Zobacz pełną wersję : duże mięśnie
cze!często słysze że przez duże mięśnie w młodym wieku można sie nabawic różnych chorób.Ja mam prawie 15 lat i 38 cm w bicu ,110 w klatce i wyciskam 100kg , dodam ze niczego nie biorę tylko mam dietę ,ale daje mi ona coraz mniej i zastanawiam się nad odżywkami typu gainer.Czy dalsze powiększanie masy w tym wieku jest niebezpieczne??
masa bardzo obciąża serce i układ krwionośny. jezeli bedziesz ją zwiekszał z głową to nic ci nie bedzie... napisz jeszcze ile masz wzrostu i ile wazysz, to ci powiem do jakiej wagi mozesz spokojnie dociągnąc... A jezeli sie poisz o swoje serducho to oprócz treningu na siłowni zacznij 2 razy w tygodniu biegać- to bardzo wzmacnia mięsień serca
hej!mam 177 cm i waże 80 kg
Prezydent_1c
01-03-08, 16:41
Problemy z ciśnieniem mogą wystąpić, uszkodzenie układu kostnego i więzadeł, problemy z sercem i jeszcze wiele innych dotyczących suplementacji diety itp. . Osobiście nie polecam w wieku 15lat brać się za poważny trening. Powinna być to bardziej zabawa...
Może i tak ale zawsze lepiej mieć mase niż tłuszcz.
Zresztą jak robisz do bez żadnych zrywów i z ćwiczeniami kondycyjnymi nic CI nie będzie szczególnie jesli masz prawie 180 i około 80kg wagi, to w sam raz jest wszystko, tak mi się zdaje :P heh
a ja ci powiem wrecz przeciwnie zacznij cwiczyc i to od razu,oczywiscie z umiarem,ale zeby nie wygladalo to tak ze pojdziesz na silke posiedzisz 5 minut i na chate :D +oczywiscie w miare jakas dieta ogolne zasady ktorych sie bedziesz trzymal na poczatek wystarcza a efekty beda bardzo szybko widoczne.,
VegetaSSJ3
01-03-08, 18:19
Koledzy bardzo dobrze Ci tu podpowiadaja wiec ja juz nie mam co dodac
Prezydent_1c
02-03-08, 08:26
Może i tak ale zawsze lepiej mieć mase niż tłuszcz.
Zresztą jak robisz do bez żadnych zrywów i z ćwiczeniami kondycyjnymi nic CI nie będzie szczególnie jesli masz prawie 180 i około 80kg wagi, to w sam raz jest wszystko, tak mi się zdaje :P heh
Ja cię musze zasmucić bo w jego wieku taka waga jest zbyt duża. Dla 20-latka mozna by było powiedzieć że jest dobra waga ale dla 15-latka nie. Jest wiele przeliczników fajnych w internecie więc zachęcam do ściągania i testowania ;)
To w końcu jak to będzie?Bo widze że macie odmiennie zdania na ten temat
masy juz ci starczy, teraz rób siłe i rzeżb to co masz...
Też bym Ci poradził na rzeźbę jechać...Zdrowie to nie przelewki. A pomasować możesz jak ci więcej lat walnie hehe
paweleeekkk
04-03-08, 15:53
A od kiedy ćwiczysz?
Bo z twojej wagi, bica i wycisku wychodzi że długo albo jesteś genetycznie coś tam. :D
Jak na swój wiek to masz duże "rozmiary".
A od kiedy ćwiczysz?
Bo z twojej wagi, bica i wycisku wychodzi że długo albo jesteś genetycznie coś tam. :D
Jak na swój wiek to masz duże "rozmiary".
duze to malo powiedziane w tym wieku.
