Zobacz pełną wersję : Bialko
26wisienka
19-03-08, 15:43
hej
zaczelam chodzic na silownie jakies 3 miesiace temu.moim celem jest zrzucenie kilogramow.
aktualnie biore l- karnityne ale mam maly problem bo slyszalam ze musze utrzymywac diete wysoko bialkowa a ja nie jem miesa
czy moge brac dodatkowe bialko?chodzi mi o jakas odzywke dla kobiet
z gory dziekuje za odpowiedz
nie ma odzywek przedzielonych spacjalnie na płeć mozesz bez obawy brac białko a dlatego sie utrzymuje wysoko białkowa z tego wzgledu ze ono zabezpiecia miesnie przed rozpadem ale jezeli jestes kobieta i chyba nie zalezy ci na miesniach to nie musisz
26wisienka
19-03-08, 15:50
zalezy mi na ladnej sylwetce.po ciazy zostalo mi troche kilogramow i chcialabym to zrzucic.
a jakie odzywki bialkowe sa godne polecenia i czy dostane je w angli?
w Angli jest jeszcze wiekszy wybor musisz poszukac w sklepie ci napewno doradza najlepsze bedzie te białko ktore bedzie miało najwiecej go w sobie na 100g
26wisienka
19-03-08, 16:12
ale nie utyje jeszcze bardziej dodajac bialko?
sory za takie pytania ale troszke nie znam sie na tym.wiem tylko tyle co przeczytalam
Cielu7, musi dostarczać przecież białko. Nie ma takiego czegoś, że ktoś nie chce mięśni to nie musi jeść białka...
Jeżeli nie będzie spożywała dostatecznych ilości białka, to jej ciało będzie wyglądało coraz gorzej. Zrzuci tłuszcz, spali mięśnie, a chyba wiadomo, jak wygląda sylwetka bez mięśni(chodzi o zmniejszone).
Dlatego wiele osób jest ciągle niezadowolona, bo ćwiczy, spala tłuszcz i mięśnie, i potem wygląda jeszcze gorzej.
Dlatego takie to ważne jest. 26wisienka zobacz tutaj. (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=6440)
Ale na pewno w Anglii są też inne produkty...
Jednak wydaje mi się, że powinnaś w diecie dostarczyć wystarczającą ilość białek, ze względu na to, że jesteś kobietą i przypuszczam, że twój trening to typowe aeroby, a nie trening siłowy... Ja na twoim miejscu bym przeszedł do działu dieta i tam się poradził, co powinnaś jeść, na co zwracać uwagę itp.
Koledzy na pewno Ci tam doradzą dobrze.
Podzielam zdanie punishera;) Mi tez sie nie podobaja kobiety-szkielety tylko kobiety szczuple bez tluszczu ale z miesniami:P Spojrzcie na niektore zdjecia Dody np na jej umiesnione ramiona (trenowala lekkoatletyke kiedys) i to mi sie u niej podoba;]
26wisienka
19-03-08, 16:21
no wlasnie to te nieszczesne bialka sie rozchodzi bo najwiecej ich jest w miesie ktorego ja niestety nie jem
zapomnialam napisac ze chodze tez na zajecia ze sztanga ale to po to zeby rece i plecy wygladaly ladniej
Nie chodzi o jakieś tam umięśnienie, ale o utrzymanie prawidłowej postawy, kondycji i dobrego wyglądu - tak dla sprostowania, jakby ktoś źle zinterpretował.
Co do białka, to jest również grono kulturystów wegetarian.
Idzie również na roślinnym białku przeżyć i odnosić dobre sukcesy, chodzi tylko o to, aby nie było to monotonne jedzenie tego samego, bo jak wiemy białko roślinne jest niepełnowartościowe, a to oznacza, że nie ma puli wszystkich aminokwasów w danym produkcie, ale za to są w innym produkcie roślinnym. Tak więc różnorodność składników/pokarmów w diecie pozwala na wykorzystanie białek roślinnych. Tylko tak jak mówię, dietka - zobacz tam, nic nie stracisz. Odżywianie jest najważniejsze, bo to, co jesz, takim się stajesz.
Nie musisz głodować ani nic, tylko prawidłowo rozplanować posiłki w ciągu dnia.
26wisienka
19-03-08, 16:30
dzieki za odpowiedz zajrze do dzialu z dieta i poradze sie na temat diety bialkowej.
