-
Przy naturalnym treningu/odpowiedniej nadwyżce kalorycznej wystarczy dla większości 1,6-1,8 g białka na kg masy ciała. Przy wspomaganiu nawet 2 g na lb LBM jest praktykowane w zalezności od indywidualnych predyspozycji...
TEF makroskładników możemy oszacować jak ~ 10% zapotrzebowania kalorycznego, to fakt TEF białka jest dużo wyższy od pozostałych makroskładników, ale nadal nie są to duże wielkości, więc mówienie o schudnięciu jest przesadą, zadecyduje o tym ilość kalorii przyjetych/spalonych, a rozkład makroskładników będzie miał dużo mniejszy wpływ. Białko odgrywa dużą rolę odnośnie p-ratio, ale to już temat trochę mniej związany...
-
Niestety takie mam zapotrzebowanie. białko 3-4, węgle 4-7 i muszę to tak zrobić aby tyle było , niestety ale jak coś robie to musi to być zapięte na ostatni guzik :wink:
-
słuchaj co Ci ellis pisze
chłop nie jest w ciemię bity
nie wiem w ogóle co Ty chcesz osiągnąć waląc tyle białka?
staż masz 10 lat i zawsze na cyklach tyle go jesz?
-
W przed ostatnim cyklu ładowałem o wiele mniej i strasznie jestem nie zadowolony a teraz mam nawet jak dla mnie bardzo duży cykl więc chciał bym aby moja kasa nie poszła w błoto.
-
spoko rób jak uważasz
imo 4g to duża przesada
-
Jeszcze to przemyśle.
pozdro.
-
-
Moim zdaniem 4 gramy to za dużo. Możesz wylądować w szpitalu na przeproteinowanie! Spokojnie wystarczy 2 gramy max2.5 grama na kilogram masy ciała.
-
dokładnie
efekty będą duzo lepsze bo krzywdy sobie nie zrobisz
ale zrobisz jak zechcesz
jesli chcesz to aby Cię przekonać mogę poszukać trochę badań na ten temat