Zobacz pełną wersję : Ból pleców
Nie wiem co mi jest.... poleze sobie z 2 min. na czym twardym i jak wstane lub sprobuje sie pochylic czuje dziwny bol w nizsze partie kregoslupa.
Czy to normalne ?
VegetaSSJ3
20-03-08, 21:21
Witaj no normalne to to nie jest moze to byc objaw dyskopati najlepiej zrub przeswietlenie kregoslupa i wyszstko bedzie wiadome bo tak to nie moge ci powiedziec co ci dokladnie jest
I jeszcze dodam ze jak sie wyprostuje to strasznie widac mi rzebra (moze jak chodzilem kiedys do podstawowki i koledzy popchali mnie na sciane i cos mi strzelilo i nie moglem odychac... ale wszystko pozniej ok, przez to? ;/ )
Nie wiem i nie pytalem innych czy po lezeniu na podlodze nie nawala ich na dole plecow .... jak te sprawy maja sie u was??
ja mialem podobny problem tylko ze kumple skoczyli mi na klatke :/ tez nie moglem złapac powietrza.... zdazylo mi sie to ze 3-4 razy ale nie mam takiego problemu jak ty. pozdro :)
lityn jak myslisz laczego nie mogles oddychac??
VegetaSSJ3
23-03-08, 09:34
Jak czytam wasze posty to nie moge uwierzyc ze dajecie sie tak popychac swoim kolega jak ich mozna wogole nazwac kolegami
hehe wtedy to tylko zabawy i woda w glowie ;p dzieki vegeta za cwiczenia codziennie cwicze :)
Prezydent_1c
23-03-08, 17:27
Dlatego oddychać nie mogłeś bo cię uderzył silnie w przepone co spowodowało skurczenie się jej (jest to miesień poprzecznie prążkowany) i utrudniło/uniemożliwiło ci to na pewien czas oddychanie.
Jak czytam wasze posty to nie moge uwierzyc ze dajecie sie tak popychac swoim kolega jak ich mozna wogole nazwac kolegami
wiesz bylem wtedy w 3 klasie podstawówki :D my mielismy taką zabawe ze wszyscy rzucają sie na jedną osobę :D:D
VegetaSSJ3
23-03-08, 18:11
Super zabawa
heheh a mnie scigalo 3 lobuzow i jak mnie dopadli to cisneli w sciane ... tez 3 klasa podstawowki :D:D
uhu... ja to ciskalem jak dyskobol i nie bylo problemow xD i teraz plecy jak stal.. a tak swoja droga to mozesz miec cos z korzonkami :] albo lekko cos naciagniete jak tam mialem :Q i tez korzonki .. albo nerw jakis albo nerki wszystko wchodzi w opcje bolu plecow w dolnej czesci ;] .. ---> kierunek lekaz :]
ja mialem w dolen lewej czesci plecow (nerki chyba?) bol jak sie wygialem, niekiedy nawet jak za mocno machnales prawą nogą ;P ale po jakims miesiacu ustało. smarowałem tylko mascia przeciwbólową.
Tylko lekaz moze ci powiedziec od czego cie boli nikt ale to nikt na forum nie powie ci od czego cie boli bo zeby sie dowiedziec od czego musi ktos dotknac i si pytac czy boli.. w ktorym miejscu i opisac dokladnie bol czy jest to bol powieszchowny czy glebiej czy by biegu czy przy ruchu rozne rzczy :)
dlamnie najlepszym lekarstwem na bol plecow to byl by oklad z jedrnych piersi jakiejs fajnej panienki;p wtedy bym sie czul jak nowo narodzony
Gdzie tam korzonki i nerki... bardziej stawiam na bol plecow bo odczuwam bol po srodku. Naprzyklad jak robie brzuszki to zaczyna bolec w tym miejscu ;]
i pie***** lekarzy
no to pierdol dalej i radz se sam po co spytac kogos kto najlepiej sie zna na rzeczy
po co mam isc jak wiem ze wy mi pomozecie :) znacie moze jakies dobre cwiczenia na dolna czesc plecow?? (koci grzbiet itp.)
ooo wlasnie nie bede zakladal nowego tematu to napisze tutaj ja ostatnio robilem barki wyciskalem sztange na siedzaco zza glowa i jakos tak cos mi strzyklo nie bolalo mnie ale po tyg zaczely bolec mnie plecy w okolicach ledzwi i boli mnie do tej pory ;( jak chodze to czasem az mi sie kolana uginaj tak mnie zaboli ide na trening to popewnym czasie mnie nie boli wracam z silowni jest elegancko mija pare godzin i znuw mnie boli jak sie schyle czy zle stapne i zastanawiam sie teraz czy czasem nie zrobic sobie z tydzien przerwy w treningu? czy moze to byc tez od tego ze pracuje po 8-10 godz i mam prace w ktorej caly czas stoje i w dodatku ta silownia? mam nadzieje ze to nic powaznego...
VegetaSSJ3
26-03-08, 20:52
po co mam isc jak wiem ze wy mi pomozecie :) znacie moze jakies dobre cwiczenia na dolna czesc plecow?? (koci grzbiet itp.)
Zestaw ćwiczeń na dolna część kręgosłupa czyli lędzwiowa zostala dodana w dziale zdrowie pod tytułem DBAJ o KRĘGOSŁUP
dobre cwiczenie ktore pomaga na plechy np... mi tez mnie bolaly mialem slabe to walilem sobie ciezar na sztange i podnosilem i wyprost kaltki i tak w kolko sztange trzymasz wyprost i powol opuszczasz dziala to niezle na prostowniki :P
a co proponujesz na wyprostowanie sie klatki piersiowej ?? ;]
nie rozumiem.. pytania.. jak mozna kaltke prostowac XD ^^ sprecyzuj :P
nie rozumiem.. pytania.. jak mozna kaltke prostowac XD ^^ sprecyzuj :P
no jak wyciskam na laweczce to klata zawsze sama robi mostek i chyba to zle wplywa na plecy?
ja mialem podobny problem tylko ze kumple skoczyli mi na klatke :/ tez nie moglem złapac powietrza.... zdazylo mi sie to ze 3-4 razy ale nie mam takiego problemu jak ty. pozdro :)
Jak mnie boli ząb to wyrywam.
Musisz sie dobrze polozyc na laweczce... zeby lopatki byly proste i plecy tez nogi na podlodze zaparte.. moze mniejszy ciezar tez albo cos :) pracuj nad technika .. ja ostatnio zaowazam ze w silowni liczy sie technika i to bardzo mniej kontuzji i lepiej miesnia rosna :P