Zobacz pełną wersję : waga a wzrost
Mam pytanko. Mam 193 wzrostu :D i do tego 83 kg wagi...czy powinienem jeszcze przytyć? ( mi się wydaje, że tak) :) tylko nie wiem jak to zrobić...kolesie na siłowni mówili mi ze masę to ja będę miał zaje****** ciężko zrobić bo mam bardzo długie ręce...;/ w bicepsie mam ok 34 cm.... co ma zrobić, żeby przytyć. Jem ok 5,6 posiłków dziennie i to takich jakich powinienem (ryż, mleko, pierś z kurczaka) trenuje 3 razy w tyg.
pablo91prg
19-03-08, 19:53
ułóż konkretną diete, przestrzegaj jej, dokup ew. gainera\białko\carbo do uzupełnienia i zapierdzielaj na siłce, oczzywiscie ułoż dobry trening ;] najlepiej jakbyś usnął z planu dnia wszelkie aeroby.
no i zapomniałem dodać, że trenuję siatkę...czy to może przeszkadzać ?? siatka ok 3 razy w tygodniu.
Krzychu999
19-03-08, 20:27
siatka na pewno nie pomaga, to jest za trening areobowy i ciężko może ci być przybrać na masie
pablo91prg
19-03-08, 20:45
j\w kolega ma rację, napewno siłownia przyniesie Ci efekt w postaci poprawy siły,wytrzymałości ale o mase bedzie ciezko. Ale trenujesz siate wiec obciazasz stawy a dodatkowa masa to dodatkowe obciazenie stawów.
co do masy wystarczy dodac kcal i uwzglednic ta siate.
A nie masz jakiejś przerwy od tej siatkówki? wtedy mogłbyś się wziąc za siebie nie masz zlej tej wagi ale jak chcesz. Pamiętaj tylko żeby to nie był tłuszcz
No właśnie...nic no będę ćwiczył w-g planu na masę....może coś mi przybędzie...ale tak max do 85 kg :) bo faktycznie masa w siatkówce zbyt duża nie jest wskazana ;) wielkie dzięki za pomoc;) posłałem sogi;)