Jak co to zawsze możesz tu wrócić :)
Prezydent_1c
19-03-08, 17:33
Poprostu nie będziesz wielką bestią jedząc kwiatki ...
Białko ma to do siebie, że nie odkłada się tylko idzie do WC....
Także jak za dużo nawet zjesz to nic się nie stanie, nie przytyjesz,
co do rozwoju mięśni to bez treningu ich nie uzyskasz, także nie wiem w czym problem.... Pozdro.
Problem w utrzymaniu dobrej sylwetki przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej.
26wisienka
19-03-08, 20:24
punisher bardzo ladnie to okresliles
a juz sie za mna steskniles ze mam wracac?
moto2004
trening mam dziennie.ale chodzilo mi o to ze biore l-karnityne i zeby on skutkowala musze utrzymywac diete bogata w bialko.dlatego pytam a ja sie na tyle nie znam zeby od razu decydowac co zazywac dlatego powstaly takie fora zeby sie pytac.
No właśnie tak smutno mi było, że Ciebie odesłałem gdzie indziej.
Poczekaj aż się wszyscy wypowiedzą w twoim temacie...
Jak chcesz to możesz dorzucić też zieloną herbatkę CLA.
jesli chcesz zrzycic tez z brzuszka to zakup pas neopranowy moja dziewczyna go używa cwiczac na orbitreku i naprawde dziala podnosi ladnie temp i sie wszystko wypala :)
26wisienka
19-03-08, 22:35
cielu dzieki juz taki pas mam
punisher juz wrocilam wiec mozesz sie rozchmurzyc
Dodano:
hej a nie zaszkodzi mi jak bede brac l-kranityne,bialko i fat burnera plus cla?
wiecie zalezy mi na szybkim schudnieciu tzn nie az tak szybkim mam czas do wrzesnia (ide na wesele i musze sie wcisnac w jakas sukienke)
Jasne, że można połączyć to wszystko.
Dobrze by było, gdybyś napisała ile ważysz, bo nie chcę żeby ciebie za mocno trzepało.
I jeżeli się decydujesz na jakieś konkretne produkty(masz na oku) to napisz jakie.
Nie zapomnij o jakiś witaminkach.
26wisienka
20-03-08, 12:12
no z ta waga to az wstyd sie przyznac.
Fat Metaboliser Tablets (http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=547)
l-karnityna w plynie
Tonalin with CLA Capsules (1000mg) (http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=420)
i witaminy centrum
Ou, to w Anglii chcesz kupić rozumiem...
W takim razie niestety nie pomogę, bo bym musiał znać przynajmniej skład produktów.
26wisienka
20-03-08, 16:51
szkoda
ale jak kupie to napisze sklad.
macie jeszcz jakies pomysly jak stracic kilogramy?
Poproś kolegów o napisanie z jakich produktów dostarczać białko i w jakich ilościach - ułożysz sobie dietę. Potem dopiero bierz się za suplementy różne.
Dobrze znać skład przed zakupem, bo obecnie na rynku są takie preparaty, które mają w sobie inne składniki np. jakieś tam fat burnery maja w sobie l-karnitynę.
Wiesz, chodzi o to, by za dużo nie dostarczać pewnego składnika i dawkowanie dopasować do zapotrzebowania.
Pamiętaj, że im więcej napiszesz o sobie, tym łatwiej poradzić to w diecie, czy w suplementach diety.
26wisienka
20-03-08, 17:21
a co bys chcial o mnie wiedziec?
Czy to osobiste pytanie? http://img145.imageshack.us/img145/5563/73818459oa5.gif
Takie podstawowe, wzrost, waga itp.
26wisienka
20-03-08, 18:42
wstydze sie
a moze byc i osobiste
Dodano:
a jak sie daje sogi?
a moze byc i osobiste
Punisher blushes.
No dobra, ale i tak będziesz musiała wg wagi obliczać zapotrzebowanie http://img145.imageshack.us/img145/5563/73818459oa5.gif
Mam nadzieję, że sobie poradzisz.
26wisienka
21-03-08, 14:29
dam rade
a po za tym mam jeszcze ciebie
Punisher blushes againhttp://img145.imageshack.us/img145/5563/73818459oa5.gif
Spoko:D
26wisienka
21-03-08, 16:46
blushes znaczy ze sie rumienisz?
26wisienka
21-03-08, 18:04