PDA

Zobacz pełną wersję : nietypowy pierwszy cykl?

MaCieJo
07-03-08, 16:47
siema..

zalożylem ten post w celu powiekszenia wiedzy. nie chce brać koksów, przynajmniej nie teraz :P

czytałem na kilku stronach internetowych ze pierwszy cykl powinien być na jednym "sterydzie". to prawda?
wyczytałem równiez ze to meta jest stosowana w takim cyklu :P
i tu kieruje moje pytanie czy np na pierwszy cykl mozna wziąść cos takiego jak Primabolon S? czytałem o tym i jest on mało szkodliwy dla zdrowia, daje dobrej jakości mięsień. i jest polecany dla poczatkujących lub pań. Myslicie ze nadałby sie na pierwszy cykl?
albo czy pierwszy cykl mozna zrobić na winstrolu? moj kolega tak robi... jedzie tylko na winstrolu i musze przyznać ze efekty fajne, suchy mięsień, sporo siły, fajnie.
i jeszcze jedno pytanie: meta - jest tak bardzo szkodliwa jak piszą na róznych stronach czy to tylko wyolbrzymienie problemu? to pytanie dla stosujących metke ;)

z góry dzieki... pozdro

kogut2
07-03-08, 18:21
a wiec wino jest zamocne na 1 cykl , karzdy steryd szkodzi ,metka jest malo szkodliwa jesli pamietasz o oslonkach , niepolecal bym prinabolanu na pierwszy cykl , 1 cykl mietek i oslona na watrobe ,2 cykl propo , i oczywiscia odbloki ,a potym juz po 2 sterydy na cykl np deca i testo ,

MaCieJo
07-03-08, 20:55
a dlaczego Primabolon S odpada? czytalem ze to dosyć łagodny steryd.

wyczytałem równiez ze po 100-150 tabletach mety nie trzeba robić odbloku. stwierdzenie to padło na tym forum. to prawda?

_ADIN_
07-03-08, 21:18
co do primy sie nie wypowiem ale wypowiem sie jesli chodzi o mete, czemu nie trzeba robic odbloku?? przeciez to srodek anaboliczno androgenny, blokuje przysadkę... odbloku oczywiscie mozesz nie zrobic ale spadniesz duzo po cyklu i organizm bedzie chodzil na wysokich obrotach aby powrocic do normalnego poziomu testo w organizmie

MaCieJo
07-03-08, 21:27
nie wiem dlaczego.. poprostu wyczytałem to na którymś z tutejszych postów i mnie to zdziwiło dlatego zapytałem :P

MaCieJo
07-03-08, 21:42
aha... jezeli chodzi o osłonki to widze ze poleca sie sylimarol a na odblok clomid. obie te rzeczy można kupić w aptece czy tak jak sterydy? raczej czarny rynek. jak to jest?

kogut2
07-03-08, 22:24
po 100 mety odblok jest niekonieczny ,takie jest moje zdanie ale niezaszkodzi , zapodac z 12 clomu na odblok ,clom kupisz u dila bo w aptece cieszko , a sylimarol w aptece sylimarol bierzesz podczas cyklu ,a po cyklu hepatil na lebsza regeneracie watroby

Ikar
07-03-08, 22:45
jezeli chodzi o odblok po 100 to nie trzeba robic ale po 150 juz bym nie ryzykowal, a co do tego ze meta jest malo szkodliwa jezeli pamietasz o oslonkach to sie nie zgodze, te oslonki cudow nie robia zmniejszaja troche stopien niszczenia ale nie do konca, ja jadlem sylimarol a i tak mi watroba zaczela siadac wiec musialem kupic leprze ktore kosztowaly mnie prawie tyle co meta :P

kogut2
07-03-08, 23:04
jesli brales tylko podczas cyklu to sie niedziw ,zawsze trzeba brac po cyklu tak z 3 -4 tygodnie ja tak robilem i nic mi niedokucza ,a zawsze bedziesz mnial skudki uboczne ale w mniejszym stopniu

Ikar
07-03-08, 23:08
nie o tym mowie, po 2 tygodniach cyklu mnie zmulilo i watroba mi wysiadla chwilowo, nie moglem jesc itd po chyba 5 dniach stosowania tych leprzych tabletek wrocilo do normy a sylimarol to bez zadnych cykli jeden dziennie szamam, witaminki itd itd cala chemie tez troche szkodzi

