementów konkretnie u mnie nie działa ? podzwgórze , jajka czy przysadka
4 Po jakim czasie leczenia teściem wszystko będzię tak jak należy ? ( w sensie barcziej tygodnie czy miesiące)
5 Jakie mogą być skutki uboczne Hormonoterapii ?
6 No i chyba kluczowe skąd wziąć medykamenty. Clomid i anastrazol już mam, ale skąd wziąć teścia nie mam pojecia
7 Jak HTZ wpłynie na moje ciało ? w sensie przyrost masy ? mniejsze jajka ? pryszcze itp
8 Czy do tego jest jakaś dieta ?
9 Czy warto pomimo HTZ brać suplementy( mam na stanie ZMA, Tribusteron,żeń-szeń wszystko z Olimpu)
10 Od zawsze też mam problem z częstym sikaniem. Praktycznie co godzinę chodzę do kibla (w nocy nie wstaje) jaki to ma związek z moimi wynikami i czy może mieć jakikolwiek
11 Czy moją chorobą jest jak za 1 razem powiedział mi Rabi hipogonadyzm. Moje parametry 174cm waga (różnie ogólnie od 72-77), narządowe płciowe wykształcone normlnie na rozmiar nie narzekam :) Tylko mimo 29 lat na karku zarost jak u małolata golę się raz na 3 dni. Na szyi pojedyncze włoski
12 No i jakie badanie do tych które zrobiłem dodatkowo zrobić w tygodniu ? oprócz kortyzolu? ( mój wynik był robiony rano na czczo z krwi nie ze śliny)
To na razie chyba tyle. Pozdrawiam
-
Na wszystkie twoje pytania odpowiem dokładnie nawet z wykresami w rozpisce. Masz pw. Wyślij mi wszystkie badania na [email]katmaigt@hotmail.com[/email]
-
przewertowałem cały temat i ja pierdole jakim cudem clomid podnosi teścia tylko na papierze? XD
Cały czas myślałem że clom podnosi lh. Wysokie lh----> wysoki testosteron (jeśli z jajkami nie ma problemu) ---> wysokie estro.
Oczywiście by nie było również uważam, że w tym przypadku clom na wiele się nie zda i na pewno nie jest najlepszym lekiem no ale jeśli rzekomo podnosi teścia tylko na papierze to po huj go dają na pct? XD
Ktoś tam napisał jeszcze, że HTZ na hcg jest lipą. Się pytam dlaczego? Przecież hcg jako "imitacja" LH wpływa na podniesienie testa. Do tego często z hcg idzie hmg czyli LH + FSH i teoretycznie jeśli komuś jajka fungują wydaje się to być lepszym rozwiązaniem niż podanie zewnętrznego testa, choćby z względu na płodność. Zdaję sobię sprawę iż samopoczucie na pewno nie będzie takie jak na zewnętrznym teściu ale chyba najważniejsze by chory organizm po podaniu "leków" funkcjonował jak zdrowy a w zsadzie jak najbardziej podobnie się da.
Ciekawym lekiem jest gonapeptyl. Jeszcze wcześniej uderza od hcg. Zmusza przysdkę do produkcji lh z fsh co wydaje się bardzo cikawym rozwiązniem. Jeśli ktoś mał z nim do czynienia proszę o odniesienie się do tego środka.
Kurwa najbardziej wkurwiają mnie debile, którym wszystko fajnie działa (faja) test wychodzi w połowi normy i płaczą że się hujowo czuj, że to wina niskiego testosteronu bo jako dwudziestolatki powinni mieć w górnej granicy itd XD To że są niedojebani kastrując się podaniem zewnętrznego testa to raz, dwa w rzeczywistości prócz młodzieńczego niedojebnia mózgowego może im coś na prawdę dolegać z innej parafi, ale naczyta się taki jeden z drugim na internetach że niby test w wieku 16 cy 20 lat ma być w górnej granicy "normy" i od razu wszystko na to zganiają, łącznie ze swoim zatłuszczeniem i ciężkotą budowy mięśnia... jebane pizdy które w rzeczy samej nawet po końskiej dawce huja osiągną XD
Do autora jak pisałem HTZ wydaje się tu uzasadnione. Prócz iniekcji testosteron można u nas dostać jeszcze w plastrach. Tyle że to poprostu nie wygodne, dużo pierdolenia z tym i wkurwiania, co samo w sobie obniż jego skuteczność (odklejanie=niepełne wchłanianie). Iniekcyjny testosteron dużo wygodniejszy, choćby nasza już nie Polska omka 1 iniekcja na 1-2tyg powinna wystarczyć, jest jeszcze nebido gdzie wystarczy 1 iniekcja na pare miesięcy, z tym że im dłuższy estr tym dłuższe dobieranie dawkowania i jego częstotliwości. Jak będziesz już kuł dupę trzymaj testa w okolicch górnych granic norm bo to tylko na zdrowie wyjdzie :)
Oczywiście nie traktuj tego jakoporady od znawcy bo lekarzem nie jestem
-
Jestem już pod opieką Ursusa :) wsio mam rozpisane co i jak. Dzięki za zainteresowanie. Jak będziesz miał chwilę to opisz swoją sytuację ? czy jesteś na HTZ i jakie efekty ? W ogóle moja prośba do użytkowników, żeby opisali swoje odczucia i efekty na HTZ.Z góry dzięki. Pozdrawiam
-
Poprawiło się samopoczucie z libido, wzwodami?
