Zobacz pełn± wersję : szkola - wyksztalcenie
siemka :D mam pytanie do tych co juz szkole skonczyli :P .... co sie liczy ? oceny czy wyksztalcenie (skonczona szkola podstawowa, gimnazjum i srednia) przy szukaniu roboty ? bo nie wiem czy mocno sie przejmowac tym ze jestem trojkowym uczniem a nie raczej czworkowym xD
Wszystko zalezy od twoich ambicji i celow jakie sobie postawisz. Niby nikt nie sprawdza ocen na swiadectwie. Czasami sa konkursy, srednie sa brane, ale to zalezy od branzy. Na rozmowie kwalifikacyjnej, i tak wszystko wyjdzie.
no to ja chce pojechac za granice w przyszlosci albo zaciagnac sie do jakiejs dobrze platnej roboty fizycznej xD do tego to mi chyba nie trzeba ocen ... w sumie pytam z ciekawosci ... rownie dobrze moge sam cos wykombinowac i zrobic z siebie szefa ... no nie wiem jakas plantacja truskawek tytoniu ... tez sie dobrze zarabia :D no coz jak narazie szkola nie jest dla mnie najwazniejsza
paweleeekkk
11-03-08, 20:57
Każdy by chciał "szefować", "prezesować" itp. :D
A tak naprawde szefem jest ten co GÓWNO robi. I taka prawda. :)
szefem latwo zostac ... ale zalezy gdzie xD moj ojciec jest rolnikiem i zarobil dosc sporo na truskawkach ... na te wakacje zarobil 5000 zl przez 2 tygodnie :D no i byl szefem czyli sie opierdzielal zeby brzydko nie mowic :D no ale w tym przypadku szef duzo nie zarabia zwlaszcza ze sezon na truskawki jest tylko raz do roku xD
liczy sie matura tylko tyle jak chcesz isc na studia wiec mozesz w szkole leciec na samych 2 ale wtedy bedzie ci trudniej przejsc dobrze mature zdaj dobrze mature a za studiami nie bedziesz mial problemow i przedluzysz mlodosc :D
Jesli chodzi o wypowiedĽ z punktu widzenia szkolnego kujona to powiem Ci szczerze,ze studia teraz g***o daj±.
ja to chyba jak skoncze szkole to jak najpredzej bede lecial za granice nie wiem np do szwecji na budowe :D moj brat poszedl na studia tylko dlatego bo chcial uniknac wojska xD a mnie wojsko chyba nie czeka wiec moge odrazu brac sie do roboty ^^
Jesli chodzi o wypowiedĽ z punktu widzenia szkolnego kujona to powiem Ci szczerze,ze studia teraz g***o daj±.
daja wiecej niz dawaly kiedys i ten poziom coraz bardziej rosnie w gore, gdzie cie przyjma po ogolniaku bez matury ? w kiosku ruchu albo na zmywaku za granica
a to tak nawiaze do teamatu bo moze ktos wie
ja własnie bede pisał maturke:D i potem chce isc do jakies akademi policyjnej albo innego tego typu gów*a tylko ze do wiekszosci trzeba juz byc policjantem zeby sie tam edukowac a ja bym chciał taka gdzie przyjmuja cywili :D i najlepiej nie na slasku albo conajmniej z dala od katowic:D (chce sie odseparowac od starych)
Sa studia i studia. Licza sie umiejetnosci, a papier jest tylko dodatkiem.
Osobiscie nie nazekam na brak pracy, jestem w trakcie "studiowania".
no wiadomo ... dorywcza prace latwo znalezc chociazby smieszne rozdawanie ulotek w warszawie ... nie bardzo ciezka praca a na boku mozna zarobic spore pieniazki :P w mniejszych miastach ulotki sie nie oplacaja ... najlepiej znalezc jakas stala prace i ja wlasnie po to zalozylem ten temat :D czy wystarczy pozdawac szkoly czy trzeba miec jakies specjalne wyniki w tych szkolach zeby przyjeli mnie gdziekolwiek ... w sumie co ja sie przejmuje praca xD jeszcze sporo czasu mam zeby ze starszymi mieszkac
Co do studiow to jak ktos mowil sa różne. Jak np. widze ludzi ktorzy masowo ida na filozofie, socjologie, politologie żeby sie opierdzielac i miec tylko papier to na 80% te studia nic im nie dadza- zmarnowany czas. Niestety poziom wielu kierunków na naszych uczelniach w naszym kraju jest tez tragiczny np. finanse. Wykładowcy nie maja czesto pojecia o rozwoju tej dziedziny, sa 5-6 lat za USA wiec bez ksztalcenia we wlasnym zakresie o kant dupy rozbic te studia. IMO kierunki techniczne sa dosc obiecujace i mamy dobre szkoly w tym zakresie, to samo na informatycznych kierunkach tam zdobywa sie praktyczna wiedze.
Owszem s± studia i studia. Jednak mam wielu znajomych,którzy ukończyli "dobre" kierunki i co?! Zdecydowali się wyjechać za granicę,ponieważ nie mog± tutaj znaleĽć dobrej pracy,za któr± by dostawali zadowalaj±ce wynagrodzenie.
paweleeekkk
12-03-08, 16:59
a to tak nawiaze do teamatu bo moze ktos wie
ja własnie bede pisał maturke:D i potem chce isc do jakies akademi policyjnej albo innego tego typu gów*a tylko ze do wiekszosci trzeba juz byc policjantem zeby sie tam edukowac a ja bym chciał taka gdzie przyjmuja cywili :D i najlepiej nie na slasku albo conajmniej z dala od katowic:D (chce sie odseparowac od starych)
IdĽ na aWF. A potem do policji Cie wezm±.
Najlepiej do wyższej do Szczytna się dostać. Trenuj to może Ci się uda... :D
Owszem s± studia i studia. Jednak mam wielu znajomych,którzy ukończyli "dobre" kierunki i co?! Zdecydowali się wyjechać za granicę,ponieważ nie mog± tutaj znaleĽć dobrej pracy,za któr± by dostawali zadowalaj±ce wynagrodzenie.
True, kumpel napisal magisterke; program obslogujacy rentgen i wykrywajace wczesne stadium raka. Dzis siedzi w London Citi windy naprawia.
Zadowalajace wynagrodzenie, ot problem.
do szczytna zeby sie dostac to trzeba juz byc policjantem:D
a tak o testy sprawnosciowe sie nie martwie;D bo mam szereg osiagniec na szczeblu miejskim coprawda ale wyniki w lakkiejatletyce sa całkiem dobre i do tego gimnastyka to moj konik:D:P
ile srednio policjant zarabia ? :P pytam z ciekawosci
paweleeekkk
12-03-08, 19:44
Posternukowy 1000co¶ tam.
Aspirant szatabowy kilka razy wiecej. :D
Dokładnie niewiem. I tak się opłaca. 15 lat i jak Ci się znudzi to fajrant. :D