Rynju
08-03-08, 07:37
Ja bym tak polecil:
1. cykl meta 15mg ed - 6 do 12 tabl. clomidu na odblok (2 pierwszego dnia i potem po jednej)
2. meta 15 lub 20mg (zaleznie od masy i wczesniejszych efektow) - 6 do 12 tabletek clom. na odblok (2 pierwszego dnia i potem po jednej)
3. prop 100mg e2d + meta 20-25 mg ed (zaleznie od masy i wczesniejszych efektow) - 12 do 18 tabletek clom na odblok (2 przez pierwsze 2-3 dni i potem po jednej)
4. Dowolna dobra mieszanka
No i pamietasz o diecie, spozywaniu mety zawsze z, lub tuz po posilku, 1 tabl. mety = 1 tabletka sylimarolu 70mg i o odpowiednim odczekaniu po ostatniej tabletce mety do 1 tabletki clomidu

MaCieJo
08-03-08, 11:01
jesli brales tylko podczas cyklu to sie niedziw ,zawsze trzeba brac po cyklu tak z 3 -4 tygodnie ja tak robilem i nic mi niedokucza ,a zawsze bedziesz mnial skudki uboczne ale w mniejszym stopniu

a miałes jakies skutki uboczne? jak tak to jakie? tzn poza uszkodzeniem wątroby :P

Ja bym tak polecil:
1. cykl meta 15mg ed - 6 do 12 tabl. clomidu na odblok (2 pierwszego dnia i potem po jednej)
2. meta 15 lub 20mg (zaleznie od masy i wczesniejszych efektow) - 6 do 12 tabletek clom. na odblok (2 pierwszego dnia i potem po jednej)
3. prop 100mg e2d + meta 20-25 mg ed (zaleznie od masy i wczesniejszych efektow) - 12 do 18 tabletek clom na odblok (2 przez pierwsze 2-3 dni i potem po jednej)
4. Dowolna dobra mieszanka
No i pamietasz o diecie, spozywaniu mety zawsze z, lub tuz po posilku, 1 tabl. mety = 1 tabletka sylimarolu 70mg i o odpowiednim odczekaniu po ostatniej tabletce mety do 1 tabletki clomidu

ile powinien trwać odstep miedzy tabletka metki a sylimarolu?

vold
08-03-08, 11:09
Ja powiem tak, z tych środków co wypisałeś to faktycznie najbardziej szkodliwa jest meta, przez to jest używana na pierwszy cykl ponieważ jest tania i nic poza tym , o wiele lepszy cykl był by na winie czy primobolania ale niestety cena o wiele wyższa , podam ci proste porównanie , cykl na mecie zrobisz 5 tyg i bedzie dobrze , stracisz kilkadziesiąt zlotych , nie pisze tutaj o dodatkach , oslonkach , diecie itp, a robiąc cykl np. na primobolonie to jego dlugość powinna być conajmniej 10 tyg to koszt nawet jak dla począdkującego jest wyższy od mety conajmniej 20 razy, więc nie ma co porównywać, na winku wyjdzie taniej bo też możesz zrobić krótki cykl ale to nie jest cykl masowy i znowu meta wygrywa, wszystko zależy jaki jest cel i najważniejsze jaka kasa wchodzi w gre.

MaCieJo
08-03-08, 11:16
tzn. mam mete w domu od jakiegoś czasu, nadażyła sie okazja to kupiłem b. tanio ale z moślą o zarobieniu na niej a nie brania jej. po pierwsze mam za krótki starz, po drugie jest dużo odżywek których nie brałem, a ten temat założyłem w celu zwiekszenia swojej wiedzy, bo być może kiedyś sie przyda ;) tak jak już wczesniej pisałem kolega bierze sam winstrol i to w tabletach. ma bardzo dobre przyrosty, suchy miesien, jestem pod b.duzym wrazeniem. na watrobe nie narzeka. Co do primabolonu S on tez jest w tabletkach, duzo o nim czytałem i wydaje mi sie ze na tym pierwszy cykl tez moznaby zrobić :) ale chciałem sie popytać bo ja nie mam z tym zadnego doświadczenia:P a faszerował sie nie bede czymś o czym nic nie wiem ;)

aha a jezeli pytasz jaki miałbym w tym cel, to chodzi o mase mieśniową :P tylko nie chciałbym sie zatłuścić bo mam do tego tendencje :(

Rynju
08-03-08, 12:03
no to wino, choc ja bym sie tych tak jak piszesz:
"ma bardzo dobre przyrosty" nie spodziewal. Pozatym skoro nie tluszcz a sucha masa to najlepiej zrobisz ja praca ciezka na silowni wspomagajac sie suplami i odzywkami!