Całe szczęście nie potrzebuje htz, mimo mojego bardzo niezdrowego trybu życia na sam poziom testa nie narzekam. Swojego kiepskiego samopoczucia na pewno na niego nie mogę zwalć.
Falen/Jego niewybudowana klinika może dawać recepty, czy póki co sama konsultacja wchodzi w grę? No i co masz zalecone prolo czy omke?
-
Tak na prawdę to zacząłem dopiero wczoraj także efektów na ten moment jeszcze nie ma :) Walę omke. Jeśli chodzi o sprawy z Ursusem co i jak to lepiej niech on sam się wypowie.
-
Daj znać jak się polepszy.
Falen... w sumie nieodpowiadając już mi odpowiedziałeś na pytanie, nie ma co drążyć tematu tylko poczekać aż klinika będzie otwarta :)
-
Zgodnie z umową zdaję relację. Jestem dokładnie po miesiącu HTZ. Przez ten czas 3 strzały z teścia(omka) plus 9 HCG. Niestety na ten moment poprawy jakiejkolwiek żadnej. Cierpliwie czekam na jakieś efekty. Jeśli to będzie kogoś interesowało zdam relację za miesiąc, myślę że po tym czasie sytuacja powinna się już diametralnie zmienić. Pozdrawiam
-
-
-
no to czekamy póki co, fallen wie co robi nie boj sie
-
Nie boje się, ale przyznam że czuję lekki niepokój. Wiem, że Fallen jest kompetentny i to mnie uspokaja :) Mimo wszystko myślałem, że trochę krócej będę czekał na efekty
-
Towar sie nawet nie rozkrecil a Ty juz panika ale to normalne w tej przypadlosci. Pierwsze polepszenia niedlugo zaczniesz czuc ale htz to efekty na dluzszy okres czasu
-
Panika to za duże słowo:) Ciekawość i niecierpliwość raczej. Przypomnijcie sobie jak byliście w tym punkcie w którym teraz jestem ja. Myślę, że to normalne odczucia.Stąd było moje pytanie o wasze efekty po HTZ. "Niedługo" to mało konkretny termin :) "dłuższy okres czasu" podobnie. Wiem, że każdy jest inny i u każdego działa inaczej. Dlatego nie spodziewam się, że ktoś mi napiszę po tylu a tylu dniach będzie poprawa a po tylu i tylu będzie zupełnie dobrze,ale np jedno zdanie typu " w 3 miechu zacząłem odczuwać różnicę a w 6 poczułem się naprawdę zdrowy" nic nie kosztuje :) pozdrawiam
-
[QUOTE=USgorn;516152]Towar sie nawet nie rozkrecil a Ty juz panika ale to normalne w tej przypadlosci. Pierwsze polepszenia niedlugo zaczniesz czuc ale htz to efekty na dluzszy okres czasu[/QUOTE]
Usgorn możesz napisać po jakim czasie rozkręcił się u Ciebie ?
-
[COLOR=#333333]Zgodnie z umową wrzucam moje wyniki po 3 miechach kuracji( w tym czasie 8 strzałów teścia) Teść bity co 12 dni(omka)
- testosteron - 485 ng/dl norma 262-1593[/COLOR]
[COLOR=#333333]- wolny testosteron wynik w nast. tyg[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Cholesterol 167mg/.dl (115-190)[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Cholesterol HDL 52mg/dl (>40)[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Cholesterol LDL 98 mg/dl (50-135)[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Trójglicerydy 84mg/dl norma 50-150 [/COLOR]
[COLOR=#333333]- Prolaktyna 7.9 ng/ml (2.5-17)[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Estradiol 36.3 pg/ml (0-56)[/COLOR]
[COLOR=#333333]- SHBG wyn w następnym tyg[/COLOR]
[COLOR=#333333]- FSH 0.12(0.70-11.10)[/COLOR]
[COLOR=#333333]-PSA 0.56ng/ml (0-3.7)
Poprawy jakiejkolwiek na ten moment żadnej[/COLOR]
-
nic dziwnego ze poprawy zadnej bo i po wynikach to widac. Ile bijesz ?
-
Było bite 1 ampa co 12 dni. Od dziś zalecone mam bić 0,5 ampy co 3 dzień. Omka cały czas idzie.
-
[COLOR=#333333]Uzupełniam wyniki:
- wolny testosteron 16,61 pg/ml norma 1 -28.28
[/COLOR][COLOR=#333333]- SHBG 25.43 (18.30-54.10)[/COLOR]