Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : szkola - wyksztalcenie

Keither
11-03-08, 20:36
siemka :D mam pytanie do tych co juz szkole skonczyli :P .... co sie liczy ? oceny czy wyksztalcenie (skonczona szkola podstawowa, gimnazjum i srednia) przy szukaniu roboty ? bo nie wiem czy mocno sie przejmowac tym ze jestem trojkowym uczniem a nie raczej czworkowym xD

MhL
11-03-08, 20:46
Wszystko zalezy od twoich ambicji i celow jakie sobie postawisz. Niby nikt nie sprawdza ocen na swiadectwie. Czasami sa konkursy, srednie sa brane, ale to zalezy od branzy. Na rozmowie kwalifikacyjnej, i tak wszystko wyjdzie.

Keither
11-03-08, 20:55
no to ja chce pojechac za granice w przyszlosci albo zaciagnac sie do jakiejs dobrze platnej roboty fizycznej xD do tego to mi chyba nie trzeba ocen ... w sumie pytam z ciekawosci ... rownie dobrze moge sam cos wykombinowac i zrobic z siebie szefa ... no nie wiem jakas plantacja truskawek tytoniu ... tez sie dobrze zarabia :D no coz jak narazie szkola nie jest dla mnie najwazniejsza

paweleeekkk
11-03-08, 20:57
Każdy by chciał "szefować", "prezesować" itp. :D

A tak naprawde szefem jest ten co GÓWNO robi. I taka prawda. :)

Keither
11-03-08, 21:32
szefem latwo zostac ... ale zalezy gdzie xD moj ojciec jest rolnikiem i zarobil dosc sporo na truskawkach ... na te wakacje zarobil 5000 zl przez 2 tygodnie :D no i byl szefem czyli sie opierdzielal zeby brzydko nie mowic :D no ale w tym przypadku szef duzo nie zarabia zwlaszcza ze sezon na truskawki jest tylko raz do roku xD

wara
11-03-08, 22:08
liczy sie matura tylko tyle jak chcesz isc na studia wiec mozesz w szkole leciec na samych 2 ale wtedy bedzie ci trudniej przejsc dobrze mature zdaj dobrze mature a za studiami nie bedziesz mial problemow i przedluzysz mlodosc :D

LoLiTa
11-03-08, 23:30
Jesli chodzi o wypowiedĽ z punktu widzenia szkolnego kujona to powiem Ci szczerze,ze studia teraz g***o daj±.

Keither
12-03-08, 07:04
ja to chyba jak skoncze szkole to jak najpredzej bede lecial za granice nie wiem np do szwecji na budowe :D moj brat poszedl na studia tylko dlatego bo chcial uniknac wojska xD a mnie wojsko chyba nie czeka wiec moge odrazu brac sie do roboty ^^

Ikar
12-03-08, 11:20
Jesli chodzi o wypowiedĽ z punktu widzenia szkolnego kujona to powiem Ci szczerze,ze studia teraz g***o daj±.

daja wiecej niz dawaly kiedys i ten poziom coraz bardziej rosnie w gore, gdzie cie przyjma po ogolniaku bez matury ? w kiosku ruchu albo na zmywaku za granica

Kakashi
12-03-08, 13:45
a to tak nawiaze do teamatu bo moze ktos wie

ja własnie bede pisał maturke:D i potem chce isc do jakies akademi policyjnej albo innego tego typu gów*a tylko ze do wiekszosci trzeba juz byc policjantem zeby sie tam edukowac a ja bym chciał taka gdzie przyjmuja cywili :D i najlepiej nie na slasku albo conajmniej z dala od katowic:D (chce sie odseparowac od starych)

MhL
12-03-08, 13:57

Sa studia i studia. Licza sie umiejetnosci, a papier jest tylko dodatkiem.
Osobiscie nie nazekam na brak pracy, jestem w trakcie "studiowania".

Keither
12-03-08, 15:04
no wiadomo ... dorywcza prace latwo znalezc chociazby smieszne rozdawanie ulotek w warszawie ... nie bardzo ciezka praca a na boku mozna zarobic spore pieniazki :P w mniejszych miastach ulotki sie nie oplacaja ... najlepiej znalezc jakas stala prace i ja wlasnie po to zalozylem ten temat :D czy wystarczy pozdawac szkoly czy trzeba miec jakies specjalne wyniki w tych szkolach zeby przyjeli mnie gdziekolwiek ... w sumie co ja sie przejmuje praca xD jeszcze sporo czasu mam zeby ze starszymi mieszkac

Symu
12-03-08, 16:04
Co do studiow to jak ktos mowil sa różne. Jak np. widze ludzi ktorzy masowo ida na filozofie, socjologie, politologie żeby sie opierdzielac i miec tylko papier to na 80% te studia nic im nie dadza- zmarnowany czas. Niestety poziom wielu kierunków na naszych uczelniach w naszym kraju jest tez tragiczny np. finanse. Wykładowcy nie maja czesto pojecia o rozwoju tej dziedziny, sa 5-6 lat za USA wiec bez ksztalcenia we wlasnym zakresie o kant dupy rozbic te studia. IMO kierunki techniczne sa dosc obiecujace i mamy dobre szkoly w tym zakresie, to samo na informatycznych kierunkach tam zdobywa sie praktyczna wiedze.

LoLiTa
12-03-08, 16:45
Owszem s± studia i studia. Jednak mam wielu znajomych,którzy ukończyli "dobre" kierunki i co?! Zdecydowali się wyjechać za granicę,ponieważ nie mog± tutaj znaleĽć dobrej pracy,za któr± by dostawali zadowalaj±ce wynagrodzenie.

paweleeekkk
12-03-08, 16:59
a to tak nawiaze do teamatu bo moze ktos wie

ja własnie bede pisał maturke:D i potem chce isc do jakies akademi policyjnej albo innego tego typu gów*a tylko ze do wiekszosci trzeba juz byc policjantem zeby sie tam edukowac a ja bym chciał taka gdzie przyjmuja cywili :D i najlepiej nie na slasku albo conajmniej z dala od katowic:D (chce sie odseparowac od starych)

IdĽ na aWF. A potem do policji Cie wezm±.
Najlepiej do wyższej do Szczytna się dostać. Trenuj to może Ci się uda... :D

MhL
12-03-08, 17:49
Owszem s± studia i studia. Jednak mam wielu znajomych,którzy ukończyli "dobre" kierunki i co?! Zdecydowali się wyjechać za granicę,ponieważ nie mog± tutaj znaleĽć dobrej pracy,za któr± by dostawali zadowalaj±ce wynagrodzenie.

True, kumpel napisal magisterke; program obslogujacy rentgen i wykrywajace wczesne stadium raka. Dzis siedzi w London Citi windy naprawia.

Zadowalajace wynagrodzenie, ot problem.

Kakashi
12-03-08, 18:00
do szczytna zeby sie dostac to trzeba juz byc policjantem:D

a tak o testy sprawnosciowe sie nie martwie;D bo mam szereg osiagniec na szczeblu miejskim coprawda ale wyniki w lakkiejatletyce sa całkiem dobre i do tego gimnastyka to moj konik:D:P

Keither
12-03-08, 18:51
ile srednio policjant zarabia ? :P pytam z ciekawosci

paweleeekkk
12-03-08, 19:44
Posternukowy 1000co¶ tam.
Aspirant szatabowy kilka razy wiecej. :D
Dokładnie niewiem. I tak się opłaca. 15 lat i jak Ci się znudzi to fajrant. :D