Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : hip-hop,nuty rytm....

rafalkomando
06-03-08, 14:14
postanowilem nagrac cos z rapu tylko nie wiem jak sie zabrac zbytnio do tego typu sprawy, czy ktos sie orientuje skad wzias bity? jak to nagrac wszystko bez kosmicznego sprzętu? a mzoe ktos to mi zaspiewa za odpowiednia sume? pisac

Deathbreaker
06-03-08, 14:43
http://mp3.wp.pl/p/strefa/gatunki/H71.html - stąd sobie możesz ściągnąć podkłady (bity). ściągnij sobie kilka (kilkanaście) i sobie zobaczysz jaki bit Ci będzie najlepiej odpowiadał ... No i tekst trzeba mieć też ;P

dzako18
06-03-08, 15:04
wiem ze jest jakis program na kompa do robienia podkladow ale zaponialem jak sie nazywa :P

rafalkomando
06-03-08, 19:14
tak programy sa ale ciezkie to rozpracowania w tym trzeba troche siedziec

HuGsoN
06-03-08, 19:34
Ja się troszkę tym interesuje, proponuję kupić efektor, chociaż na popczątek to polecam też http://www.9muz.pl/?p=productsMore&iProduct=141&sName=HipHop-eJay-5

terrorsiejem
24-04-08, 12:06
bity robisz kolego sam albo jak sobie chcesz ściągasz z internetu (ta opcja wydaje mi sie z deka lamusowska ale też można) do robienia bitów dobrym programem jest fruity loops (fruti lups nie wiem jak to sie dokładnie pisze po angielsku) ale jest taka prawda ze bez dobrego sprzetu to wyjdzie kicha (chodzi głównie o mikrofon podsłuchy mikser itp...) mam kumpla który robi bity i zbierał dwa lata na mpc2000. Także nie jest to tani interes do tego mikrofon...nawet jak kupisz pojemnościówke za kilka baniek to i tak w sumie niczego to nie da ponieważ każdy kawałęk trzeba masteringowac co jest wiele trudniejsze od zwykłego robienia bitów.

terrorsiejem
24-04-08, 12:10
ale jak bardzo chcesz to właśnie ściagnij (oczywiscie z legalnej strony producenta :) ) program wyzej wymieniony pomecz sie troszke ponieważ opanowanie tego programu zajmuje do kilku tygodni i ciesz sie bitami swojej produkcji :) a jeśli nagrywasz coś tak o dla siebie to mysle że zwykły mikrofon dynamiczny (koszt około banieczki jak dobrze poszukasz) powinien wystarczyc.Do tego jakiś program do masteringu (żebys nie miał głosniejszych szumów od wokalu itp.) i można coś pokombinowac w ten sposób :) jak masz jakieś pytania konkretniejsze to możesz zagadac na privie :)