jak nie potrzebujesz lepszej pompy lub nie narzekasz na "naturalną" to bym zrezygnował :), a WF drogawe fakt tyle ,że względnie dobrze ekonomicznie wychodzi (jeszcze zależy jaką cenę byś miał)
Printable View
jak nie potrzebujesz lepszej pompy lub nie narzekasz na "naturalną" to bym zrezygnował :), a WF drogawe fakt tyle ,że względnie dobrze ekonomicznie wychodzi (jeszcze zależy jaką cenę byś miał)
możesz zamiast zwykłych bcaa kupić purple wraath tam masz wszystko, niby drogie ale jak przeliczysz na ile Ci starczą to spoko wychodzi
jak chcesz pompy to aakg jak najbardziej, możesz też dla zabawy kupić sobie gliceryne i też bedzie dobra pompa :)
jest do tego taka wypaśna z MEGABOLA ze strzykawką !! gliceryna oczywiście :P .. a na poważnie, zajadaliście i polecacie - jeszcze nie miałem coś weny na "test" :)
jest zbiorowy watek w relacjach na tem glicery, mnie suple z tym nigdy nie jaraly. prubiwalem cl glycergrow i majt nienurywalo.
próbowałem, dla mnie fajna pompa, sporo supli takiej nie daje, to jest alternatywa dla tych co nie chcą wydawać dużo kasy, tyle że to polecam na 3-max 4 tygodnie potem już tak nie działa, jest gdzieś relacja moja i innych jak Fallen wspomniał
szukam w dziale relacji - może znajdę :), sorry za ten offtop ;) i dzięki za opinie
pump'n'go na glicynie -zapytaj manka czemu tego niemaja...scitec'a.
[url]http://www.e-gym.pl/showthread.php?22030-Glicerol!!-Test-%29-Watek-zbiorowy-%29&highlight=gliceryna[/url]
Massacra II ma w składzie glicerol
gliceryna/glicerol
kwas tl
dobra pompka choc duoy nie urywa
pragnienie jak smok wawelski
dosc duzo cza brac
kaloryczne
glicyna
aminokwas
smiesznie male dawki
zero pragnienia
duzo wieksza pompka jak na gliceynie
zero kalori
[QUOTE=slim shady;459347]możesz zamiast zwykłych bcaa kupić purple wraath tam masz wszystko, niby drogie ale jak przeliczysz na ile Ci starczą to spoko wychodzi
jak chcesz pompy to aakg jak najbardziej, możesz też dla zabawy kupić sobie gliceryne i też bedzie dobra pompa :)[/QUOTE]
a czesto bierzesz aakg? i jak łączycz je z innymi suplami? bo zawsze przed i po treningu biorę krete + amino, wiec nie wiem gdzie wsadzić jeszcze te aakg. razem z nimi?
Chyba, ze aakg zastosować teraz w przerwie, przed następną kretą
Ale z kolei ta przerwa będzie trwać jakies 3 tyg, wiec nie wiem
edit
co do tej gliceryny itp to jakos nie ciągną mnie takie wynalazki :) jesli juz to ten WF czy aakg i wystarczy w zupelnosci :)
AAKG łykałem z 20-30 minut przed treningiem i było ok
a jeszcze powiedz ktore brales? te z olimpu? i jak dawkowanie?
z Olimpu brałem to w plastrach to z 5 kaps na porcje potem nawet i wiecej na porcje, ale w Trecu masz od razu z cytrulina więc ciekawa opcja, tylko nie brałem więc niech ktoś inny się wypowie na temat tego produktu
dostałem w prezencie BCCA z Olimpu: BCAA mega caps 1100.
Zalecane dawkowanie 15 kaps dziennie, czyli wystarczyłoby na 8 dni, a kosztowało ponad 50 zł (kupowanie w zwykłym sklepie).
Nie brałem tego "cuda" pod uwagę, ale jak mam to spróbuje. Planuje brać 4/5 kapsułek, gdyż
- jestem na masie
- w białku z Olimpu aminokwasy też jakieś są
[B]
Brać całą porcję po treningu czy przed, czy inaczej? [/B]Po interwałach nie zamierzam brać ( po pije tylko sok i dodaje trochę carbo). Lub właśnie po/przed treningiem nie dawać, a dawać tyko przed interwałami jakieś 5 gram.
