-
od czegoś retencje masz.antykoncepcja odpada.zostaje tarczyca.na tarczycy sie nieznam bo tylko liznąłem kiedys tematu u kolezanki%-)ale fallen sie zna%-)
-
1 załącznik(i)
Dziś pokręciłam godzinkę tradycyjnych aerobów na rowerku naczczo z BCAA, zjadłam juz swoje ulubione śniadanko (prawie ulubione bo bez oleju kokosowego - skonczył mi się :( :( :( omlet z białeka jaj z dodatkiem cynamonu, stevii, a polewa z isolatu o smaku truskawki posypane 20 gramami migdałów:
[ATTACH=CONFIG]8118[/ATTACH]
Jednak nie pójdę dziś szukać darmowej adrenaliny w nocnej warszawie :smile: zrobię 2 aeroby w domu na skakance 30 minutek i będzie git :smile:
-
a żółtka to co%-)?
im więcej adrenaliny tym wiecej kortyzolu%-)
-
[QUOTE=Pikaczu;486485]od czegoś retencje masz.antykoncepcja odpada.zostaje tarczyca.na tarczycy sie nieznam bo tylko liznąłem kiedys tematu u kolezanki%-)ale fallen sie zna%-)[/QUOTE]
z fallenem juz temat przerobiony 10 tysięcy razy :) Jesli reszta hormonów będzie ok, zostaje naprawdę tylko już jak to nazywają: choroba zawodnicza..czy tak zwany METABOLIC DAMAGE, juz nie wiem jak to nazywać - i przy tym zostaje tylko robić to co zależy ode mnie, trzymać dietę trenować i czekać... :smile:
Poznałam niedawno 1 zawodniczkę która przeszła przez to samo, badania były ok, wszystko było super, a wodę trzymała jak gąbka..i tylko po 1.5 roku samo wróciło do normy.. Oby u mnie poszło szybciej bo zwariuje :smile:
-
[QUOTE=Pikaczu;486487]a żółtka to co%-)?
im więcej adrenaliny tym wiecej kortyzolu%-)[/QUOTE]
zóltka poszły do śmieci :smile: chciałam migdałów i żeby się zmieścić w tłuszczach na posiłek musiałam z czegoś zrezygnować, niech zółtka mnie wybaczą :smile:
-
żółtka nigdy nie wybaczają%-)
jestem przeciwnikiem jałowych diet.ale jak ktos chce w deche przed 50na zawał trzasnac jego sprawa.żółtka to tłuszcze minerały witaminy i cholesterol paliwo dla serca
-
[QUOTE=Pikaczu;486490]żółtka nigdy nie wybaczają%-)
jestem przeciwnikiem jałowych diet.ale jak ktos chce w deche przed 50na zawał trzasnac jego sprawa.żółtka to tłuszcze minerały witaminy i cholesterol paliwo dla serca[/QUOTE]
hehe spokojnie, jem żółtka też i dostarczam tłuszcze z przeróżnych źródeł :P dziś akurat chęć miałam na migdały bo dawno nie jadłam :smile:
-
-
Powodzenia w powrocie do formy i startach!
PS: omlet bella :D
-
a kortyzol badalas? Moze Cie zjada?
-
pisała ze wsio z nim łokej%-)
-
a to przepraszam zapomnialem albo nie zauwazylem %-)
-
[QUOTE=Pioter1994;486496]Powodzenia w powrocie do formy i startach!
PS: omlet bella :D[/QUOTE]
dziękuję, oby jak najszybciej! omlecik tak uwielbiam, zawsze mam na śniadanko a czasami nawet na kolację :smile:
-
ja czasem zamiast omletu biore 200g twarogu.półtorej szklany mleka.cukier i kawa rozpuszczalna.jak mam wene to trocin daje.kawa wymienna na kakauko/banan%-)mixer i jazda
-
Usun to Pika bo jak Fallen zobaczy to usunie Ciebie %-)
------------
A tak wgl to jakos sie zapomnialo. Rowniez zycze Ci powrotu do formy, a i nawet lepszej jeszcze.
