Zobacz pełną wersję : Cykl Kreatyna + BCAA. BCAA - czy warto kupować??
BCAA jest drogim suplementem (konkretnie rozglądam się nad BCAA firmy olimpu) Może jest coś, co może być lepszą alternatywą. Mam na celu przybrać masy, przy jednoczesnym zrzuceniu brzuszka. 3 tyg. temu miałem cykl. creatine 200 tabl. <monochydrat> olimpu i HMB 90 tabl. olimpu + witaminy olimpu 60 kaps. olimpu. Teraz planuje zrobić taki:
Olimp mega caps jabłczan 150 kaps. (potem gdy to wybiore mam zamiar dokończyć cykl cytrynianem kreatyny olimpu 250 kapc) + BCAA olimpu mega caps 300 kaps. Uprzedzam że podczas tego cyklu mam zamiar biegać min. 2 razy w tyg. po 40 min. Co sądzicie o moim planie?? oczywiście diete i trening mam już dobrze zaplanowane.
ps. przy podawaniu innych suplementów zwracajcie uwagę na wygode w ich stosowaniu tzn. moi starsi nie mogą się o nich dowiedzieć, czyli np. jakiś gainer odpada.
Chesterxxxxx
26-03-08, 01:28
Nie jestem tu Expertem ale po 1sze czemu sie tak uczepiles tego Olimpu? Dosc Przereklamowana firma, akurat ich BCAA jest wporzadku bo ma najwieksze stezenie w jednej kap. a jakbys chcial kupic innej firmy ale zeby brac tyle samo gram BCAA dziennie to bys wydal duzo wiecej, tak wiec to na pewno dobry wybor. (Sam zjadlem 300kap i zamowilem ostatnio 450, bralem i Trec`a i Vitalmax`a i wszystkie spelnily swoja antykataboliczna role ale stezenie BCAA Olimpu przekonuje. Kupuj odzywki w e-sklepach albo na Allegro zaoszczedzisz sporo hajsu, Ja zaplacilem za 450kap 104zl)
Jesli chodzi o kreatyne to bardzo polecanym monohydratem jest Zielona Kreatyna VitalMax`a i Kreatyna Multipower`a z tym, ze ona jest prawie 2 razy drozsza, jesli chodzi o Jablczan to Cell Pump Biogenix`a a jesli chodzi o Matrix Kreatynowy to Storm Universal`a jednak mysle, ze Zielony VitalMax w zupelnosci Ci wystarczy
HMB w/g wiekszosci daje efekty dopiero po 3 miesiacach zazywania, a moim zdaniem nie daje prawie nic na co wskazuja badania prowadzone w roznych zagranicznych instytutach i ktore mnie calkowicie przekonaly do tego zeby nie wydawac na to nie bez problemu zarobionego hajsu.
A jesli chcesz zgubic brzuch to oprocz biegania i brzuszkow ktore mysle masz w treningu dodaj jakis spalacz.
Przy wyborze odzywek wejdz w temat Najbardziej Polecanych Suplementow w tym dziale, wiele osob ktore wiedza co pisza ukladalo ta liste wiec mysle, ze sie nie zawiedziesz.
No i to co mnie najbardziej nurtuje, czemu musisz brac odzywki tak zeby rodzice nie widzieli??? Chodzi o Twoj wiek czy o to, ze rodzice nie odrozniaja odzywek od sterydow albo mysla, ze to jest to samo???
Przepraszam Expertow tego Dzialu jesli powypisywalem jakies glupoty, z checia przyjme konstruktywna krytyke. Pozdro!
NIKOLIS 168
26-03-08, 16:37
Kazdy by tak chciał miec mase i 0 tłuszczu ale tak nie mozna. Proponuje kreatyne z vitalmaxa w prochu 500g lub Universal tez 500g do tego białko (Ostrowia) a po tym cyklu mozesz zrobic rzezbe BCAA/l-karnityne+TSE+witaminy. Za jednym razem wszystkiego nie zrobisz.
Chesterxxxxx (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=3238)
CO do zakupów ze sklepów internetowych to nie jestem przekonany. Wole apteki: ceny nie są wygórowane, a wg. mnie są pewniejsze pod względem jakości. (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=3238)
paweleeekkk
26-03-08, 18:53
Jakie kurwa apteki? :D
Chesterxxxxx
26-03-08, 20:02
Kurde blaszka...a czego sie to obawiac w sklepach internetowych albo na Allegro przeciez wszystkie towary sa zabezpieczone, jak odkrecisz pudelko to masz folie, jak masz w folii to masz zgrzana tak jak Snickersa a jak masz w blistrach to juz nie ma o czym mowic w ogole...Mi dzis przyszly odzywki: BCAA Olimpu 300kap i 150kap i zaplacilem za to 104zl nie liczac przesylki a w sklepie bym zaplacil ok. 140-150zl a za 40 albo 50zl masz juz Kreatyne VitalMax`a albo Witaminy albo po prostu MASZ hajs.
Ale jak masz hajs i nie chce Ci sie czekac kilku dni to idz do zwyklego sklepu z odzywkami a nie do zadnej apteki...
No niby tak, jak by nie było to zdarzają się niezłe promocje, ale nie zawsze się opłaca. W każdym razie ja preferuje apteke;)
paweleeekkk
26-03-08, 20:44
Ja w aptece tylko HMB widziałem nic więcej... :)
A dodam że apteka "SuperPHARM" czy jakoś tak. :D