[B]2 pytanie, już się miałem kiedyś pytać: przy wadze 94 kg ile białka powinienem brać po treningu? 50 gram?
[/B]
brałbym z 10g BCAA przed treningiem (+ ew. w trakcie, ale kapsy pewnie by się odbijaly), a po już nie z powodu przyjmowania białka (z 35g powinno wystarczyć) :)
OK.
bo jeszcze myślałem, aby robić tak:
przed treningiem ok. 40/50 gram gainera ( mam carbo i obecnie przed tr. daje 50 gram carbo, ale wydaje mi sie, że dobrze by było tak chociaż trochę szybko przyswajalnego białka), i po treningu 35 gram białka.
Jeśli po treningu robił bym interwały, to gdzieś w połowie treningu walnął bym 6 gram amino, od razu po treningu białko i wsiadam na rower (amino w połowie bo troszkę czasu potrzeba aby się wchłonęły)
a w DNT gdybym robił interwały to 6 gram ok. 20/30 min przed
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
i prosiłbym też napisać czy przed treningiem lepiej samo carbo czy gainer
po treningu nie robiłbym interwałów tylko właśnie w dzień wolny i na pewno nie na czczo
Po co ten gainer przed treningiem ? jadłbym normalnie 10 g przed i 10 g po treningu, ewentualnie w trakcie, po treningu to carbo co masz i potem białeczko
ok. to po treningu nie będę robił interwałów, najwyżej 5/10 min aero.
20 gram nie chce brać, bo jak już mam to BCAA, którego i tak jest mało to postaram się aby mi trochę posłużyło.
Będę robił tak:
- przed treningiem gainer/carbo i 6,6 grama amino
- po treningu od razu białeczko i 5/10 min aerobów
- kreatyna
- po 30 min szklanka soku, wyjdzie tak samo jak carbo
A w DNT, kiedy będę robił interwały będę brał tylko przed jakieś 20/30 min carbo/gainer a po szklanka soku. Interwały robię obecnie jakieś 15 minut i to wystarcza, więc amino zbędne (chociaż, ogólnie uważam że amino zbędne na masie, ale jak już mam to wykorzystam)
ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?
[QUOTE=Gangsta Latino;459787]ile magnezu bierzecie a day?
od dawna biorę 100mg, ale ciągle mam wątpliwości, czy to dobra dawka. Myślę, że za mało. Chociaż 200 mg... jak to u was wygląda?[/QUOTE]
w przeliczeniu juz na jony?? bez przeliczenia biorę koło 300/400 mg o ile "pobieżnie" dobrze przeliczyłem
ja biorę rano dawkę taką z apteki + b6, w południe kompleks witamin i minerałów, a wieczorem zma. nie pamietam tylko jakie dawki tam są. jutro obczaje jak nie zapomne
Jesli chodzi o suplementacje amino, to robicie przerwy w braniu BCAA, czy stosujecie non stop?
[QUOTE=yaro09;459941]Jesli chodzi o suplementacje amino, to robicie przerwy w braniu BCAA, czy stosujecie non stop?[/QUOTE]
u mnie jest cały czas w suplementacji - ale to kwestia kasy, jak będą inne wydatki to bez skrupułów odstąpię od nich ;)
non stop chyba że nie mam kasy albo robię całkowity odpoczynek od supli :)
jK wyzej. kupuje te ktore sa na specjalu po dwa i tyle:) byle nie jakis niewiadomy shit.
ok. ja tez ładuje non stop. tylko zastanawiam się, czy robić jakąś przerwę od nich, czy to nie jest dużo obciążenie dla organizmu?
Slim, jak robisz całkowitą przerwę od supli, to ile ona trwa?