PS. Bardzo dobrze piszesz po polsku ;)
-
[QUOTE=USgorn;486503]a kortyzol badalas? Moze Cie zjada?[/QUOTE]
No kortyzol 2 razy już badałam kiedy, jeszcze trenowałam 1 raz dziennie i kiedy 2 razy dziennie i w pierwszym i drugim wypadku było ok w normie. Pobierali mi krew o 8 rano i o 18..też odrazu pomyslałam o tarczycy,kortyzolu i estrogenie - ale wszystko ok :(
-
Tyle sera panie toc ja w rok nie jem....
Hormonsy ok
Metabolic damejdz to wymysł fitnessek co się już dowiedziismy od znajomych scally'ego
Zostlalo ino obczaic imbalans pierwiastkowy czy jak to się tam po waszemu zwie :)mineralowy bla bla Whatever
Przerwa i odstresowanie nad tym pracujemy :p
Będzie ok!
-
a teraz leze i wpierdalam czekoladki a jutro cały dzień bede wpiepszał karkówe%-)
aja życze powrotu do formy a nie zdrowia bo zdrowa jest%-)oprócz tarczycy%-)
-
[QUOTE=Pikaczu;486513]ja czasem zamiast omletu biore 200g twarogu.półtorej szklany mleka.cukier i kawa rozpuszczalna.jak mam wene to trocin daje.kawa wymienna na kakauko/banan%-)mixer i jazda[/QUOTE]
cukier? banan? twaróg? nie źle :)
-
[QUOTE=fallenursus;486518]Tyle sera panie toc ja w rok nie jem....
Hormonsy ok
Metabolic damejdz to wymysł fitnessek co się już dowiedziismy od znajomych scally'ego
Zostlalo ino obczaic imbalans pierwiastkowy czy jak to się tam po waszemu zwie :)mineralowy bla bla Whatever
Przerwa i odstresowanie nad tym pracujemy :p
Będzie ok![/QUOTE]
wymysł nie wymysł who knows.. jak będzie z resztą ok ty wychodzi że jednak nie wymysł :P
ale tak będzie ok ...z czasem
-
[QUOTE=Pikaczu;486519] aja życze powrotu do formy a nie zdrowia bo zdrowa jest%-)oprócz tarczycy%-)[/QUOTE]
no raczej zdrową mnie ciężko nazwać patrząc na obrzęki które mam ale powiedzmy że jest to normalne hehe :) oby ta forma szybko wróciła.. ale jak wróci będzie o WIELE LEPIEJ niż było :)
-
[QUOTE=USgorn;486515] PS. Bardzo dobrze piszesz po polsku ;)[/QUOTE]
Hehe dziękuję, musiałam się nauczyć :) no i jednak 5.5 roku tu już, więc czasu dużo do nauczenia się było :) Ale jednak ile lat tu bym nie mieszkała język dla mnie jest obcy i nie raz jest ciężko wytłumaczyć co dokładnie mam na myśli :)
-
-
[QUOTE=fallenursus;486545]Mi też :)[/QUOTE]
zauważyłam :P
-
1 załącznik(i)
2 aeroby na skakance - done, chyba niedługo sąsiedzie pozwą mnie do sądu za te nocne skakania :smile:
A teraz zasłużony kawałek smacznego woła :smile:
[ATTACH=CONFIG]8120[/ATTACH]
-
Czego się nie robi dla formy :)
-
eeee skakanka to nie jest chyba dobry pomysl, przynajmniej ja nie jestem zwolennikiem:)
tylko BIEGANIE ! w terenie! na biezni whatever ale BIEGANIE :D
jesli chodzi o to nocne to mi sie przypomnialo jak mnie i znajomych w nocy policja zatrzymala i sie pytaja
-co panstwo robia o tej porze w nocy?
-spacer z psem...
-jakas aluzja do nas?
