Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co Byście zrobili na moim miejscu?

Bzdet
22-03-08, 18:36
Witam. Kiedyś już pisałem na forum ale dowiedziałem się znacznie więcej coś na temat mojego stanu zdrowia.Przypomnę że na siłownie chodziłem rok i jest ona dla mnie bardzo ważna. Teraz mam przerwę ponad 10miesięcy. Ostatnio byłem u doktora i stwierdził że zbyt mocno ćwiczyłem na siłowni przez co moje płuca jak i serce przestały rosnąć ;( chyba to się potwierdza. Ponieważ wystarczy mały wysiłek np jazda na rowerze i już zatyka mi uszy, muszę odpocząć ponieważ nie mogę nadążyć z oddechem i kręci mi się w głowie. Dodam że mam astmę oraz pokrzywkę cholinergiczną. Siłownia jest dla mnie bardzo ważna chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Rok temu nie było z niczym problemu. Ćwiczenia szły bardzo dobrze. Problemy pojawiły się jakiś czas temu. Pokrzywka pojawiła się po wakacjach i nawet nie mogę nic ciepłego wypić bo mnie wszystko swędzi. Mogę iść na siłownię i się męczyć z tym wszystkim albo zrezygnować. Co Byście mi poradzili? Bardzo proszę o rady.

47
22-03-08, 18:48
ja bym ci radzil zebys zrobil to co uwazasz za sluszne. sam znasz siebie najlepiej. twoje zycie - twoj wybór ;P

pablo91prg
22-03-08, 21:25
Jesli stan zdrowia nie pozwala to nie ćwicz.

lityn
22-03-08, 21:30
zgadzam sie z pablo91prg (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=3914). po co masz ryzykowac. zdrowie jest najważniejsze :)

tom
22-03-08, 22:25
nie wiem gdzie tu logika ze od treningów serce i pluca przestaja rosnac, bo powszechnie wiadomo jest ze od treningów nawet na silowni , organizm chce sie przystosowac przez co zwieksza sie objetość płuc i miesien sercowy
jeszcze zalezy jaki hardkorowe to byly treningi... dlatego najpierw teoria i dopiero praktyka!!!
astma to wiadomo ze wydolnosc nie jest taka jaka powinna byc...
ja tam bym trenowal.

Bzdet
22-03-08, 23:26
Właśnie sam się bardzo zdziwiłem czemu serce jak i płuca zatrzymały się. Mnie bardzo ciągnie do ćwiczenia jednak nie wiem czy dam radę z tą pokrzywką. Najwyżej nie będę jej podrażniał drapiąc. Astma jeszcze nie przeszkadzała. Na siłownię chodziłem nie mając o niej pojęcia i ćwiczyłem bardzo hardcore. Na klatę brałem bardzo bo jakieś 80kg. Jak na mój wiek ( wtedy 14 lat ) trochę chyba przesadziłem. Nie brałem pod uwagę że wyciskania nie powinno się często ćwiczyć. Prawie codziennie chodziłem na siłownie... A może wybrać się do jakiegoś innego lekarza? Np aby wyleczyć choć trochę tę pokrzywkę lub sprawdzić co z tym sercem i płucami?

hans87
23-03-08, 11:29
racja, udaj sie do innego lekarza bo nie warto opierać się na opini jednego. Co do ćwiczen, no to jeśli nie możesz ćwiczyć na siłce to chociaz uprawiaj aeroby, ale wszystko z glową.

Orson
23-03-08, 13:03
skontaktuj sie z jakims lekarzem bardziej profesionalnym i nich on Ci powie czy to rzeczywiście jest wina wysiłku fizycznego. jezeli to wcale nie w tym jest problem to rośnij i ćwiczy dalej. najpierw jedź na sucho puzniej dodaj jakies suple ale z umiarem. pozdrawiam

Bzdet
24-03-08, 19:51
Dziękuje za porady. W najbliższym czasie postaram się wybrać do jakiegoś lekarza. Nie wydaje mi się aby wzrost serca i płuc zatrzymał się przez siłownię tak jak to Tom napisał. Jedyne z czym będę się uporał to pokrzywka. Ale mam nadzieję że jakoś sobie poradzę i wrócę szybko na siłownie. Może w najbliższym czasie wkleję jakieś fotki po kilku miesiącach ćwiczeń ;) Pozdrawiam.

Seravok
26-03-08, 15:21
Serce i Płuca przestaja czasami Rosnac od jakiegos preparatu na wzrost masy ale nie pamiętam nazwy hmm...

Bzdet
26-03-08, 16:33
Wiesz nie zażywałem ani jednego preparatu na masę. Ćwiczyłem na sucho, nie brałem nawet żadnych odżywek typu białko czy garnier. Więc to raczej nie jest powodem zatrzymania u mnie wzrostu tych narządów ( O ile taki w ogóle tak jest) .

Seravok
27-03-08, 14:51
Ten preparat sie Mega C nazywa ale skoro go nie brales to ja niewiem czemu masz taki problem...