Ja radzil bym ci odpuscic narazie masowanie i sie za rzezbe wziac do wakacji bedziesz bogiem plazy w swojej katygori wiekowej :D
hej!od 4 miesiecy jade na diecie ,oczywiscie wcześniej też troche cwiczylem ale bardzo nie regularnie gdyby tak wszystko dodac to wyjdzie z 1,5 roku,ale przed prowadzeniem diety raczej nie mialem za dużych mięśni tylko rzeźbe jako tako.Po 4 miesiecach diety z z 65 kg przytylem do 80 i urosło mi 5,5 cm w bicepsie i przedramieniu ,a w inne mięśnie również mi ładnie przyrosły i troche sie bardziej wyrzeźbiły.Tak szczerze mówiac to jestem bardzo zadowolony, ze swoich wyników ,ale chciałbym je ciągle polepszac tylko właśnie boje się troche o to czy to nie za duża masa ,już nawet znajomi gadają ,że koksy biore.
ja tez radzę rzeźbić mase bedziesz robił jak bedziesz starszy. ps wrzuć tu swoja dietke, musi byc ciekawa jesli miales takie efekty stosując ją. Pozdro :)
hej!jeśli chodzi o moją dietę to nie moge Ci podac co jadłem ponieważ praktycznie codziennie posiłki się troche różniły.Starałem się aby w każdym posiłku było dużo BTW tak w sumie to mi wychodziło 120g białka ,300 g węglowodanów ,100g tłuszczy.Mi się wydaje że mam bardzo dobrą genetykę ponieważ dieta wspaniała nie jest.
Street Fighter
05-03-08, 20:03
o kurde to pewnie wśród rówieśników wyglądasz jak z innej planety heh ;)
Widać ze genetyka jest :P
W czasie prowadzenie diety zauważyłem ,że jak np. przez 4 godziny nic nie zjem to spada mi 0,5cm w bicku i innych mięśniach!Dlaczego tak sie dzieje???też tak macie???
VegetaSSJ3
11-03-08, 18:11
Jest to realnie nie mozliwe to jakbys nie jadl 8 godz czyli np podczas snu to by ci spadlo w bicu 1 cm he he wiec taki spadek jak ty zauwazasz to jest np spowodowane temperatura w pomieszczeniu miesnie kurcza sie jesli jest zimno a jak jest goraco to bardziej puchna miesnie to jest ten twoj spadek wiec miesnie masz tej samej wielkosci tylko tak reaguja na tem tak jak slimka wychodzi i sie chowa w saw skorupe he he pozdro
ale tak sie naprawde dzieje!Podczas snu odziwą nic mi nie spada ,ale to zo wcześniej napisałem to prawda bo zdażyło mi sie tak pare razy i zawsze staram się jesc regularnie co 3 godzinny.Kiedyś slyszałem że tak sie dzieje jak ma się szybki metabolizm ,ale nie wiem czy to prawda dlatego was sie spytałem.
Prezydent_1c
11-03-08, 21:39
To musiał byś mieć b. szybki ten metabolic, anabolizm zreszta też bo w 30min. 0,5cm w bicku robi :D
Ja w to kuwa nie wieze ze masz 37 w lapie !!!!!! klamac sie wam chce czy co moze i masz ale musisz cwiczyc od paru lat albo tluszcz w rece sory ale jakos w to nie wierze! pozdro!
Mam pytanie czy kąpiel na macie ozonowej morze w czymś pomóc jerzeli tak to prosze o odp.pozdro
eee panowie, bylem jego postury, bez zadnej diety cisnalem 100...
Tyle, ze wycisnac 100kg to klocki lego... latwizna... potem dopiero sie zaczyna zabawa.
W kazdym razie miarkuj sie... ciwczyc mozesz, diete ok, ale zeby dodatni bilans kaloryczny nie przekraczal 300kcal na dobe. Mozesz byc silny i duzy, wazne, zebys za szybko tej masy i sily nie nabyl. No i odpowiedzialnosc jest wazna. Zebys nie przeginal z ciezarami, zebys rekordow na martwy ciag nie bil i tak dalej...
No to moglbys przynajmniej sie pochwalic i fotki wrzucic.
nie ma sie czym chwalic ;)
jeszcze mi duzo brakuje do chwalenia sie... :)
hej ja martwych ciągów nie robie , szkoda kręgosłupa,a ty andrew źle przeczytaleś bo mam 38 cm w bicu i was nie kłamie i mam naprawde pięknie wyrzeźbionego tego bicepsa każdy mi to mówi i sam widze
rzezba to zabawa... kazdy to moze :)
Nie robisz martwego? To bardzo zle na kregoslup. Jak wiecej wazysz, to miesnie grzbietu i brzucha tez musza byc silne.