- to chuj, to z kotem :D
hahahaha
Kurde kortyzol sie z krwi bada? tez bym moza zbadała.
ja mam odwrotnie z tym snem wlasnie. ale to moze przez ADHD. po nocy w simsy gram. przynajmniej dzis tak bylo. na kodach
A ZE ZDROWIEM BEDZIE OK !!! :*:* bo chcesz! i temu bo wierzysz w to!:)
nawet jesli wymaga to czasu-on i tak uplynie
jakto mowi motto Małego Moczka: "CO SIE KUR*A NIE DA?!:D"
-
[QUOTE=PrzemoPapaj;486553]Czego się nie robi dla formy :)[/QUOTE]
hihi no , najwyżej jak wrzucą mnie za gratki wezmę ze soba skakankę i w więzieniu tez będę mogła robić aeroby :smile:
-
Nie pozwola Ci wziac do celi skakanki zebys sie nie powiesila %-)
-
[QUOTE=smoczyna;486599]eeee skakanka to nie jest chyba dobry pomysl, przynajmniej ja nie jestem zwolennikiem:)
tylko BIEGANIE ! w terenie! na biezni whatever ale BIEGANIE :D
jesli chodzi o to nocne to mi sie przypomnialo jak mnie i znajomych w nocy policja zatrzymala i sie pytaja
-co panstwo robia o tej porze w nocy?
-spacer z psem...
-jakas aluzja do nas?
- to chuj, to z kotem :D
hahahaha
Kurde kortyzol sie z krwi bada? tez bym moza zbadała.
ja mam odwrotnie z tym snem wlasnie. ale to moze przez ADHD. po nocy w simsy gram. przynajmniej dzis tak bylo. na kodach
A ZE ZDROWIEM BEDZIE OK !!! :*:* bo chcesz! i temu bo wierzysz w to!:)
nawet jesli wymaga to czasu-on i tak uplynie
jakto mowi motto Małego Moczka: "CO SIE KUR*A NIE DA?!:D"[/QUOTE]
Kochana skakanka jak najbardziej dobry pomysł czemu niby nie? Trzeba tylko umieć skakać no i zależy jak, ja potrafie skakać tak by mieć puls 135, a też nie raz robie interwały na niej, że płuca się chcę wypluć, + dodatkowo mega spompowane łydeczki i bareczki jako bonus. :smile: Wszystko jest dobre, bieganie, skakanie, stepper, orbitrek, rowerek :P Kwestia tego że może po prostu czegoś nie lubisz a cos lubisz bardziej :smile:
Tak kortyzol sie bada z krwi 2 razy dziennie, raz rano naczczo, raz po godz. mniej więcej 16 bo o róznych porach dnia jest inny poziom kortyzolu.
No musi wrócić...kwestia tego tylko KIEDY :smile: W każdym bądź razie nie życzę żadnej osobie, a tym bardziej zawodniku/zawodniczcę sie spotkać z takim problemem...
No ja po nocach nie śpie bo mam pracę 3-zmianową, i w sumie ok. 12-14 zmian w ciągu miesiąca mam nocki, a w ciągu dnia jak się śpi to jednak sen jest inny i tak się nie wysypia człowiek :smile:
-
[QUOTE=USgorn;486723]Nie pozwola Ci wziac do celi skakanki zebys sie nie powiesila %-)[/QUOTE]
HAHAHAHA :smile: Racja..o tym nie pomyślałam... no nic zawsze zostaje kalistenika :smile: Tabata itd
-
1 załącznik(i)
Dzisiaj znowu zaczełam w pracy swój, jak to nazywam "nocny maraton", zmiany od 23-7. Więc pobudka o 16:30, ECA, BCAA+glutamina i 1 interwały 30 minut na rowerku się zrobiły, po czym oczywiście jak zawsze ulubiony omlecik. Już od 1.5 tygodnia nie mam oleju kokosowego (opóźniona dostawa) i na maksa zaczynam tęsknić za jego smakiem, więc dziś omlecik posypany wiorkami kokosowymi - megaaaaaaaa, raj w buzi, czemu tak wcześniej nie robiłam..hmmm Makra: 40 białka/15 tłuszczy, WW z produktów białkowych i tłuszczowych nie wliczam, z warzyw które jem też.