Mi się w sumie ostatnio pokończyły, to chyba zrobię sobię taką przerwę 2-tyg :)
obxiazenie czym? kolorantem?slodzikiem? :)
przy smakowych bcaa ponoć olbrzymie ilości słodzików lecą przy produkcji - ale jako tako od bcaa takie samo obciążenie jak przy innych"potrawach" :)
no to git :) tak pytam bo wiadomo, co za duzo to niezdrowo :)
a jeszcze jedno pytanie. suple w capsach są pakowane w osłonki tylko aby byly odpowiednie porcje? czy osłonka pełni również funkcje taką osłonowa, jak przy lekach?
Pytam, bo niektórzy wysypują te kapsułki, mieszają z woda i pija
[QUOTE=yaro09;459959]no to git :) tak pytam bo wiadomo, co za duzo to niezdrowo :)
a jeszcze jedno pytanie. suple w capsach są pakowane w osłonki tylko aby byly odpowiednie porcje? czy osłonka pełni również funkcje taką osłonowa, jak przy lekach?
Pytam, bo niektórzy wysypują te kapsułki, mieszają z woda i pija[/QUOTE]
no to mają "hopla" - no ale każdy robi co lubi :)
wszystko kwestia wygody
[QUOTE=yaro09;459959]no to git :) tak pytam bo wiadomo, co za duzo to niezdrowo :)
Pytam, bo niektórzy wysypują te kapsułki, mieszają z woda i pija[/QUOTE]
BCAA, KREATYNA itp. pakowanie w capsy są dużo droższe więc po co kupowac capsy a poźniej je wysypywać? wtf?
u mnie przerwa bez z supli to przeważnie 2 miesiące, zawsze robię w wakacje
jeśli chodzi o proch to głównie kwestia wygody, ja wole wsypac do ust, albo niektórzy nie są w stanie połknąć malutkiej tabletki, a inni wolą kapsy
w prochu wychodzi o wiele taniej. u mnie bcaa praktycznie caly rok.
Witam Wszystkich.
Nie chciałem rozpoczynać nowego tematu więc napisze tutaj , ponieważ obecnie nie ćwiczę a nie chcę znajomego wprowadzać w błąd. Ponieważ zakupił sobie Olimp Creatine Xplode ( to chyba stack ) , ma jeszcze około 150kapsów cm3 , i jakieś tam białko. Dietę posiada , jest po 2 cyklach na cm3 ( tyle wiem). Chciałbym się zapytać o dawkowanie w DT i NT. Czy może gdzieś dorzucić cm3? Np w nietreningowe? Nwm jak mu doradzić. Myślałem by w treningowe sb brał xploda 2x 5ga w nt rano xploda po południu cm3? Proszę o sugestie. Pozdrawiam.
ja bym najpierw zjadł cały jabłczan a potem xploda. dawkowanie to codziennie jedna porcja na czczo, jak trenuje to dodatkowo porcja przed tren i po tren, jak nie trenuje to jedna porcja po poludniu i tyle.
Witam, jak dawkowac big zone plasma w DNT ? czy tylko brac w DT ? , dodam ze nic wiecej nie posiadam do tego tylko sama przed treningówka.
[QUOTE=Karagel;460545]big zone plasma to tylko sama przed treningówka.[/QUOTE]
odejdz na metr od monitora. i przeczytaj powoli.
Panowie, czy johimbina firmy Swanson będzie pomocna przy lekkiej redukcji? Jadł to ktos?
uderz do pumbasa.
Witam, 2 pytanka :P
1. Czy możecie mi polecić Gainer (i czy wogóle taki istnieje :D) do 200 zł aby przy przyjmowaniu zalecanych dawek starczył na miesiąc? Jeśli się nie uda poradzcie coś wydajnego i przyzwoitego w dobrej cenie. Moja studencka kieszeń nie może sobie pozwolić na gainery z wyższej półki które kosztują 200 zła starczają na 10~ dni
2. Kreatyna - planuje kupić monohydrant i powiedzcie mi proszę czy ACTIVLAB Creatine 120k lub StiTec pure creatine monohydrant to dobry wybór , którą wybrać i czy poza różnicą wynikającą z wygody stosowania istnieje jakaś różnica (np przyswajalność) pomiędzy kreatyną w proszku a tabletkach?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc i uzasadnienie wyboru :)