Zobacz pełną wersję : palenie
A palenie papierosów szkodzi przybywaniu na masie ??Myśle że tak tylko chce sie jeszcze upewnić , i zobaczyć wasze zdanie
oczywiscie ze tak, po fajkach ma sie szybszy metabolizm i w dodatku nie chce sie jesc po zapaleniu i takie tam, ale ogolnie zle wplywa na budowanie masy
PODOBNO tak, aczkolwiek ja pale ( niestety ) a nie mam jakis szczegolnych problemow z masa ;) mysle ze to raczej zalezy od twojego organizmu...
ja pale od 12 lat i robie mase i wiem ze przeszkadza :)
Ja nie mam problemow, masa idzie jak zloto... :) I apetyt tez mam jak wilk czy zapale czy nie ;)
Damian st-ce
12-03-08, 22:28
Ja lubie zapalic szluge zaraz po jedzeniu i jest świetnie. Ja takze nie mam problemow z masą :), ale musze rzucic ten nałóg.
Ja lubie zapalic szluge zaraz po jedzeniu i jest świetnie. Ja takze nie mam problemow z masą :), ale musze rzucic ten nałóg.
No ja tez musze albo przynajmniej sie ograniczyc .. jak zapale to raz mam smak a raz nie to zalezy od dnia, samopoczucia itd... Moim zdaniem kazdy z osobna powinnien wiedziec cz mu to przeszkadza czy nie w nabraniu masy ale napewno palenie sprawia ze jestesmy mniej wydajni podczas treningow tego jestem pewnien na 100% bo np. gdy nie zapale tak z 2 godz. przed treningiem fajki to cwiczy mi sie swietnie ale jesli zapale tak gdzies z 1 godz. przed albo wczesniej to juz jest gorzej ...
musze sprobowac tak nie zapalic trzed treningiem, bo zawsze pale w drodze na trening
dobra zeby nie zakladac zbednych tematów.. jak duze skutki ma picie piwa(rzadziej wodeczki) przy diecie redukcyjnej ?
ja paliłem ale 2 lata temu rzuciłem to i znacznie nabrałem masy a jak paliłem to bylem chudy.
więc wnioskując (http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&hs=J9C&pwst=1&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=wnioskuj%C4%85c&spell=1) lepiej jest nie palić
wiadomo ze lepiej nie palic masz w tedy lepsza wydolnosc organizmu itp. ja tez niestety pale i wiem ze gdybym nie palil to efekty byly by lepsze a pozatym dosc czesto miewam problemy z oddychaniem po treningach
Wiec wniosek jeden lepiej nie palic ... tylko szkoda ze tylko latwo sie mowi :(
Palac dluzszy czas przekichane jest rzucic co ja moge jak narazie zrobic to ograniczac sie .. poprostu palic mniej napewno to pomoze
No tak raz wypalisz mniej raz więcej najlepszym sposobem na rzucenie jest nie ograniczanie się tylko radykalna zmiana.
gedziu-gniezno
20-03-08, 08:48
No tak raz wypalisz mniej raz więcej najlepszym sposobem na rzucenie jest nie ograniczanie się tylko radykalna zmiana.
najpierw się niech ograniczy a później dopiero niech odrazu rzuci...