[ATTACH=CONFIG]8128[/ATTACH]
Po tym odrazu poleciałam na trening siłowy dzisiaj były plecki + triceps:
Plecy:
1. Podciąganie się 10 powt. - 4 serię
2. [B]Superseria[/B]: Ściąganie drążka wyciągu górnego szerokim nachwytem do klatki metodą 1/2 (półruch/ruch) 15 powt.[B] + [/B]Ściąganie trapeza wyciągu górnego 15 powt. x 4 serię
3. [B]Superseria:[/B] Przyciąganie drążka szerokim nachwytem (łokcie na zewnątrz) z wyciągu górnego w bramie do brzucha DROP SET do MAX[B] +[/B] Przyciąganie z wyciągu górnego w bramie uchwytu jednorącz z supinacją (ruch się zaczyna od nachwytu a kończy się uchwytem młotkowym) po 15 na stronę x 4 serię
4. [B]Superseria[/B]: Wiosłowanie sztangą szerokim nachwytem 15 powt. [B]+[/B] Wiosłowanie drążkiem z wyciągu dolnego w bramie wąskim podchwytem DROP SET MAX x 4 serię
Triceps:
1. [B]Trójset[/B]: Prostowanie drążka nachwytem 15powt.[B] + [/B]Podchwytem 15 powt.[B] +[/B] Linką 15 powt. x 6 serii
Drugie interwały - 30 minut na bieżni z BCAA+glutamina. Po tym stek z sałatką i od 23:00 moje piekło w Alcatel Lucent :smile:
Szamka w pracy z moją mega wygodną 6 pack fitness torbą:
-
2 załącznik(i)
W pracy dziś PIZZA DAY, i tak co 2 tygodnie, w biurze zapach nie do opisania...WRRRRRRRR. Firma dba o "formę" pracowników na lato :smile:
A u mnie chyba coś już powolutku zaczeło się poprawiać...boje się nakrakać..Więc cisnę dalej! Sweet focia w toalecie biurowej, tyły mi zdecydowanie mięśniowo (mimo podlania) urosły od listopada, z czego się nie da nie cieszyć :smile: :
-
Chciałbym żeby kiedyś ktoś tak na mnie spojzal jak ja patrzę na pizzę....
-
a ja bym chciał aby kiedyś ktoś na mnie spojrzał jak ja, na ten tyłek w lustrze :P
Często pracujesz od 23-7? Ciężko jest chyba tak zmieniać tryb życia tzn. raz pracować np. od 7-15 przez jakiś czas, potem od 23-7 i tak w kółko.
Czy zawsze pracujesz od 23-7?
-
[IMG]http://i147.photobucket.com/albums/r315/Stigmata1987/horrifying_pig.gif[/IMG]
powiadasz tak paczysz?%-)
-
Wszystko zależy o tego ile chcesz w siebie zainwestować. Jeśli nawet białko zuzyje na energię to wali mnie to bo mnie na to stać.
-
[QUOTE=Gangsta Latino;486845]a ja bym chciał aby kiedyś ktoś na mnie spojrzał jak ja, na ten tyłek w lustrze :P [/QUOTE]
Hehe miło, dziękuję :smile:
[/QUOTE] Często pracujesz od 23-7? Ciężko jest chyba tak zmieniać tryb życia tzn. raz pracować np. od 7-15 przez jakiś czas, potem od 23-7 i tak w kółko.
Czy zawsze pracujesz od 23-7?[/QUOTE]
Zazwyczaj mam minimum 10 zmian nocnych, ogólnie 10-14. Nie można mieć więcej niż 4-5, ale ja proszę by mi jak najwięcej dawali, bo nikt nocek nie lubi, a ja przynajmniej tak jak mówisz, nie muszę cały czas się przestawiać z nocnego trybu na dzienny - to najbardziej męczy. No ale też mam sporo zmian 15-23, 10-18.. Już tak 3 rok, więc zaczyna męczyć. Poza tym, musze cały czas w inny sposób rozkładać treningi w ciągu dnia, kiedy mam jak teraz po 2 treningi dziennie, ciezko nie raz, ale się da
-
[QUOTE=Pikaczu;486848][IMG]http://i147.photobucket.com/albums/r315/Stigmata1987/horrifying_pig.gif[/IMG]
powiadasz tak paczysz?%-)[/QUOTE]
hahahaha dobre to ! :smile:
-
[QUOTE=fallenursus;486838]Chciałbym żeby kiedyś ktoś tak na mnie spojzal jak ja patrzę na pizzę....[/QUOTE]
Ja miałam chęć wczoraj to wszystko przez okno wyrzucić żeby tak nie pachniało :smile: