1. zamiast tego gainera to kup sobie białko, a węgle ładuj z diety
2. mono to mono, chociaz na activlaba duzo osób narzeka. nie lubisz bawic sie z proszkami to kup se w tabsach. bez róznicy w sumie. i to i to się szybko rozpuszcza.
Printable View
1. zamiast tego gainera to kup sobie białko, a węgle ładuj z diety
2. mono to mono, chociaz na activlaba duzo osób narzeka. nie lubisz bawic sie z proszkami to kup se w tabsach. bez róznicy w sumie. i to i to się szybko rozpuszcza.
[QUOTE=Miskowiec;460820]Witam, 2 pytanka :P
1. Czy możecie mi polecić Gainer (i czy wogóle taki istnieje :D) do 200 zł aby przy przyjmowaniu zalecanych dawek starczył na miesiąc? Jeśli się nie uda poradzcie coś wydajnego i przyzwoitego w dobrej cenie. Moja studencka kieszeń nie może sobie pozwolić na gainery z wyższej półki które kosztują 200 zła starczają na 10~ dni
2. Kreatyna - planuje kupić monohydrant i powiedzcie mi proszę czy ACTIVLAB Creatine 120k lub StiTec pure creatine monohydrant to dobry wybór , którą wybrać i czy poza różnicą wynikającą z wygody stosowania istnieje jakaś różnica (np przyswajalność) pomiędzy kreatyną w proszku a tabletkach?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i uzasadnienie wyboru :)[/QUOTE]
1. IMO zbędne, ale lepsza opcja to białko WPC + dobre węgle
2. kreatyna jak kreatyna, ale brałbym coś w prochu - ze 120 kapsów nie zrobisz cyklu :)
proch i tablety - to samo działanie, kwestia wygody i ceny
Sprawa wygląda tak : Chudy (75 kg orzy 190 cm) , bardzo aktywny tryb życia , biegi , treningi SW , sporo ćwiczę , często nie mam czasu przyżądzić 5x dziennie posiłku chociaż staram się jeść zdrowe i wartościowe amku ( odstawiłem % i słodycze) . Zależy mi aby trochę przytyć (będę bardziej restrykcyjnie przestrzegał diety) Więc bardziej przyda mi się białko czy gainer?
Możesz kupić gainer, ale ja kupił bym tylko i wyłącznie białko. Dużo sie ruszasz, nie zawsze masz czas, więc nie zawsze zjesz. Dlatego białko obowiązkowo!
Co do węgli, możesz kupić carbo ( nie jest drogie, spokojnie możesz kupić 3/4 kg w rozsądnej cenie), jednak równie dobrze możesz pić sok:P Jedynym plusem carbo jest to, że wzbogaca się je witaminami/minerałami/aminokwasami.
Napisz do mańka (admina), to ci jeszcze coś poradzi.
Jak masz kaskę, to kupuj białko i carbo. Dzięki temu będziesz sobie robił pełnowartościowe szejki, gdy np. nie zjesz. A jak nie to tylko białko. Co do gainera, opinie są podzielone. Jedni są za, jedni nie. Ja miałem gainera z UNS i nie żałuje, ale obecnie wolał bym mieć białko + carbo a nie gainer.
wole zmielic platki niz carbo to raz jesli ma to byc zamiennik posilku .
nawet jesli bedzie to potreningowy to po zl ww bedzie taki sam lub baaardzo podobny wyrzut insy.
panowie co myslicie o takim cyklonie:
- muscle pharm creatine - stosowany rano, przed oraz po treningu
- muscle pharm assault - stosowany tylko przed treningiem (albo zamiast tego aakg? )
- muscle pharm re-con - stosowany tylko po treningu
- pharma freak test freak - przed snem 4 caps.
tych produktów MP nie stosowałem, daltego chcialem je sprawdzić. krete kupię na pewno, te dwa przed i po jeszcze nie wiem. moze lepiej je zastąpić dobrymi amino?
chociaż te dwa produkty juz mają w sobie dobrane dawki amino.
mialem kupic osobna zma, ale widze ze test freak ma juz w sobie zma.
