Zobacz pełną wersję : Odżywki + opinia
Witam, przejde do sedna sprawy.
Waże 82 kg przy wzroście 181cm (wiek 20). Od 2 miechów chodze na silke. Pierwszy miesiac wiadomo - rozgrzanie miesni - drugi natomiast byl "początkujący na mase". Teraz zaczyna się trzeci miesiąc. Trener który mnie prowadzi zaproponował następujący cykl:
Marzec : HMB 1000 Biogenix 120caps
Kwiecień: HMB 1000 Biogenix 120caps + białko
Maj: HMB Biogenix 120caps + białko + CREATYNA MASSACRA
I teraz 2 pytania:
1) Co o tym sądzicie?
2) Jeżeli nie znajdziecie żadnych zastrzeżeń - jakie białko byście mi polecili?
Dzięki za zajrzenie na temat i pomoc,
pozdrawiam.
P.S
Narazie dostałem trening na marzec, jeżeli bedzie trzeba pozniej go przepisze - jest on na siłe.
Prezydent_1c
01-03-08, 11:42
Myśle że trener ma pojęcie bo nie dostrzegam żadnych błędów. A to że dostałeś trening na siłe to też dobrze bo większa siła = większa masa (póżniej).
A ja wątpię.
Jaki stawiasz sobie cel stosowania HMB?
Zamiast tego bym zainwestował w białko lub gainera.
A na pierwszy cykl kreatynowy bym polecił Ci monohydrat kreatyny, a nie stak kreatynowy. Tym bardziej Massacra - wiesz ile puszek potrzeba na jeden cykl? 3 minimum.
Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby tkóryś trener na poczatku dawal trening na siłe, ale to już indywidualna sprawa trenera (lepiej spytać tych co prowadził jakie efekty bo zrobic uprawnienia trenera nie jest trudno). Do tej massacry też nie jestem przekonany. Nawet nie o to chodzi, że to pierwszy cykl ale ona zbiera słabe opinie.
No i właśnie jaki cel??
Hmm, jaki cel. Powiem tak - nie jestem symetryczny (chude ręce - potężny tułów), i tak już zrzuciłem ok 20kg rok temu a teraz od stycznia no właśnie .. chciałem się wyrzeźbić ale zauważyłem że nie mam siły więc wszystko pokolei - od czego zacząć nie wiem - :(
Prezydent_1c
01-03-08, 16:45
Trener poprostu zrobił tak i taki jest jego plan na bank:
ACT miesiąc było,
lekkie masowanko i przyzwyczajenie do większych cięzarów miesiąc było
teraz siła żeby pózniej lepiej masa szła
i na końce elegancko rzeżba.
A HMB może brac dlatego że ma troche fat'u i żeby już mu nie szedł fat. A massacra jest słabym stackiem więc w sumie tez można, wiadomo że lepiej od tego mono zacząć ale tragedni nie będzie jak zacznie od masacry bo duzo można po niej wziąść ;)
Jeśli schudłeś 20kg czyli pewnie masz tendencje do nabierania tłuszczu to nie pasuje tu masakra ktora ma cukier czy maltodextryne, dałbym cp lub jakiś dobry stak bo massakra to troche kasa w bloto jeśli już stak ma byc.
Imo jesli male lapy to lecialbym mase delikatna, a potem sila bo to raczej w ta strone idzie niz na odwrot (z masy idzie sila). Tylko tu pytanie czy trener nie ma jakiejś własnej koncepcji. HMB w tym wypadku może się sprawdzić, żeby ograniczyć nabieranie fatu.
Dobra udało mi się znaleźć chwile. Rozmawiałem z trenerem i stwierdził: "Dałem Ci siłe, żebyś podczas robienia masy mógł podnosić większe ciężary" - nie wiem czy to dla mnie dobrze dlatego pisze co usłyszałem, i chciałem zapytać: Robić tak jak polecił, czy pójść na mase a potem siłe?
Dzięki, pozdrawiam.