PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta redukcyjna i trening na siłę...

Michał W.
06-03-08, 20:12
...czy jest sens łączyć te dwie rzeczy?
Obecnie masuję, ale niedługo skończę cykl ćwiczeń i diety na masę. Zacznę cykl ćwiczeń na siłę. Po nim z kolei chcę porzeźbić i stracić na masie(tłuszczowej oczywiście:P) Stąd moje pytanie. Czy można zacząć odtłuszczanie już niedługo, w czasie treningu na siłę? Tj. ograniczyć ilość węgli i tłuszczy w posiłkach, pozostawić jedynie bez zmian ilość białka i posiłek potreningowy. Wspomagając się l-karnityną, żeby ona przerabiała mój tłuszczyk na energię życiowo-treningową.
Czy też, żeby siła podskoczyła dalej muszę w siebie pakować dużo białka i węgli tak jak to robię teraz w czasie masówki?
Jestem z tego chłopa co dosyć łatwo przybiera na masie i niekoniecznie tylko mięśniowej;)

Michał W.
06-03-08, 20:21
Zapomniałem dopisać...

Obecnie wcinam ok. 2gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. Węgli i tłuszczy nie jestem niestety w stanie ocenić, tak to jest jak człowiek studiuje i jeszcze pracuje. Ale chyba nie jest źle bo po prawie miesiącu takiego dokładnego cyklu treningowo-dietowego mam wrażenie, że mięśnie się powiększyły. A i przytyłem 4 kilo od wagi po redukcji przed cyklem i to raczej nie w tłuszcz.

Ogólnie mało jest informacji na ten temat. Wniosek po przeczytaniu tego co jest nasunął mi się taki: jeszcze więcej białka za to mniej węgli i tłuszczy. Hmm?

dzako18
07-03-08, 08:54
moim zdaniem to nie idzie w parze jesli chcesz robic sile to nie na redukcji

BeHappy
07-03-08, 17:39
ale w druga strone to podobno dziala (redukcja z treningiem na sile).

pablo91prg
07-03-08, 19:09
BeHappy
siła na redukcji to to samo co redukcja z treningiem na siłe

BeHappy
08-03-08, 15:43
niestety nie zgodze sie. Fakt faktem ze podczas treningu na sile nie powinno sie miec diety redukcyjnej ale w druga strone owszem (to nie jest to samo). Mianowicie czytalem gdzie post/artykul ze podczas treningu na sile do miesni jest pompowana wieksza ilosc krwi <?> co za tym idzie serce bardziej pompuje czyli organizm jest na wiekszych obrotach.
W Temacie Kakashi (i jego relacjach z treningu silowego) mozna wywnioskowac (co sam na koncu napisal) ze splalil on tluszczyk (http://e-kulturystyka.info/showthread.php?t=4229&page=9) co moze byc jednym z przykladow ze cos prawdy w tym jest. :)