[QUOTE=yaro09;461103]panowie co myslicie o takim cyklonie:
- muscle pharm creatine - stosowany rano, przed oraz po treningu [COLOR=#ff0000]tu dal bym rano i po treningu [/COLOR]
- muscle pharm assault - stosowany tylko przed treningiem (albo zamiast tego aakg? ) [COLOR=#ff0000]fajny produkt tylko ze juz ma kreatyne wiec tamtej nie musisz dawac[/COLOR]
- muscle pharm re-con - stosowany tylko po treningu [COLOR=#ff0000]to jest ok ale lepiej dac bcaa osobno z eaa np. i do tego albo bialko albo cos pol na pol jak uwazasz [/COLOR]
- pharma freak test freak - przed snem 4 caps. [COLOR=#ff0000]tutaj kwestia organizmu sporo ludzi chwali sobie ten produkt[/COLOR]
tych produktów MP nie stosowałem, daltego chcialem je sprawdzić. krete kupię na pewno, te dwa przed i po jeszcze nie wiem. moze lepiej je zastąpić dobrymi amino?
chociaż te dwa produkty juz mają w sobie dobrane dawki amino.
mialem kupic osobna zma, ale widze ze test freak ma juz w sobie zma.[/QUOTE]
To tyle co mam do powiedzenia....
ok dzieki za odp, po treningu tez zawsze biore białko wiec jest ok.
dobra jeszcze pomyślę co z tym recon, moze będę stosował go po tren + dodatkowo bcaa i powinno byc git :)
do test freak juz od dawna sie przymierzam, wiec go tez raczej kupie :)
a inne pytanie, są aminokwasy albo inne suplementy, które stosuje się podczas posiłku, aby jak najlepiej go przyswoić i wyciągnąć z niego jak najwęcej?
po prostu stosowane w takim celu, aby jak najlepiej wykorzystać posiłek.
ostatnio dwóch gości o tym gadało na siłce, chociaż ja nigdy nie słyszałem o tego typu suplach.
enzymy trawienne ?
hmm moze.. być może o cos takiego chodziło
[h=1][SIZE=4]PEAK AK ENZYMES 120 tab -ENZYMY TRAWIENNE [/SIZE][/h]
przed treningiem lepiej carbo czy gainer? niby prawie to samo, bo węgle podobnej jakości, tylko właśnie kwestia białka. Są jakieś plusy jak przed treningiem da się odrobinę czy nie?
ja zazwyczaj pół godz przed tren jem węgle, ale z posiłku, czyli ryż, warzywa, kawaleczek jakiegoś mięsa + jabłko lub banan.
i przed samym treningiem aminokwasy
ja teraz walnąłem miarkę carbo, aminokwasy i ripped freak. Za 10 minut na trening.
po co carbo przed ? ja jem normalnie posiłek, potem 30 minut przed bcaa i na trening, chyba że zależy Ci na pompie
[QUOTE=Gangsta Latino;459787]ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?[/QUOTE]
Ja tak jak pisałem, samego magnezu biorę 100 mg, do tego 1 albo 2x multiwitamina, ale łącznie wychodzi mniej niż 200. Mam jeszcze ZMA (chyba sprzed roku). Nie wiem teraz, czy dodać 1 tabletke magnezu (d0 200 mg) czy dodać 1 tablete ZMA (z olimpu).
Chyba, że teraz będę rano brał 1 tabletke magnezu, a wieczorem ZMA. Chyba tak zrobie bo ZMA mam do maja tego roku, musze to zjeść.
A minerały z Olimpu były do lutego :(
ja bym brał przed snem zma w dawce jak na opakowaniu, bo przecież te dawki są specjalnie dobierane. no i rano wrzuć coś i tyle
Panowie co myslicie o tych aminokwasach? Testował ktoś? Warto je kupić? Firma zbiera dobre opinie, ale cena wysoka.
[url]http://www.bcaa.pl/multipower/professional_bcaa_powder_400g_2240.html[/url]
[IMG]http://www.bcaa.pl/images/9/2240.jpg[/IMG]
firma bardzo popularna, samych amin nie miałem - ale do czego masz dostęp?? tj inne marki bo Bcaa jednak nie będzie silniejsze od innych o ile o "sile" można pisać
dostęp jest do tego co w sklepach :) firma popularna? nie wiem, na pewno nie tak jak olimp czy trec. następną kretę jaką kupie to chyba bedzie wlasnie mono z multipowera
jaki polecacie spalacz w przerwie miedzy clenem?
