Zobacz pełną wersję : Bark boli chrupie:((.
Witam około 5 miesięcy temu nie wiem z jakiej przyczyny zaczoł mnie boleć bark.Zrobiłem przerwe w treningach ,zaczołem cwiczyc i dalej bolał ale słyszałem ze jak pocwicze troche to przestanie ale nie przestało.Barków nie cwicze wogule.W sumie podczas cwiczen tak nie boli tylko czasami ukłuje, ostatnio tak było podczas rozpietek ,czesto boli mnie na drugi dzień po treningach.A jak ruszam reka to mi chrupie w barku:((.Od około tygodnia zazywam glukozamine .Prosze o odpowiedz .Pozdrawiam
Hm. Ja bym Ci radzil pojsc do lekarza. Po prostu. Tez mialem ta sama dolegliwosc i poradzilem sobie bez konsultacji z lekarzem ale z trenerem ode mnie z silowni. przez miesiac cwiczylem tylko hantlami po 1-2 kg lub pustym gryfie duzo aerobow masowanie barku wcieranie masci rozgrzewajacej+glukozamina. Po tym miesiacu zaczalem cwiczyc inne partie oprocz barkow- barki ciagle cwiczylem na malych ciezarach oczywiscie przed kazdym treningiem nawet przysiadow ze sztanga barki rozgrzewalem bardzo dobrze pozniej zaczalem stoponiowo zwiekszac ciezar po jakichs 2-3 miesiacach cwiczylem juz barki tyle ze raz na 2 tygidnie. Teraz juz cwicze normalnie ale do dzisi musze je bardzo dobrze rozgrzewac i uwazac z ciezarami. Idz do lekarza najlepiej wg mnie.
VegetaSSJ3
20-03-08, 19:29
Jesli cie boli bark to smaruj sobie mascia- ben gay przed treningiem
a co do tego chrupania w barku to moga byc rozne przyczyny tego moze byc uszkodzoan blona maziowwa stawu np mozesz sprububowac z ta glukozamina ale to musisz przynajmniej ok 2 miesiecy zrobic taka kuracje lecznicza jesli to nie pomorze zglos sie do chirurga i zeby skierowal cie na zabiego na fizykoterapie polecam laser
A to chrupanie może być coś powazego??
VegetaSSJ3
20-03-08, 19:32
A przy jakich ruchach ci chrupie czy to jest takie przeskakiwanie w stawie i czy wtedy boli??
Jak robie ruch rotacyjny barkiem to wtedy chrupie .A boli np jak pocwicze to na drugi dzień mnie boli i ostatnio jak robiłem rozpietki to mnie zabolało.
To może byc jakieś przeskakiwanie tak strzela
VegetaSSJ3
20-03-08, 19:50
Prponuje zrobic ta kuracje z glukozamina i przed treningiem stosowac masc ben gay lub inna i zobaczysz jak to sie potoczy i najwazniejsze nie obciazaj teraz barkow
nie robie żadnych cwiczeń na barki .Moge wyciskac na płaskiej ,skosnej??
Dzieki za pomoc dałbym ci soga ale nie wiem jak:))
VegetaSSJ3
20-03-08, 19:57
Mozesz tylko ostroznie dobieraj ciezar wiec teraz nie rob treningu na sile tylko bardziej tak regeneracyjnie ok 2 miechow
Ps: z chrupaniem barku da sie zyc
Z chrupaniem tak ale z bólem już raczej nie.Teraz też zakupiłem opaske uciskowa na bark może to też cos pomoze:)
VegetaSSJ3
20-03-08, 21:29
Wierz mi ze z bulem tez da sie zyc
Mozesz ale oszczędzaj sie nie przetrenowywuj sie
IceMan1619
21-03-08, 00:31
mam bardzo podobnie tylko ze mnie nie boli przy cwiczeniach.... tylko takie przeskakiwanie w barku prawym mam i to głownie gdy troche pobiegam za piłką i wtedy to akuratnie boli a gdy porobie okrezne ruchy reka to najczesciej troche przestaje ale w tym momencie to jest na prawde silny ból...a przy cwiczeniach z ciezarami naszczescie nie odczuwam tego tylko czasem tak własnie przeskakuje ale bezbolesnie....nie wiem co to moze byc:(
IceMan1619 (http://e-kulturystyka.info/member.php?u=7206) a jak długo cie to boli???
IceMan1619
21-03-08, 13:46
no boli mnie to juz dosc dłuższy czas tylko ze z przerwami ok.2 lata ... jakis czas boli pozniej chwila przerwy i znowu ale nie przywiazywalem zbytnio do tego uwagi...cholera:(
IceMan1619
22-03-08, 11:58
tak cwicze ale to sie pojawiło wczesniej niz zaczołem cwiczyc na siłowni
I co nie poszłes z tym do lekarza???
Ja mam podnie tylko jak ćwicze plecy na atlasie to wtedy mnie piecze-kuje jakby w środku barków przez co nie moge za dużo brac max. 35 kg co radzice ?
A przy innych cwiczeniach barki itp cie nie boli???
Przy innych nie tylko przy ćwiczeniu pleców kiedy to na atlasie .
To masz cos takiego jak ja a jak ruszasz sama reka to cie boli tzn w okolicahc barku