MaCieJo
08-03-08, 12:29
no to wino, choc ja bym sie tych tak jak piszesz:
"ma bardzo dobre przyrosty" nie spodziewal. Pozatym skoro nie tluszcz a sucha masa to najlepiej zrobisz ja praca ciezka na silowni wspomagajac sie suplami i odzywkami!

hmmm... ale ja przecież nie chce brać teraz koksów :P juz pisałem ze narazie cwicze ciezko na silowni biorąc suple... a tą wiedze która teraz staram sie nabyć MOŻE wykorzystam KIEDYŚ ;)

a tak mi sie nasuneło pytanko, jak uważacie kiedy mozna wziąść sie za koksy?

Rynju
08-03-08, 13:48
kiedy wyczerpiesz naturalne mozliwosci org. :)

kogut2
08-03-08, 20:24
jak narazie niewidze skudkuw ubocznych poza rostepami ,ale moze wyjdzie wszystki za parenascie lat,

MaCieJo
09-03-08, 10:52
rozstepy to raczej zalezą od organizmu, jeden je ma drugi nie :P

dobra jest ruska meta? ile powinien trwać cykl? 100,150,200 tablet?

wolak
09-03-08, 14:36
to kup esselive -drozsze ale 100 razy lepsze,a odblok ja bym dal 6 clomidu,meta w tej ilosci tez zablokuje po jakims czasie organizm sam sie odblokuje ale ja te 6 tabsow bym wzial jesli zalezy ci na zdrowiu;)

MaCieJo
09-03-08, 14:58
rozstepy to raczej zalezą od organizmu, jeden je ma drugi nie :P

dobra jest ruska meta? ile powinien trwać cykl? 100,150,200 tablet? <---- ponawiam pytanie

Ikar
09-03-08, 15:02
wysypuje po niej dosyc mocno, troche gorszej jakosci niz polska, a ile to zalezy ktory cykl

123
09-03-08, 15:11
ok 5 tyg , po 3 tabsy dziennie to wychodzi wtedy bodajze 105 tab.

MaCieJo
09-03-08, 17:06
czym zachamować wysyp pryszczy? cynk?? jest cos skuteczniejszego?

123
09-03-08, 19:37
tak, dobrze jest zaopatrzyc sie w ZMA ale to chyba po cyklu dopiero

Rynju
09-03-08, 22:09
zma podczas cyklu jak najbardziej ! ! ! nawet z podwojna dawka cynku moze byc

Ikar
09-03-08, 22:12
zma moze byc a na dodatek zincas 3tab dziennie

Rynju
09-03-08, 22:14
noo to by bylo troche duzo mysle.
ZMA + zincas 1-2 tabletki dziennie badz forte 1 tableta

Ikar
09-03-08, 22:16
nie sadze normalna dawka dzienna to 3tab a przy mecie mozna dac wiecej wiec to zma by odpowiadalo

Rynju
09-03-08, 22:17
a ja napisalem ZMA + dodatkowa dawka cynku!
Dla tego ZMA obowiazkowo jako podstawa + 1-2 tabletki zincasu

Ikar
09-03-08, 22:22
ehh niedosc ze zmienilismy temat to sie teraz glupio wyklucamy:P Moim zdaniem ZMA i norma zincas czyli 3 tab to nie bedzie zaduzo, ja jadlem 3tab zwyklego i 1 tab forte i nie bylo zaduzo, poprostu mnie nie wysypywalo

Rynju
09-03-08, 22:25
1 forte = 3 normalne
wiec ZMA + 2 zykle wystarczy w zupelnosci :)

123
09-03-08, 22:28
znalazlem gdzies cos takiego:
saw palmetto- prostata, lysienie, tradzik
cynk-aromatyzacja
omega-3- serce, profil lipidowy
glukozamina- stawy
to bylo do cyklu metki ale czy do 100 tabsow potrzeba az tyle dodatkow??
przeciez jeszcze sylimorol zma zincas clomid niektorzy jeszcze hepatil zarzucaja