Yyyy ok. Czyli kazeina przed snem może pomóc w utrzymaniu odpowiedniego poziomu azotu, a to przełoży się na szybszą przemianę materii?
Printable View
Yyyy ok. Czyli kazeina przed snem może pomóc w utrzymaniu odpowiedniego poziomu azotu, a to przełoży się na szybszą przemianę materii?
Yup...pamiętaj tylko ze kazeina kazeinie nie.równa:)
Bardzo tajemnicze te Twoje posty :) Myślę o Optimum Nutrition Casein.
Moim zdaniem lepiej by było wrąbać ze 2 wiejskie serki (lub ten jeden biedronkowy 500g) lub chudy/półtłusty twaróg przed snem.
pol kilo sera przed snem to trochę duzo :P poza tym nie kazdy lubi. ja jesli jem twaróg (wiejskiego nie jem) przed snem, to jest to zazwyczaj ok 150g i tyle mi wystarczy.
nieraz dorzucam do niego rybę.
ale mysle ze mimo wszystko kazeina w prochu jest tu najlepszym rozwiązaniem. często mieszam z mlekiem i mam spoko posiłek na noc :)
Tez wybieram jakis normalny posilek z odzywka o zroznicowanym stopniu wchlaniania. Dla mnie lepsze niz ser bialy.
Ten półkilowy wiejski wchodzi w sam raz zaś samego twarogu mysle ze 200-250g max ;P
Ten półkilowy wiejski wchodzi w sam raz zaś samego twarogu mysle ze 200-250g max ;P
Ja bylbym za jakas fajna rybka na noc -losos tilapia, troche prochu dodac i spoko posilek.
Sery z biedry są spoko, ale skuszę się na kazeinę bo nie mam teraz żadnej odżywki białkowej więc czemu nie.
Dokaldnienoto mi chodzi. Twarogi maja tyle do miscelarnej kazeiny co koza do słonia.
Wolowinka rybka odzywka. Teraz przeważnie wola jem na koalxje przed spaniem. I to nie dwia h przed tylko tak z 30min. I treningi można odesłać naczczo
Jest jakiś po treningowy suplement co by zapoczątkował dobrą regeneracje i ogarnął stawy?
Do posiłku poteeningowego daje dwa gr omegi 3, do lunchu i kolacji tak samo. Nie mam problemiw ze stawami
myślisz, że tran w tabsach po posiłku coś pomoże na stawy?
6-8gr dziennie omegi3+woda 4-5l jak najbardziej.
Panowie jako, że ostatnio trzymam diete i nie pije alko to postanowiłem pobawić się w suple. Mianowicie dodatkowym białkiem i jakimś carbo. Aktualnie czasami w dzień treningowy przed snem piję kazeinę. Nigdy nie brałem carbo i nie wiem czy jest sens brać ponieważ słyszałem od wielu osób, że wszystkie opisy dotyczące tej odżywki są wysoce naciągane i że przyjmowanie carbo ma sens tylko w dyscyplinach skrajnie wytrzymałościowych jak kolarstwo, wioślarstwo itp. Chciałbym brać carbo przed treningiem i może po z tego co piszą na etykietach taka suplementacja doda mi energii i pomoże zbudować masę mięśniową. Czy jest to prawda? Jeżeli chodzi o białko to chciałbym przyjmowac od razu po treningu i w takim wypadku rzeczywiście drogi izolat sprawdzi się lepiej niz zwykła mieszanka ze średniej pułki? Czy nie zauważę większej różnicy.
Szukałem także informacji na temat przyjmowaniem odżywek białkowych i węglowodanowych a pogorszeniem się cery (wyrzutem pryszczy). Nie znalazłem rzetelnych informacji, jedyne co udało mi się ustalić to to, że większość ekspertów uważa, że dieta nie ma wpływu na zmiany skórne dotyczące pryszczy, jednak równocześnie zaleca się ograniczenie słodyczy, niestety nie ma informacji z jakiego powodu czy też z węglowodanów, które zawierają czy z innych substancji? Znakiem tego carbo też może przyczynić się do powstania pryszczy? Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
btw. dzięki Fallen za odpowiedzi kupiłem omega3 przyjmuje po posiłkach zobaczymy co z tego będzie.
na stawy to glukozamina. a po treningu dlaczego bialko, nie gainer? lepiej jest uzupelniac bialko od razu po tren, czy gainera?
zamiast carbo przed tren nie lepiej zjesc posilek z weglami?
przeanalizuj, poczytaj na necie co i jak.
[QUOTE=yaro09;470496]na stawy to glukozamina. a po treningu dlaczego bialko, nie gainer? lepiej jest uzupelniac bialko od razu po tren, czy gainera?
zamiast carbo przed tren nie lepiej zjesc posilek z weglami?
przeanalizuj, poczytaj na necie co i jak.[/QUOTE]
poszukałem troche na forum na temat pryszczy i zdania są podzielone, jednak większość uważa, że duża ilość węgli może przyczynić się do występowania pryszczy... :/
Lepiej zjeść posiłek z węglami niż carbo przed treningiem. Chce przyjmować carbo jako dodatek, np.w takiej sytuacji, że jak mam okienko na uczelni to wracam do domu i jem posiłek przed tren ide na wykład co trwa dajmy na to ok 3h i od razu z uczelni na siłke no bo tylko w taki sposób moge znaleźć czas na trening i przed siłką 15minut pije to carbo i ewentualnie zaraz po. Gainer drogo wychodzi raczej.
ja mam podobna sytuacje, po wyjsciu z uczelni jem posilek i za 15-20 min jestem na silce.
jesli juz bym mial cos pic przed tren to bylby to gainer, ktory bardziej przypomina posilek
stołujesz się na mieście czy nosisz jedzenie ze sobą? jak możesz to napisz jak wygląda Twój posiłek przed treningowy.
ze sobą noszę. robie w domu i zabieram ze sobą. zazwyczaj jest to kurczak+ciemny makaron + jakies warzywa. Mała porcja, zeby sie nie napchac przed treningiem, ale miec siłę.