[QUOTE=yaro09;461430]dostęp jest do tego co w sklepach :) firma popularna? nie wiem, na pewno nie tak jak olimp czy trec. następną kretę jaką kupie to chyba bedzie wlasnie mono z multipowera[/QUOTE]
a jak zapatrujesz się na wersje bezsmakowe - 100% BCAA w prochu?? - skład super, ale ciężki smak jak zwracasz na to uwagę ;)
ale co masz na mysli mowiąc wersje bezsmakowe? bcaa zawsze biorę w prochu i jakims smaku
[QUOTE=yaro09;461446]ale co masz na mysli mowiąc wersje bezsmakowe? bcaa zawsze biorę w prochu i jakims smaku[/QUOTE]
są produkty gdzie 100% prochu to aminy np. FA Nutrition Xtreme BCAA 5000 - nie masz tam dodatków smakowych i zbędnych wypełniaczy (tzw czyste BCAA) ale smak tak samo mocny :D
mialem to musialm do szejka potreningowego walic bo stawalo w gardle i sie dusilem :)
[video=youtube;_dZ4qyizFQc]https://www.youtube.com/watch?v=_dZ4qyizFQc&feature=youtube_gdata_player[/video]
:p
[QUOTE=maniak7000;461453]są produkty gdzie 100% prochu to aminy np. FA Nutrition Xtreme BCAA 5000 - nie masz tam dodatków smakowych i zbędnych wypełniaczy (tzw czyste BCAA) ale smak tak samo mocny :D[/QUOTE]
w sumie tych bezsmakowych nie próbowałem. zazwyczaj biorę smakowe, dodaje do tego krete i pije. Ale chyba wezmę te z multipowera, zobaczymy co to takiego :)
[QUOTE=yaro09;461475]w sumie tych bezsmakowych nie próbowałem. zazwyczaj biorę smakowe, dodaje do tego krete i pije. Ale chyba wezmę te z multipowera, zobaczymy co to takiego :)[/QUOTE]
nie mam do nich łatwego dostępu raczej, ale podziel się "wrażeniami" w razie jakbyś je kupił (i smakowymi i oceń skład etc. ) hehe
ze smakowych to najwyżej cenię jednak HiTeca i Fitmax'a z cytruliną (przy czym ekonomiczność różna - ale ogólnie BCAA to drogie zabawki)
no fitmax ma dobre, olimp tez ma dobre, activlab tez ujdzie.
drogie ale wg mnie jedne z wazniejszych supli
[QUOTE=yaro09;461477]no fitmax ma dobre, olimp tez ma dobre, activlab tez ujdzie.
drogie ale wg mnie jedne z wazniejszych supli[/QUOTE]
wszystko kwestia cen za jakie możesz kupić .. activ jak na BCAA z 50% amin jednak ma zawyżoną cenę ale jak kto lubi
no z tym ze to jedne z tanszych na rynku i duzo ludzi kupuje :)
[QUOTE=yaro09;461479]no z tym ze to jedne z tanszych na rynku i duzo ludzi kupuje :)[/QUOTE]
no i w tym "pies pogrzebany" :-) wszystko warto przekalkulować :)
Ktory pre lepszy: Scitec Attack / FA extreme napalm pre-contest / Revange double blast SE
[QUOTE=Fit4ever24;461849]Ktory pre lepszy: Scitec Attack / FA extreme napalm pre-contest / Revange double blast SE[/QUOTE]
Ostatniego bym do gęby nie wsypał sci tec dobra firma produkt oceniam na 7/10 napalm pre contest calkiem dobry, fajny tez jest superpump max Gaspari nutrition [url]http://www.bcaa.pl/gaspari_nutrition/super_pump_max_640g_promocja_2258.html[/url], assault MP [url]http://www.bcaa.pl/muscle_pharm/assault_736g_promocja_2975.html[/url] ewentualnie redweiler Olimp [url]http://www.bcaa.pl/olimp/redweiler_480g_3502.html[/url] jak chcesy troche polepsyzc wztryzmalosc moim faworytem jednak jest Assault.
To tak jakbyś miał wybrać z tych dwuch [B]Scitec Attack / FA extreme napalm pre-contest[/B] to który by wziął? Będę mógł wybrać ale niestety tylko taki wybór
Wszystko jedno czy z kreatyna czy bez?
W sumie mogłoby byc juz bez krety bo teraz leci cykl z krety. Dodam że to pierwsza przygoda będzie z tego typu odżywkami.
No to zostaje ten napalm.
OK dotychczas brałem krete z rana i przed Treningiem. Nie będzie problemu jak wymieszam to z kretą czy już wziąć ją po treningu ?
nie bedzie chociaz wole dawki okolo treningowe przed i po np.
Spróbuje i tak:) dzięki za rade
Siemka. Na ulotce thermo speeda jest napisane, że 2 kapsułki 30min przed posiłkiem 2x dzień, a na stronie bcaa.pl, że w dnt 2 tabsy 2x dzień przed treningiem 30min, a w dt od 3-4 kapsułek przed posiłkiem i przed treningiem. Dwa pytanka:
1. Czy trzeba 30min po przyjęciu tabsów jeść posiłek, bo jeżeli jest napisane przed treningiem spożyć to chyba na to wychodzi?
2. W jakiej ilości stosujecie thermo speeda w dt?