PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z piętą, PoMoCy!

peres16
13-03-08, 20:21
ostatnio zakupilem buty nike court tradition v 2 ..... pochodzilem w nich chwile i zaczal powstawac pecherzyk.... az wreszcie pekl i teraz tylko widac tak jakby "otarte mieso" ;/ strasznie to boli i moj problem polega na tym jak najszybciej pozbyc sie tej rany
Moze ktorys z was mial podobny problem, prosze o rade

karol93
13-03-08, 20:56
Po pierwsze to kupiłeś za małe buty bo ja i moich 2 kumpli ma je i nic im się nie dzieje . po drugie to zaklej to plastrem tak żeby był luz i nie ruszaj , najlepiej rozepnij buty żeby był luz w nich .

paweleeekkk
13-03-08, 21:00
A te buty jakieś są nadzwyczajne, zdrowotne czy co tam jeszcze?
Bo na to że kupiłeś "nike court tradition v 2" to nic nie poradzimy. :D
A na odcisk plaster jak wyżej i przejdzie.
Pozdro. ;]

peres16
13-03-08, 21:31
kupilem idealny rozmiar na moja noge .... to jest bardzo dziwne, jezeli kupilbym maly rozmiar to mi sie zdaje ze w obu giczach powinno byc ocieranie i powstawanie tych bolacych pecherzy na stopie ;/ .... w moim przypadku tylko prawa noga jest ocierana o but a z lewa nic sie nie dzieje ;/
Moze poprostu je wychodzic zeby sie lepiej ukrztaltowaly czy moze potraktowac mlotkiem :) ?? Ale najwazniejsze jak wyleczyc ta rane ..... macie jakies pomysly

VegetaSSJ3
14-03-08, 15:51
Witaj najlepsze beda masci Propolisowa 7% lub Tribiotic lub Tormentiol
posamruj ta mascia i przyklej na to plaster zeby rana nie byla na wierzchu
kup ktoras z tych najtansza Tribiotic mozesz ja kupic na saszetki ok 1 zl50gr

peres16
14-03-08, 23:30
Dzieki :)) a kiedy bede mogl wkladac buty??... jak narazie chodze w klapkach ;(

VegetaSSJ3
15-03-08, 11:44
Az ci sie zagoi rana wczesniej nie wkladaj tych butow

peres16
22-03-08, 21:29
Vegeta, trafiles w 10 :D:D Tribiotic poskutkowal ... rana stwardniala i zaczyna sie goic

VegetaSSJ3
23-03-08, 09:23
No przeciez jestem moderatorem w dziale zdrowie wiec wiem co dobre dla zdrowia pozdrawiam

peres16
27-03-08, 19:29
kur** przychodze do szkoly zdejmuje buty patrze a na piecie duza plama krwi!! nie moge zaprzestac chodzic do szkoly!! co radzicie ... plastry w niczym nie pomagaja (zawsze je mam na piecie) zmiana butow nic nie pomoze .. juz nie wiem help

Gutek912
27-03-08, 19:36
Wiesz co... wygląda mi na to że okropnie przywiązałeś się do tych butów hehe ja radziłbym tak jak Vegeta czyli zmiana butów na jakiś czas, bo ta maść nic ci nie pomoże jeśli cały czas będziesz ocierał stopę w tym samym miejscu.
Pozdrawiam

MhL
27-03-08, 19:39
Opatrunek tylko moze pomoc.

Oszczedzaj piete, staraj sie chodzic na palcach.

paweleeekkk
27-03-08, 19:40
Ubierz klapki. :D
Nie no joke. Poczekaj... przejdzie samo. Twardy bądź... :D

Gutek912
27-03-08, 19:42
Możesz też spróbować włożyć sobie chusteczkę higieniczną albo coś miękkiego między tą ranę a but. :)

Korzon
27-03-08, 19:46
Też tak miałem ale w halówkach, a jak wiadomo do piłki nożnej muszą być na styk, też miałem otarcia i krew, ale rozbiegałem buty i wszystko jest w porządku :]

peres16
27-03-08, 22:41
przeciez pisalem ze zmienialem buty i nic!!! nawet halowki mnie uciskaja! Ta najlepiej... wloz sobie wate czy chusteczke i nie patrz co dalej, jest wiekszy nacisk na rane i to powoduje wiekszy bol ;] mi sie wydaje ze powinienem kupic o rozmiar buty wieksze i zaczac w nich chodzic ... ale wydatek na zbedne buty ;/ Bede liczyl na Korzona doswiadczenie. Bralem dzisiaj buty pod mlotek :) ale i tak ociera

wsp18
27-03-08, 22:45
ja kiedys mialem tez podobny problem i zadnymi bandazami sie nie okrecalem ani nic gdyz chcialem zeby noga poprostu oddychala jak to sie tam mowi poprostu wkladaj luzniejsze obuwie i tyle...mascie moga niby pomuc ale rana czy tam odcisk tak szybko sie nie zagoi najlepije jak bedzie przewiew* i powinno byc dobrze

peres16
27-03-08, 22:50
taaa a but caly zalany krwia ;]

wsp18
27-03-08, 22:53
no poprostu moze za duzo chodzisz :p ale bez kitu zrob sobie taka przerwe wroc ze szkoly zdejmij buta skarpetke daj oddychnac piecie i niech wszystko sie zarosnie i potem bedziesz musial poprostu bardzo uwazavc zeby znowu sie nie urazic i z czasem wszystko zejdzie poprostu masz za scisle buty ta tylnia czesc buta

peres16
28-03-08, 18:10
heheh wiecie co ! wkorwilem sie i wzialem buta pod mlotek, i pozniej prawie zadnego ucisku na piete :) Polecam mlotek ! :P

margolciak
12-06-08, 17:58
mam podobny problem rana sie juz zagoila ale to miejsce bardzo boli gdy chodze w butach co mozna z tym zrobic dlaczego to tak boli ?

Gutek912
13-06-08, 15:44
Margolciak spróbuj wziąć igłę albo szpilkę i przebić to (ten pęcherz)... może po prostu masz tam jeszcze wodę i dla tego tak boli.

peres16
13-06-08, 19:52
za ciasne masz buty w tym miejscu musisz poprostu rozbic mlotkiem i bedzie git... ale w jakich butach chodzisz ? probowales w innych?

margolciak
13-06-08, 23:44
nie wody juz nie ma i pecherza tez
ta rana sie zagoila jest tylko taka jakby sina blizna i ona boli
chodze w innych butach i tego bolu w sumie nie odczuwam tylko w tych nike boli pieta
sproboje je rozbic mlotkiem tak jak mowicie :)

Miloszeek
07-07-08, 22:46
ja to mawia moja mama "do wesela sie zagoji" :D :D :D

pey
08-07-08, 19:41
Kur** mać! Czy ten dział jest poświęcony ogólnie zdrowiu w każdej jego dziedzienie? Tu nie powinny znajdować się takie "problemy" jak : za ciasny bucik, czy pęcherzyk na pięcie! Nie róbcie przedszkola chłopaki - pytania tylko z dziedziny sportu, kulturytyki, gimnastyki. Takie pytania jakie zadał kolega peres16 to lekka przesada. Takie tematy teraz będą edytowane lub usuwane!