Jesli z jakichś powodów nie wezmę ze sobą posiłku, zapomnę albo nie zdaze zrobic, to kupuję banana, jabłko, jeszcze jakis owoc, wafle ryzowe i to mi zastepuje taki jakby posilek przed treningiem.
ale zazwyczaj nigdy nie zapominam :)
No niby tak, na pewno lepsze rozwiązanie niż suple, ale jakoś nie lubię ze sobą jedzenia nosić. Kłopotliwe. Dzisiaj jak wracałem inną drogą z siłki to widziałem jakąś jadłodajnie co reklamowała, filet z piersi w panierce, ryż niestety biały i jakieś warzywa za 13.50 zł jak na kieszeń studenta to trochę drogo, ale gainer też tani nie jest a jak wiadomo proszek nigdy jedzenia nie zastąpi... musze obadac jak wygląda ten posiłek, kur*a zawsze napalam sie na suple, a po 30 minutach dochodze do wniosku, że to bez sensu... to chyba magia tych kolorowych reklam :)
Zima mój posiłek przed treningowy masz w mnie w relacji z dzisiaj
Carbo nie pijam , bo sensu w tym osobiście nie widze. Raz kupiłem waxy maze i żadnej różnicy. Po treningu bialko 30-45mij po szama normalna.
Co do pryszczy to jak najbardziej ww ja mam tak chyba ze masz jakas skaze bialkowa.
no 13 troche drogo, jeszcze pewnie piers z tlusta panierka, jak to bywa w takich miejscach.
oblicz sobie, najwyzej sobie kup tego gainera, zazwyczaj na dlugo wystarczaja. albo co drugi trening jedz obiad, a co drugi gainer + banan/wafel czy cos tam innego
Zima kubek płatków miarka białka i lycha masła orzechowego naturalnego szejker i woda i masz zamiennik posiłku na szybko.
Jak myslicie, warto stosowac cos takiego na redukcji?
[url]http://www.bcaa.pl/fitness-authority/fibre-psyllium-husk-blonnik-456g-749.html[/url]
[IMG]http://www.bcaa.pl/images/70/749.jpg[/IMG]
Ja myślę że nie warto. Jeśli podejrzewasz, że jednak może być to przetestuj :p
Zima, ja nie mam mozliwosci odgrzac na uczelni kury i ryzu, zimnego na animala jak kiedys nie bede wpieprzal, a kupic sobie na miescie to duzy hajs jesli chce sie regularnie jesc cos lepszego.
ostatnio czesto na uczelni robilem combo:
banan+ szejk bialkowy + to:
[video=youtube;f7393fXP8AM]http://www.youtube.com/watch?v=f7393fXP8AM[/video]
to ejst zajebiste w kazdej kombinacji, mozna nie dawac masla orzechowego a zmielic troche migdalow czy inntch orzechow. albo jak ktos jest ciasno z tluszczami to zostac przy samych owsianych + miod + olej kokosowy etc.
co myslicie o tanszych białkach typu uns wpc econo? Warto kupić, czy lepiej dołożyć do lepszej jakości?
[IMG]http://www.bcaa.pl/images/43/3729.jpg[/IMG]
[url]http://www.bcaa.pl/uns/wpc-econo-700g-3729.html[/url]
moim zdaniem uns dobry, cena fajna, troche tego zjadlem. smaki nie najgorsze
balon tez duzo tego filtruje
Dobre jest, oprócz potreningowo to sypie je wszędzie.
polecam smak kokos
Tylko to białko biore polecam toffii
toffi świetne, sam teraz wcinam. Kupuj w ciemno yaro
ostatnio kupilem czekolade, jest spoko. Ale wiecie chodzi mi o jakość produktu.
W suplach moim zdaniem ogólnie występuje zasada cena/jakosc, wiec często omijam tańsze produkty, a czy słusznie? to nie wiadomo
nigdy nie masz pewności co jest w środku, chyba, że sam produkujesz ;)
Według mnie UNS to dobra firma, także ja nie planuje kupować białka z innej firmy niż ta. Tanio i dobra jakość.
cena/marka to głównie decyduje a to białko nie ma dodatków soi czy pszenicy więc każdemu można polecić
ok, Tomi a Ty mówisz ze po treningu go nie wrzucasz? pewnie preferujesz izolat.
ja w sumie nie zauwazyłem zadnej różnicy stosując powiedzmy rok iso i rok wpc po tren
Nie tyle izolat co jakiś mix z dobrą konsystencją po treningu (czyli raczej rzadsze np Whey100, teraz Whey Gold) a Econo międzyposiłkowo tudzież do śniadania.
for others it is just a business for us it is a passion :) to o czymś świadczy
Po treningu mecze izolacik wolowy. Zobaczymy czy to cod warte. Chodziaz cudow sie nie spodziewam;)