widze, ze rozwinela sie dyskusja pro-postowa ;) ja robie srednio co 2-3 miesiace przerwe, bo tyle srednio jade na jednym planie
Printable View
widze, ze rozwinela sie dyskusja pro-postowa ;) ja robie srednio co 2-3 miesiace przerwe, bo tyle srednio jade na jednym planie
no moimzdanie jak najbardzie j prawidlowo miesnie potrafia sie wtedy dobrze zregenerowac
Szczególnie ważna jest przerwa na regenerację po cyklu siłowy, po to żeby mięśnie ścięgna, stawy się zregenerowały i nabrały siły; przez te 7-10 dniach wolnego. W czasie bez treningów dobrze jest uprawianie jakiś innych sportów. Ja na przykład w okresie regeneracji odwiedzam basen; albo jakiś meczyk w siate z kolegami. Po etapie regeneracyjnym nasze mięśnie będą wypoczęte i znowu będzie je można "zaprząc" do ciężkiej pracy.
basen to wogule niezla sprawa jesli chodzi ogulnie o regeneracje ja co 2 tygodnie odwiedzam z kumplami basenik 2 godzinki czynia cuda
ja tez basenik 2 razy w tygodniu- moja odnowa biologiczna heh :cool:
basen to wspamniała sprawa jest czlowiek fak t jest troche zmeczony po plywaniu ale miesnie sie relaksuja polecam wszystkim