Zobacz pełną wersję : trzęsienie rąk
Witam! od dłuższego czasu zauważyłem ze po treningu przez pewien czas trzęsą mi się ręce i to dość sporo tak ze nawet jak napnę dłonie to wiele nie pomaga ale później przechodzi, czy to coś niedobrego??
VegetaSSJ3
02-03-08, 17:14
Mysle ze to nic powaznego raczej jest to efekt zmeczonych miesni dlatego ci rece drza
powiedz mi czy te drzenie wystepuje po treningu??
tak po treningu wcześniej tego nie zaobserwowałem ale teraz coraz częściej mam tak, dodam ze jest to już mój 4 miesiąc od kąd ćwiczę
ja mam caly czas dosc drgajace a po trenngu to nie moge sobie kreatyny wsypac bo za abrdzo mi sie trzesa rece. Musze zbadac poziom hormonu tarczycy poniewaz takie objawy jak drzenie rak, ciezkie przybieranie na masie to oznaki nadczynnosci tarczycy
Deathbreaker
02-03-08, 18:42
Może być to niedobór magnezu , ponieważ objawy niedoboru magnezu to np.Osłabienie siły mięśni, drżenie mięśni. Polecam magnez mgB6.
pablo91prg
02-03-08, 19:06
a bierzesz jakiś spalacz albo cos?
nie cwicze narazie bez zadnych odzywek jedynie co to staram sie jesc w miare porzadne jedzenie ale nie zawsze mi to wychodzi
Nie straszcie chłopaka. Pewnie to zwyczajne zmęczenie mięśni jak vegetaSSJ3 napisał. Jedz dużo węgli przed treningiem, aby mieć dużo energii.
po poządnym teningu to norma (no moze nie u wszystkich) Ja tesz tak mam, popostu mięśnie są zmęczone tak jak wyzej ktoś napisał. Moge dodać jako ciekawostke ze mi ostatnio rece zaczeły drzeć gdy miałem przerwe od sportu (nie tylko od siłowni) troche sie zaniepokoiłem, ale teraz juz wszystko wróciło do normy...
magnez na poczatek powinien pomoc
To jest napewno oznaka ostrego i katujacego treningu a zwlaszcza rak pare dni temu tez tak mialem po treningu przedramion ! Nie ma co sie martwic!
jak dam miesnią rąk popalić to takze rece mi sie trzesą. mysle ze nie ma sie czym martwic :)
grzesiek7124
02-04-08, 21:37
Witam! od dłuższego czasu zauważyłem ze po treningu przez pewien czas trzęsą mi się ręce i to dość sporo tak ze nawet jak napnę dłonie to wiele nie pomaga ale później przechodzi, czy to coś niedobrego??
Czy ćwiczysz na dużych ciężarach ? Im ciężary większe tym bardziej pobudzasz układ nerwowy. Stąd mogą być te objawy.
Grzesiek.
co do ciezarow nie sa to jakies wielkie liczby zeklbym nawet malo, bralem magnez i faktycznie pomagalo ale wieczorem bylem nie do zycia ciagle ''zamulalem'' teraz odstawilem magnez i przestalem sie tym przejmowac, mam jeszcze czasami te oznaki ale tylko jak robie klatke i bica przy reszcie parti nie mam takich objaw
ja przy klacie i bicepsie mam to samo :D ręce się trzęsą, a w ręku nie moge nawet kubka mocno utrzymać :) po prostu jest to efekt ciężkiego treningu.
Tak jak Grzesiek7124 napisał za intensywnie ćwiczysz i pod koniec treningu pracują już nerwy może robisz za dużo powtużeń lub serji?
wczesniej robilem typowo masowy 4 x 12 10 8 6 ale teraz od tygodnia przerzucilem sie na silowy
grzesiek7124
03-04-08, 16:21
wczesniej robilem typowo masowy 4 x 12 10 8 6 ale teraz od tygodnia przerzucilem sie na silowy
Czy ogólnie nie jesteś przemęczony i ciągle poddenerwowany ? Czy masz problemy ze snem ?
Kiedy ostatnio robiłeś trening regeneracyjny lub krótką przerwę od siłowni ?
Grzesiek.
ja ja dobrze potrenuje to tez tak mam. ale top ustaje godzinke i po klopocie:) w moim przypadku to tylko zmeczenie wietaminki biore magnes tez. nie ma co sie przejmowac ALE z drugiej strony TO POWIEM ZE LEPIEJ MIEC PARKINSONA I ROZLEWAC NIZ ALTZCHAIMERA I ZAPOMNIEC WYPIC:)
Też to mam, ale się tym nie przejmuję.
Czy ogólnie nie jesteś przemęczony i ciągle poddenerwowany ? Czy masz problemy ze snem ?
Kiedy ostatnio robiłeś trening regeneracyjny lub krótką przerwę od siłowni ?
Grzesiek.
Nie nie jestem przemeczony ani poddenerwowany, wczesniej mialem troche problemu ze snem ale po magnezie sie wszystko ustabilizowalo mimo iz go juz nie biore, a cwicze juz nie przerwanie 3 x w tygodniu od 5-6 miechow