Zobacz pełną wersję : Pytanie....
Witam. Mam 17 lat, 192 cm wzrostu i 85 kg wagi. Zaczynam właśnie ćwiczenie według planu na masę...i mam takie pytanie...czy konieczna jest jakaś dieta? Jem bardzo dużo, tymbardziej że 3,4 razy w tygodniu trenuje siatkówkę. Czy taka dieta jest konieczne?? Proszę o pomoc:)
to ze jesz bardzo duzo to nic nie znaczy zalezy co jesz wejdz do teatow podwieszonych i troche poczytaj co nalezy jesc na mase
jak jesz duzo i tego co trzeba to jeszcze ujdzie ale jak jesz duzo ale np. na obiad masz przewaznie ziemniaki to powinienies to zmienic;P na kasze, ryz itp. ;) i j/w poczytaj podwieszone :)
Niby dlaczego nie ziemniaki?? Ziemniaki to tak samo weglowodany jak ryz i kasza tyle ze roznia sie zawartoscia i ig od nich. NA 100g ryzu masz okolo 79 ww a 100g ziemniakow ma okolo 15 do tego ziemniaki zawieraja skrobie i bodajze potas. Wniosek jest taki ze zamiast worka ryzu bedziesz musial jesc pol kilo ziemniakow ale one rowniez sa dobre na mase.
tez zauwazylem ze np tak samo latwo jest mi zjesc 300 g ziemniorow jak 100 g ryzu wiec juz troche tych wegli ziemniakami sie dostarczy. ja mimo wszystko wybieram ryz chociaz ziemniaki od czasu do czasu zjem np pieczone(mniam:D) maja calkiem sporo witaminy C co dla ludzi ktorzy jedza duzo ziemniakow stanowi czesto glowne zrodlo tej witaminki
Oo nie wiedzialem ze ziemniaki maja witamine C ;O