PDA

Zobacz pełną wersję : Czy warto stosować odżywki/ witaminy?

davinci
20-03-08, 15:29
Witam jestem tutaj nowy i to jest mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość :]

Jestem osobą która zawsze miała styczność ze sportem ;] w domu obowiązkowo zawsze jakieś ciężarki i heja ;D pompeczki i te sprawy nieraz jak mnie cos weżmie to biegam ;] Od prawie 2 lat mam na chacie ławeczke początkowo robilem na rozpiętkach no i trochę noga. Teraz jakieś 3/4 miesiące mam gryf i sobie cisnę go w górę co wieczór. NIgdy nie zwracałem uwagi na jakies plany treningowe jakie występują w internecie.
Wchodzę do mojej mini siłowni :D i robie pierw ławeczke szeroki chwyt pozniej wąski na zmiane (fakt musze dokupic tych obciązników bo 40 kilo na ławce nie robi dużego wrażenia i można sobie podność :D), następnie rozpiętki , noga no i triceps i biceps.

NIgdy też nie patrzyłem na diete, zawsze jem do pełna :D góra pyrów ze schabem :D, jakąś jajecznice, płatki kukurydziane z dodatków takich, teraz tez zapodaje mleko w proszku hehe ... dobra bo się rozpisałem a pytania mojego głównego nie było .

Czy warto używać jakieś witaminy/ suplementy ??czy cos takiego jestem w tym zielony totalnie ;] nigdy nic takiego nie zapodawałem. Nie chce sobie rozwalić wątroby jakimś gównem ale coraz częściej widzę że nie mają takich efektów ubocznych.
Efekty moich ćwiczeń są podobno widoczne choć ja sam tak bardzo tego nie widzę. Mam 19 lat, 183cm. i 83kg

pablo91prg
20-03-08, 15:41
Podstawa jest dieta i dobry trening, witaminy oczywiscie zawsze warto brac. Suplementy? Zalezy jakie.

gedziu-gniezno
20-03-08, 15:58
jak myślisz poważnie o siłowni to odżywki jak najbardziej:)

davinci
20-03-08, 16:08
jak myślisz poważnie o siłowni to odżywki jak najbardziej:)
Czyli jakie te odżywki ?takie żeby nie wpływały negatywnie na wnętrzności i w ogole nie miały efektów ubocznych

Suplementy? Zalezy jakie. sam nie wiem ;p

Podstawa jest dieta i dobry trening
Ta dieta jest naprawde tak ważna .. Bo myślę ze to trochę przesada liczyć kalorie itp

GhosT
20-03-08, 16:31
Czyli jakie te odżywki ?takie żeby nie wpływały negatywnie na wnętrzności i w ogole nie miały efektów ubocznych

sam nie wiem ;p

Ta dieta jest naprawde tak ważna .. Bo myślę ze to trochę przesada liczyć kalorie itp

Wnętrzności? Co ty żaba jesteś? Fachowość twoich określeń jest powalająca.

A tak poza tym to muszę cię uświadomić, iż jesteś w błędzie, gdyż dieta jest bardzo ważna, a twoja teza z kaloriami dowodzi tylko o twoim braku wiedzy.
Poczytaj podwieszone w działach: "Dla zielonych" , "Dieta" i "Trening" a gdy to zrobisz to dopiero zadaj pytanie.

davinci
20-03-08, 18:24
Wnętrzności? Co ty żaba jesteś? Fachowość twoich określeń jest powalająca.

Jaki polonista się znalazł, chyba forum pomyliłem. A po za tym nie wiedziałem że tylko żaba ma wnętrzności.

Do drugiej części Twojej wypowiedzi się zgadzam, rzeczywiście brak mi wiedzy w tym kierunku i na pewno to się zmieni ;p