PDA

Zobacz pełną wersję : Z czym można jeść ser biały?.

sk91
28-02-08, 21:07
Tak więc, próbowałem jest sam serek biały ale niestety po chwili mdli mnie... Z cukrem moge zjeść tyle ile miejsca w brzuchu ale z tego co mi mówiono jedzenie serka bialego z cukrem na noc powoduje odstajacy brzuszek ;/.
Macie jakieś swoje sposoby na jedzenie serka? Bo jak już napisałem samego nie dam rady...

dzako18
28-02-08, 21:18
ja zapijam herbata albo jakis innym napojem nieslodzonyum

rafal387
29-02-08, 10:35
ja mam taki przepis ser z makaronem.Wrzucasz makaron na patelnie potem ser , smarzysz jakiś czas aż serwatka odparuje i gotowe posypujesz cukrem i jest pycha

rad
29-02-08, 10:48
albo serek bialy i tunczyk- do tego jakis ogórek lub pomidor , pieprz i deczko soli i jest gites ;-)

johny
29-02-08, 13:58
rafal387 - na noc nie je sie wegli (makaron).jw serek+tunczyk to dobre polaczenie

lityn
29-02-08, 19:28
ja mam inny przepis :P ser bialy (ile zjesz) kruszysz widelcem na talerzu dodajesz trocje smietany solisz pieprzysz i jedzonko pycha :) mozna dorzucic do tego troche szczypiorku lub rzodkiewki :)

Jama
29-02-08, 21:09
ja robię tak że wrzucam do michy ser, dodaję kefir, rybę wędzoną, przyprawy (pieprz sol itp) i szczypiorek, mieszasz wszystko dokładnie na jednolitą masę i pycha. Polecam przed przygotowaniem wstawić wcześniej ser na troche do zamrażarki a potem odmrozić, jest baaardzo sypki i łatwy do mieszania :)