V.Binary
23-03-08, 12:44
Witam! Prosze o ocene mojego planu i ewentualne poprawki. Cwicze 3 razy w tyg na silownii (pon, sroda, piatek), w pozostale 3 dni (niedziela wolna) biegam i plywam (biegam od 5-10 km jednorazowo, zalezy ile mi sie chce) no i przeplywam okolo 750 metrow stylem klasycznym. Co do treningu na silowni wyglada on tak:
Pon
Klatka+Biceps
Wyciskanie na prostej: 12,10,8,6
skosna glowa w gore: 12,10,8,6
rozpietki 4x15 (czasami zdarza mi sie jeszcze "dobic" klatke przed rozpietkami na laweczce prostej, mniejszym ciezarem staram sie zrobic 15 idealnych, wolniutkich powtorzen.)
UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA): 4x12
UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ NA „MODLITEWNIKU”: 4x12
.UGINANIE RAMION ZE SZTANGA NACHWYTEM STOJĄC: 3/4 x 12 (na karbowance)
Sroda
plecy+triceps
podciaganie 3/4 x max
ŚCIĄGANIE DRĄŻKA/RĄCZKI WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM (NACHWYT) - do klatki : 4x12
PODCIĄGANIE KOŃCA SZTANGI W OPADZIE: 4x12
no i jeszcze na dolna partie plecow nie wiem jak sie nazywa to cwiczenie tak sie wyginam heh mysle ze wiecie o co chodzi (mozna wziasc dodatkowe obciazenie do tego cwiczenia, oplatajac ciezarek rekami przy klatce piersiowej)
POMPKI NA PORĘCZACH: 3x12, 4 - max
PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU STOJĄC: 4 x 12
Piatek
Barki
Wyciskanie sztangi zza głowy siedzac (nie na suwnicy) 12 10 8 6
Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 4x 12
Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 4x12
szrugsy 4x12
Zapomnialem dodac ze za kazdym razem bedac na silownii robie brzuch, robie to tak:
UNOSZENIE NÓG W PODPORZE: 4x 17 (aktulanie 17, z kazdym tygodniem zwieszkam liczbe powtorzen w serii o jeden)
SKŁONY W LEŻENIU PŁASKO: 4x 25
SKŁONY TUŁOWIA Z LINKĄ WYCIĄGU SIEDZĄC: 4x 25 (wykonuje to na specjalnej maszynie)
aktulanie zakupilem gain fast'a.. diete mam wporzadku, chodzi mi o to czy dobrze wyglada moj trening, no i jak on sie ma z pozostalymi dniami w ktorych biegam i plywam (dodam ze biegalem wiecej, ale niestety dowiedzialem sie :) ze chcac budowac mase na powaznie, wypadalo by to troche ograniczyc, wiec ograniczylem)
Z góry dzieki za pomoc
a no i przepraszam za nielad!
Pon
Klatka+Biceps
Wyciskanie na prostej: 12,10,8,6
skosna glowa w gore: 12,10,8,6
rozpietki 4x15 (czasami zdarza mi sie jeszcze "dobic" klatke przed rozpietkami na laweczce prostej, mniejszym ciezarem staram sie zrobic 15 idealnych, wolniutkich powtorzen.)
UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ” NADGARSTKA): 4x12
UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ NA „MODLITEWNIKU”: 4x12
.UGINANIE RAMION ZE SZTANGA NACHWYTEM STOJĄC: 3/4 x 12 (na karbowance)
Sroda
plecy+triceps
podciaganie 3/4 x max
ŚCIĄGANIE DRĄŻKA/RĄCZKI WYCIĄGU GÓRNEGO W SIADZIE SZEROKIM (NACHWYT) - do klatki : 4x12
PODCIĄGANIE KOŃCA SZTANGI W OPADZIE: 4x12
no i jeszcze na dolna partie plecow nie wiem jak sie nazywa to cwiczenie tak sie wyginam heh mysle ze wiecie o co chodzi (mozna wziasc dodatkowe obciazenie do tego cwiczenia, oplatajac ciezarek rekami przy klatce piersiowej)
POMPKI NA PORĘCZACH: 3x12, 4 - max
PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU STOJĄC: 4 x 12
Piatek
Barki
Wyciskanie sztangi zza głowy siedzac (nie na suwnicy) 12 10 8 6
Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 4x 12
Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 4x12
szrugsy 4x12
Zapomnialem dodac ze za kazdym razem bedac na silownii robie brzuch, robie to tak:
UNOSZENIE NÓG W PODPORZE: 4x 17 (aktulanie 17, z kazdym tygodniem zwieszkam liczbe powtorzen w serii o jeden)
SKŁONY W LEŻENIU PŁASKO: 4x 25
SKŁONY TUŁOWIA Z LINKĄ WYCIĄGU SIEDZĄC: 4x 25 (wykonuje to na specjalnej maszynie)
aktulanie zakupilem gain fast'a.. diete mam wporzadku, chodzi mi o to czy dobrze wyglada moj trening, no i jak on sie ma z pozostalymi dniami w ktorych biegam i plywam (dodam ze biegalem wiecej, ale niestety dowiedzialem sie :) ze chcac budowac mase na powaznie, wypadalo by to troche ograniczyc, wiec ograniczylem)
Z góry dzieki za pomoc
a no i przepraszam za nielad!