Zobacz pełną wersję : Jak dawkować kreatyne w caps ??
Mam pytanie jak w temacie. Jak dawkować np. tą kreatynę i co o nie sądzicie czy warto nigdy jeszcze jej nie brałem, a zależy mi aby była w caps : http://allegro.pl/item327618736_olimp_kreatyna_150_mega_caps_na_40_d ni.html
kiedyś coś słyszałem że kreatynę należy dawkować w tzw. piramidzie ?
IceMan1619
19-03-08, 19:04
Kreatynke polecam:) sam ja stosowałem:) a dawkujesz ja w 2 dawkach po 5 g... czyli po 4 tabletki na dawke:)...rano na czczo 5 g i po treningu 5 g a w dni nietreningowe 5 g rano na czczo i druga 8 h od 1 dawki 5 g:)
rafalkomando
19-03-08, 19:32
j.w kolega
paweleeekkk
19-03-08, 19:48
A trzeba w DNT brać równo 8h po pierwszej dawce?
Nie mogę sobie zapodac w godzinach okolo treningowych?
To by wychodzilo 10/11 H od pierwszej porcji.
IceMan1619
19-03-08, 20:07
oczywiscie ze mozesz tylko zebys czasem nie bral przed pojsciem spac:P
Krzychu999
19-03-08, 20:39
coś nie za mało tej krety na pełny cykl??
paweleeekkk
19-03-08, 20:45
Pełen cykl 7 tygodni.
Oblicz sobie ile Ci potrzeba. :D
rafalkomando
19-03-08, 21:01
oo sieta a no fakt, na 17 dni ci to wystarczy:/ jak bys brał 8 kaps na dobe:/ cholerka za mało tej kreatyny musisz kupic jeszce a jak nei to nei bierz wogule bo szkoda kasy
sam osobiscie wybralem ta kreatyne na pierwszy cykl. o efektach nie bede sie wypowiadal bo dopiero 2,5 tygodnia cykl trwa. Sam zakupilem 450tabs za 62zł. http://www.allegro.pl/item324582682_olimp_creatine_30_mega_caps_kup_4_pi ata_gratis.html aukcja sie konczy za 13 minut ale jak sie przyczaisz to pewnie i nastepna bedzie, albo napisz PW do tego pana a napewno sie dogadasz (sam z nim ubilem interes ;) ) a dawkowanie tak jak wyzej napiali.
rafalkomando
20-03-08, 09:45
nom wiec 300 kaps to minimum na cykl
a wlasnie jaka jest lepsza kreatyka? w proszku czy kapsułki?
rafalkomando
20-03-08, 09:58
stary za to 3 osta bym ci juz dał jak by to był mój dział!! nie dawno był post o tym, i pełno o tym tematów na forum, szukac sie nie chce? to za to ban?
1 (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=9755&highlight=kapsach+proszku)
2 (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=7793&highlight=kapsach+proszku)
3 - ostatni raz to robie.
Ok piszecie 4 caps na dawke - ale na stronie piszą : 250 mg MIKRONIZOWANEGO MONOHYDRATU KREATYNY W KAPSUŁCE !
TYLKO 2 KAPSUŁKI NA PORCJĘ
więc jak dawkować bo już sam nie wiem ??
IceMan1619
20-03-08, 16:09
no 2 kapsułki na dawke jesli bys bral kreatyne non stop np.kulturysci tak biora przez caly rok...a jesli bierzesz na cykl przez krotki czas to tak jak napisałem wyzej...10 g na dzien w 2 dawkach....zreszta to co pisza producenci na opakowaniach to tez trzeba patrzec z przymruzeniem oka
Oni zawsze piszą tak, by się lepiej sprzedawało, więc jw.
To tyczy się ~90% produktów.
gedziu-gniezno
20-03-08, 17:15
jeżeli chcesz żeby Ci coś dała podczas cyklu to bierz te 4 kaps. ja osobiście kreatyne olimpy brałem 12 szt dziennie...
organizm dziennie trawi tylko 10gram kreatyny wiec wiecej = marnotractwo
rafalkomando
20-03-08, 18:20
ty masz brac 4 rano!! i 4 po treningu!! i koniec tematu, a kolega wyzej ma racie powyzej 10 gram organizm juz wydala z moczem ja.
IceMan1619
20-03-08, 18:40
mysle ze juz wszystko wiesz:) apropos 12 tabsow to marnotractwo:P
gedziu-gniezno
20-03-08, 21:00
jak brałem 6 to nic nie czułem... dopiero jak brałem 12 to było coś czuć i efekty też były
Ok wielki dzięki to już wiem tylko że narazie nie kupiłem kreatyny
i nie wiem co lepsze na początek Gainer czy kreatyna ?? (chodze na siłke rok z przerwami mam 18 lat 172 cm i zaledwie 55 kg).
Jak dieta słaba to dorzuć węglowodanów(gainer może być-najlepiej okołotreningowo),ale najlepiej z michy.kreatyna dobra jest na zastój,możesz do niej dorzucic gainera,ew,białko i bedzie git cyklik.
Ok ale zauważ ze waże zaledwie 55 kg :( miałem nadzieje że kąkretnie mi doradzicie co lepsze będzie dla mnie
( jaką kreatyne byście mi polecili jeśli mi ją wogle polecacie -prosze o podanie nazwy ) .
powiem ci na wlasnym przykladzie, jak zaczynalem cwiczyc tez wazylem 55kg, ja jadlem akurat gb6000(ma w sobie kreatyne) i bardzo sobie go chwale, diete mialem daremna ale ogolnie przez jakies 4miesiace przytylem 10kg, wiec moim zdaniem dobra dieta + np. gb6000 + odpowiedni trening i bedzie git
no tez wacham się między tym produktem a kreatyną i sam nie wiem bo gb6000 raczej nic nie pojdzie w siłe...
"po cyklu kreatynowym są spadki, że się tylko napompujesz na chwilę, a po cyklu wszystko wróci do punktu wyjściowego" czy to prawda ?
proszę o dalszą odpowiedź i doardzeniew wyborze
ile ile kupiłes-brałeś tego gb6000 ??
w gb masz bodajze 1,5 g krety, ja staralem sie tak porcjowac zeby 1kg na tydzien mi starczal, jak zaczynasz cwiczyc to kreta i tak za wiele ci nie da lepiej kup gb a jak bedziesz czul ze juz nie rosniesz to pomysl dopiero o krecie, a narazie gainerek i dieta
"po cyklu kreatynowym są spadki, że się tylko napompujesz na chwilę, a po cyklu wszystko wróci do punktu wyjściowego" czy to prawda ??
zalezy, jak dalej utrzymasz dobra diete i trening to troche spadniesz ale nie do przesady jak to napisales