Zobacz pełną wersję : Ciśnienie ??
Siemka
jestem na cyklu omki i mam pewny "problem" otóż jak zaczełem jechać na omce (teraz jestem po 2 strzale) i ciągle gdy np. sie śmieje lub ćwiczę na siłowni na twarzy oraz na rękach jestem cały czerwony ... !! ;/;/ podejrzewam że jest to te ciśnienie od Omnadrenu
co wy na to ?
i mam pytanie czy jest jakiś sposób na powrót cisnienia do normalności ? abym juz sie tak nie czerwienił ;/
jutro ide do lekarza aby zbadał mi ciśnienie i przepisał coś na to a teraz chciałbym posłuchać waszej opinii:)
pzdr.
VegetaSSJ3
18-03-08, 19:51
Wiec tak podam ci pare rad jesli zauwarzasz juz skoki cisnienia to odstaw sterydy jesli niechcesz zle skonczyc a po drugie powiedz lekarzowi skad sie wzielo cisnienie bo nie radze laczyc tabletek na spadek cisnienia z sterdami lepiej to przemysl i zejdz lepiej na kreatyne teraz pozdro
cykl dopiero zaczełem to mój 2 strzał był ...
serce mi niewali szybko itp... wszystko jest ok samopoczucie itp... jedynie to że sie czerwienie jak wykonuje jakieś ćwiczenia czy sie smieje lecz za chwile to przechodzi ...
podwyższone cisnienie przy omce to jest normalne chyba wiec niewidzę powodów aby odstawic ten cykl na którym bardzo mi zależy ... dopiero jestem po 2 biciu ...
zobacze co jutro lekarz powie ... lecz cyklu raczej nie przerwe
Pamiętaj cykl to nie wszystko pamiętaj o swoim zdrowiu cykli możesz zrobić wiele a zdrowie masz tylko jedno...
tak zdaje sobie z tego sprawe ...
lecz gdybym przerwał teraz to za np. 2 miesiące jak bym znów zaczął ten cykl cisnienie moze mi skoczyc ... to moze byc genetyczne i moze da rade wytrzymac z tym do konca cyklu (jeszcze 7 tyg)
te zaczerwienienia nie są uciążliwe wiecej nic mi nie dolega jedynie to ze sie czerwienie ...
Masz gdzie mierzyc ciśnienie? to stale je kontroluj...
właśnie wróciłem z pomiaru ciśnienia i wykazało mi 125/65 pielęgniarka powiedziała że jest ok co do tych zaczerwienien twarzy podczas wysiłku czy coś to mówiła najlepiej aby zmierzyć cisnienie gdy pojawi mi sie te zaczerwienienie tylko jak ... ;D hehe lecz także mówiła takze ze jesli chce to abym zgłosił się do lekarza rodzinnego ...
jutro zapewne pojde i powiem jak sprawa wygląda i czy jest coś na przywrócenie tego aby było normalne bez przerywania cyklu ;)
pzdr.;]
No musisz sie teraz kontrolowac...
Na sterydach to normalne ze cisnienie skacze :] a tak btw lepiej uwazac z cisnieniem.. bo to nie jest zabawa.. 3maj sie!
Czy ja wiem czy normalne ja na mecie nawet tego nie zauwazyłem. Tylko byle co i ktoś mógł dostac.:D