Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zerwany mięsień pośladka??

dulek256
21-03-08, 08:58
Tak jak w temacie czy można zerwać mięsień pośladka albo go jakoś uszkodzić. Bo od jakichś 12 dni czuję ból w pośladku(w jego bocznej części). Smarowałem to maściami byłem u lekarza dostałem tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne, ale sytuacja nie bardzo się poprawia. I stad moje pytanie jeśli to zerwany lub uszkodzony mięsień to ile może potrwać przywrócenie jego sprawności?

Dzięki z góry za odpowiedzi.

Moody
21-03-08, 09:38
Brałeś jakieś zastrzyki?

dulek256
21-03-08, 10:14
Ie zastrzyków żadnych nie brałem. Myślę, że to się stało ponieważ wziąłem za duży ciężar na jedną rękę podając kumplowi sztangę na siłce i obciążyłem mięsień.

Myolog
21-03-08, 11:00
Kilka tygodni wg mnie, zalezy jeszcze jak mocny to jest uraz, jesli na serio tak cie boli to moze nawet pare miesiecy.

dulek256
21-03-08, 15:19
To nie o to chodzi, że strasznie boli tylko czuje ból przy wyginaniu ciała w okolicach pośladka i mam tam też bolesne miejsce jak nacisnę (chyba na mięsień to boli) nie wiem w ogóle czy to zerwanie ale coś z tym mięśniem jest nie tak.

wara
21-03-08, 15:54
zerwany na pewno nie ale naciagniety napewno

nie przeciazaj smaruj mascmi kapiele masaze plaster rozgrzewajacy na tylek tyle

dulek256
21-03-08, 16:44
A jest jakiś sens próbować rozciągnąć ten mięsień czy raczej nie jest to wskazane???

Punisher
21-03-08, 17:46
Robisz martwy ciąg bądź przysiady?

VegetaSSJ3
21-03-08, 18:35
A jest jakiś sens próbować rozciągnąć ten mięsień czy raczej nie jest to wskazane???

witaj zerwany miesien to napewno nie jest bo bys nawet nie ruszyl noga jest tak jak juz kolega napisal ze naciagnoles miesien i wiec nie ma sensu go jeszcze bardziej naciagac mozesz sobie pomasowac dupcie to by bylo tyle

dulek256
22-03-08, 07:37
Dzięki a ile może potrwać zanim ten mięsień będzie znowu w pełni sprawny??Bo boli już jakieś 12 dni, owszem poprawiło się trochę ale od jakichś 2-3 dni nie widzę poprawy.

toxic
22-03-08, 09:43
Nie da sie dokladnie okreslic wszystko zalezy od regenaracji nadciagnietego miesnia :) wiec masuj , smaruj zelami i pomoze ..

dulek256
10-04-08, 15:42
Witam po przerwie minął już jakiś czas odkąd pisałem o tym mięśniu pośladka. Widzę poprawę, ale wciąż czuję ból przy napinaniu mięśnia np. podczas podnoszenia nogi w górę(gdy staram sie napiąć mięsień, albo przy wyginaniu się czuję ból który promieniuje od pośladka w górę. Co robić czekać aż przejdzie czy iść do jakiegoś specjalisty???

VegetaSSJ3
12-04-08, 18:16
Witaj moze to byc objaw dyskopati wiec lepeij udaj sie do lekarza niech da ci skierowanie na prześwietlenie kregosłupa lędzwiowego nie wolno takich rzeczy ignorowac czym wczesniej tym lepiej pozdrawiam

dulek256
13-04-08, 14:05
Dzięki za radę, ale kupiłem sobie maść Ben-Gay i smaruje nią to miejsce od piątku i powoli jest lepiej więc wizytę u lekarza sobie jednak daruję.Poza tym byłem wcześniej u lekarza rodzinnego i nie stwierdził żadnych objawów związanych z kręgosłupem, ale dzięki za odpowiedź.