A podciąganie i wiosłowanie nie wystarczy???
podciąganie i wiosłowanie jest na najszersze grzbietu, a martwy ciąg jest na prostowniki grzbietu. Więc samo podciąganie i wiosłowanie nie wystarczy ;)
Deathbreaker
08-04-08, 16:16
mam 38 cm w bicu i was nie kłamie i mam naprawde pięknie wyrzeźbionego tego bicepsa każdy mi to mówi i sam widze
Może nam pokażesz ?
oSiŁeK_sNd
10-05-08, 21:41
hehe no i cisza nastała ^^ ja tez chetnie bym zobaczyl, ale to pewnie jak zwykle jakas ściema małoletniego pakera...ale nie przesądzam, zobaczymy to uwierzymy :]
sa tacy pakerzy w jego wieku co tyle cisna ale oni ze sztanga od malolata siedza. Tez mi ciezko uwierzyc w to co mowi ale niech wstawi fotki to przekona wszystkich
HerQleSZMC
18-05-08, 20:25
Też czekam niecierpliwie:D jeśli wyglądasz na realu tak jak na Avatarze to zapomniałeś nam powiedzieć ze masz jeszcze ZajebiSte Plecyyy:D
hej!od 4 miesiecy jade na diecie ,oczywiscie wcześniej też troche cwiczylem ale bardzo nie regularnie gdyby tak wszystko dodac to wyjdzie z 1,5 roku,ale przed prowadzeniem diety raczej nie mialem za dużych mięśni tylko rzeźbe jako tako.Po 4 miesiecach diety z z 65 kg przytylem do 80 i urosło mi 5,5 cm w bicepsie i przedramieniu ,a w inne mięśnie również mi ładnie przyrosły i troche sie bardziej wyrzeźbiły.Tak szczerze mówiac to jestem bardzo zadowolony, ze swoich wyników ,ale chciałbym je ciągle polepszac tylko właśnie boje się troche o to czy to nie za duża masa ,już nawet znajomi gadają ,że koksy biore.
5,5 cm w bicku? ja przez 2,5 miesiaca najlepszego masowania jakie mialem wbilem 12 kg wagi, ale tylko 1,5 -2 cm w bicku... a Ty przez 4 miesiace 5,5... bedziesz ogromny chlopie!
oSiŁeK_sNd
19-05-08, 15:33
jutro wstawie zdjecie
dziś jest jutro ^^ czekamy na zdjęcia
jutro dorzucę jeszcze parę lepszych fotek
chcem jeszcze tylko dodac że teraz mam w łapie 39,5cm a kiedy robilem te zdjecia mialem 38 ,ale jutro wrzucę
najnowsze
oSiŁeK_sNd
26-05-08, 16:10
mniejszych już nie mogłeś wrzucic ?! :/ weź jakieś normalne wrzuc
nie widze jak prezentujesz swoje bicpesy na zdjeciach i nie widze tej pieknej rzezby o ktorej wszyscy tak mowia
To sa oznaki pieknej rzezby bicepsa:
http://thumbnail.search.aolcdn.com/vsthumb2/tn/37/14/3714DCB1496F4A2FB73AF1.jpg
1.odznaczajce sie glowy bicepsa
2.biceps wypchniety do gory
3.dobrze pociete glowy bicepsa
nie widze jak prezentujesz swoje bicpesy na zdjeciach i nie widze tej pieknej rzezby o ktorej wszyscy tak mowia
To sa oznaki pieknej rzezby bicepsa:
http://thumbnail.search.aolcdn.com/vsthumb2/tn/37/14/3714DCB1496F4A2FB73AF1.jpg
1.odznaczajce sie glowy bicepsa
2.biceps wypchniety do gory
3.dobrze pociete glowy bicepsa
ja pierdole, przeciez cos takiego to inwalidztwo... wyglada ohydnie!
mowil o pieknej rzezbie to trzeba bylo pokazac wyrzezbionego bica ;)
Prezydent_1c
26-05-08, 23:19
Temu nie można zarzucić braku rzeżby albo masy jednak zejdzmy na ziemię ;)
ladna reka jak na swoj wiek, tego 39,5cm nie widze tutaj, jak i podowdow do zachwytu nad rzezba tez. Daj po 1 wieksze zdjecie, zdjecie blizej i zdjecie oswietlone