PDA

Zobacz pełn± wersję : Co przed i po treningu?

Józiu
20-03-08, 19:49
Mam 17 lat, cwicze na silowni od okolo roku. Od tego czasu przytylem jakies 13kg. Mam 178cm i 74kg. Nie stosowalem do tej pory zadnej diety, ale z tego co sie dowiedzialem lepiej jakbym sie zdrowo i prawidlowo odzywial:P A wiec jak sie pewnie domyslacie chodze do szkoly i od 7:00 do 16:00 nie ma mnie w domu.
I nie za bardzo mam czas zeby robic sobie obiad. Czesto jem jakies mrozone pierogi z serem itp...takie gotowe rzeczy.
I mam pytanie: co moge sobie zjesc w ciagu dnia- w szkole (jakie kanapki:P) i co przed i po treningu? I tu rowniez wchodza w gre rzeczy gotowe (owoce, warzywa, sery, jogurty, pieczywo itp.)
I oczywiscie chce dietke na mase:P

rgolanski
20-03-08, 20:54
Jeżeli chodzi o szkołę to kanapki z szynk± z kury lub indyka. Poza tym jak masz trochę kasy możesz kupić gainera i pić go w szkole. Przed treningiem ryż+pier¶ z kurczaka+warzywa po treningu ryż + pier¶ z kurczaka.

Józiu
20-03-08, 20:59
no ale pisalem ze nie mam przewaznie czasu zeby zrobic sobie ten ryz z kurczakiem....co oprocz tego??...np po treningu serek wiejski czy co??

rgolanski
20-03-08, 21:03
Rozumiem, że ćwiczysz w szkole? czy jak?

Józiu
20-03-08, 21:28
nie, w piwnicy w domu, 3 razy w tygodniu.

Moody
20-03-08, 21:34
Mozesz jesc kasze gryczan± przed a po np gainer plus posiłek obowi±zkowo

fernando2000
20-03-08, 23:19
Jak nie masz 20 minut na ugotowanie ryżu i 30 minut na ugotowanie piersi z kurczaka to daj sobie z tym sportem spokój. Przed treningiem polecam makaron (2 minuty gotuję + ok 5 minut aby woda się zagotowała, czyli 7 minut mi zajmuje posiłek przed treningowy) do tego jaki¶ jogurt, kefir, sos itp i gotowe. Po treningu to dwa banany zjadaj a potem jakiego¶ tuńczyka w oleju i chleb ciemny.

Co do tego czasu, trzeba sobie radzić, ja np. jak gotuje ryż to nie jeden woreczek a 4 :] jak gotuje pier¶ to nie jedn± a 4 i sobie to potem w mikrofali podgrzewam i gitara.

wara
21-03-08, 11:12
j/w zrob sobie w niedziele 10 kotletow ii do kanap wsadzaj do szkoly zaden problem